Onze KantoorBlog


In onze KantoorBlog leer je alles over leuker, slimmer en gezond(er) werken; iedere dag fluitend aan de slag, hoe krijg je dat voor elkaar?

Daarom bloggen wij over álles wat ertoe bijdraagt dat jij gelukkig bent met, op en in je werk. We delen dolgraag ons gedachtengoed, onze ervaringen én bovenal onze vakkennis met jou.

Verheug je op honderden waardevolle blogs, boordevol praktische tips & interessante wetenswaardigheden die jouw werk en (kantoor)leven -nog- leuker maken. Doe er je voordeel mee en laat je inspireren.

Post-its® en andere memoblaadjes, daar kunnen elektronische notities niet tegen op

Post-its® en andere memoblaadjes, daar kunnen elektronische notities niet tegen op

De Post-it® en andere memoblaadjes hebben de wereld van kantoorbenodigdheden voorgoed veranderd. Ze zijn beter dan elektronische notities omdat ze dienen als onze externe hersenen en een tastbare voldoening geven wanneer we een taak voltooien. Uitgevonden door Arthur Fry en Spencer Silver, bieden deze kleine, felgekleurde memo's een eenvoudige en effectieve manier om productiviteit en organisatie te bevorderen. Sinds hun creatie zijn er talloze varianten ontstaan, met verschillende maten, vormen en kleuren om aan verschillende behoeften te voldoen. Post-its® zijn niet meer weg te denken omdat ze ons helpen om onze gedachten te ordenen, taken bij te houden en op schema te blijven.

Wie wil dat nou eigenlijk niet? Een opgeruimde omgeving!

Wie wil dat nou eigenlijk niet? Een opgeruimde omgeving!

Really Useful Stapelbare Opbergboxen biedt geweldige opbergdozen gemaakt van stevig en duurzaam polypropyleenmateriaal dat 100% recyclebaar is. Deze opbergwonders zijn verkrijgbaar in verschillende maten, inclusief dozen met speciale compartimenten voor georganiseerde opslag. Het beste deel is dat deze dozen ontworpen zijn om te stapelen, waardoor je een toren van gestapelde dozen kunt creëren zonder dat ze instorten. Bovendien zijn de Really Useful Stapelbare Opbergboxen verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor je je opbergdozen kunt coördineren met je interieur of een kleurcoderingssysteem kunt creëren. Ze zijn ook 100% recyclebaar, waardoor ze milieuvriendelijk zijn. Met Really Useful Stapelbare Opbergboxen kun je je huis, kantoor of werkplaats netjes en georganiseerd houden, waardoor je een stressvrij en georganiseerd bestaan kunt leiden.

Hoe ordners in de digitale wereld nog steeds van belang zijn

Hoe ordners in de digitale wereld nog steeds van belang zijn

Ordners blijven van belang in de digitale wereld omdat ze helpen bij het temmen van chaos en het organiseren van documenten. Ze zorgen ervoor dat belangrijke stukken papier niet rondslingeren, maar veilig en gestructureerd worden opgeborgen. Bovendien hebben ordners een tastbare aanwezigheid die niet kan worden genegeerd, in tegenstelling tot digitale bestanden. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat lezen vanaf papier beter is voor begrip en het onthouden van informatie. Daarom is het verstandig om belangrijke documenten uit te printen en geordend te bewaren in ordners. In een wereld waarin de digitale revolutie voortraast, blijven ordners onze betrouwbare metgezellen en de hoeders van orde. Laten we onze ordners koesteren en met trots op ons bureau en in de kast laten pronken, want in een wereld vol bits en bytes zijn het de ordners die de ware helden zijn.

Ik heb liever een schoonloopmat dan een gewone mat, jij ook?

Ik heb liever een schoonloopmat dan een gewone mat, jij ook?

Schoonloopmatten zijn echte superhelden als het gaat om het schoonhouden van onze vloeren. Ze zijn gemaakt van stevige vezels die vuil en vocht opnemen, terwijl ze zelf schoon en netjes blijven. Met hun zachte weerstand herinneren ze ons eraan om onze voeten af te vegen voordat we verder gaan. De antislip laag zorgt ervoor dat de mat stevig op zijn plaats blijft liggen. Kortom, een schoonloopmat is veel meer dan alleen een mat. Het is een trouwe metgezel die ervoor zorgt dat onze binnenruimtes schoon en fris blijven. Dus ja, ik ben het eens, ik heb liever een schoonloopmat dan een gewone mat!

Voorkom stiekem meekijken op je laptop of pc

Voorkom stiekem meekijken op je laptop of pc

Monitor filters oftewel privacy screens zijn een slim accessoire dat je op je beeldscherm kunt bevestigen om te voorkomen dat anderen stiekem meekijken. Ze creëren een magische zwarte waas, waardoor het beeld vanuit elke hoek, behalve recht voor de monitor, onleesbaar wordt. Ze zijn handig in drukke openbare ruimtes, op kantoor en zelfs in het vliegtuig, waar ze ervoor zorgen dat alleen jij kunt genieten van je scherm zonder nieuwsgierige blikken. Naast het beschermen van je privacy, voegen ze ook een vleugje mysterie toe aan je persoonlijkheid. Kortom, een monitor filter is de perfecte metgezel om je digitale wereld veilig en privé te houden.

Een koekje bij de koffie geeft een gevoel van genot en gezelligheid

Een koekje bij de koffie geeft een gevoel van genot en gezelligheid

Koekjes bij de koffie zijn een eeuwenoude traditie in Nederland die het gevoel van genot en gezelligheid oproept. Tijdens de Gouden Eeuw brachten Nederlandse handelaren exotische specerijen en koffie naar het land. In koffiehuizen en herbergen werd het gebruikelijk om koekjes bij de koffie te serveren, wat bijdroeg aan het versterken van zakelijke ontmoetingen en vriendschappen. Ondanks veranderingen in de tijd is deze traditie blijven bestaan als een ritueel dat ontspanning en samenzijn symboliseert. Hoewel koekjes niet gezond zijn, draait het hierbij om matiging en genieten met mate. Een enkel koekje bij de koffie kan een moment van puur plezier bieden zonder schuldgevoelens, waarbij het leven draait om het vinden van een balans tussen verwennerijen en gezonde keuzes. Het genieten van een koekje bij de koffie straalt warmte, gastvrijheid en gezelligheid uit, waardoor het ons terugbrengt naar een minder gehaaste tijd.

Laat je helpen bij het inrichten van je kantoor of school

Laat je helpen bij het inrichten van je kantoor of school

Ons advies over kantoor- en schoolinrichting kan je helpen bij het creëren van functionele en aantrekkelijke werkruimtes. Onze experts hebben oog voor detail en kunnen je begeleiden bij het optimaliseren van de lay-out, het kiezen van de juiste meubels en het creëren van een positieve sfeer. Ze houden rekening met comfort, wetgeving, productiviteit en ergonomie. Ons advies bespaart je tijd en stress, omdat je kunt vertrouwen op de expertise van professionals die al veel ervaring hebben met het inrichten van kantoren en scholen. Laat ons je helpen om een optimale werkruimte te creëren!

Waarom een akoestische bank bijdraagt aan een positieve werkcultuur

Waarom een akoestische bank bijdraagt aan een positieve werkcultuur

De akoestische bank bij aan een positieve werkcultuur door het bieden van een stille oase te midden van geluidsoverlast in kantoren, het bevorderen van concentratie en communicatie door geluiden te absorberen en te voorkomen dat gesprekken zich verspreiden én het waarborgen van privacy voor vertrouwelijke gesprekken, waardoor medewerkers zich vrij kunnen uiten zonder angst om beluisterd te worden.

Laten we deze waardevolle meubelstukken koesteren en waarderen voor hun bijdrage aan een positieve en productieve werkomgeving. En laten we niet vergeten dat ze ook beschikbaar zijn in een scala aan moderne en kleurrijke ontwerpen - welkom in de 21e eeuw!

Waarom zijn rekenmachines nog steeds nodig en handig

Waarom zijn rekenmachines nog steeds nodig en handig

Rekenmachines zijn als trouwe sidekicks op kantoor, klaar om ons te redden van de duistere afgronden van het hoofdrekenen. Ondanks dat pc's, smartphones en tablets rekenfuncties hebben, zijn rekenmachines nog steeds nodig en handig. Ze zijn eenvoudig in gebruik, vermijden verkeerde toetsaanslagen en zijn perfect voor complexe berekeningen. Bovendien kunnen diverse kleuren in rekenmachines een vrolijke en persoonlijke toevoeging zijn aan je werkplek. Breng wat levendigheid in je dagelijkse berekeningen en vind je rekenmachine gemakkelijk terug tussen andere kantoorbenodigdheden.

Weinig ruimte voor een hoognodige kast

Weinig ruimte voor een hoognodige kast

Roldeurkasten op kantoor zijn de oplossing voor een beperkte ruimte. Ze nemen weinig plek in beslag omdat ze geen openslaande deuren hebben. Hierdoor kun je meer bewegingsvrijheid hebben in je kantoor. Daarnaast zijn roldeurkasten esthetisch aantrekkelijk en komen ze in verschillende kleuren en stijlen. Ze passen dus perfect bij jouw kantoorpersoonlijkheid. Roldeurkasten zijn ook zeer efficiënt in gebruik, met een vloeiende beweging kun je gemakkelijk de kast openen en sluiten, waardoor opruimen een fluitje van een cent is. Bovendien zijn roldeurkasten niet veel duurder dan kasten met openslaande deuren en hebben ze vergelijkbare slijtage. Kortom, er zijn geen redenen om niet te kiezen voor een roldeurkast op kantoor!

De schaar

De schaar

De schaar is een alledaags voorwerp dat we allemaal in ons dagelijks leven gebruiken. Het is duizenden jaren geleden ontstaan in het oude Egypte en werd gebruikt om textiel, leer, haar, nagels en pluimvee te knippen. Tegenwoordig is de schaar nog steeds een onmisbaar gereedschap in bijna elk huishouden en bedrijf, maar het is belangrijk om de juiste schaar te kiezen voor de taak die je wilt uitvoeren. Er zijn zelfs speciale scharen ontworpen voor kantoorwerk, linkshandigen en kinderen.

De koningin van de whiteboards, het glasboard!

De koningin van de whiteboards, het glasboard!

Het glasboard (glasbord) is de koningin van de whiteboards! Het is duurzaam, makkelijk schoon te maken en voegt een vleugje stijl toe aan je werkruimte. Het glas is bestand tegen krassen en schade, en het is makkelijk op te hangen. Daarnaast veroorzaakt het geen ghosting, wat een veelvoorkomend probleem is bij traditionele whiteboards. Als je op zoek bent naar een whiteboard dat niet alleen functioneel is, maar er ook nog eens fantastisch uitziet, dan is een glasboard de perfecte keuze voor jou.

Normen voor bureaustoelen

Normen voor bureaustoelen

De NEN EN 1335 en de NPR 1813 normen zijn belangrijk voor de ergonomie en het comfort van bureaustoelen. De NEN EN 1335 norm stelt Europese eisen aan de afmetingen, verstelbaarheid en duurzaamheid van de stoel, terwijl de NPR 1813 norm specifiek gericht is op Nederland en rekening houdt met de afwijkende lichaamsafmetingen van Nederlanders t.o.v. de rest van Europa. Beide normen dragen bij aan een goede houding en voorkomen lichamelijke klachten tijdens het werken. Het is belangrijk om op deze normen te letten bij het aanschaffen van een bureaustoel.

Akoestisch PET

Akoestisch PET

Akoestisch PET is geen huisdier dat luidruchtig is, maar een geluidsabsorberend materiaal dat op velerlei manieren in ruimte gebruikt wordt om een aangenamer geluidsklimaat te creëren.

De USB-stick

De USB-stick

De USB-stick is een klein, handig apparaatje waarmee we bestanden kunnen opslaan en overzetten. Het ontstond als alternatief voor floppydisks en cd-roms in de jaren '90. De eerste USB-sticks hadden een opslagcapaciteit van ongeveer 8 MB, maar tegenwoordig zijn er USB-sticks verkrijgbaar met een opslagcapaciteit van wel 1 terabyte. Een USB-stick bestaat uit een printplaatje met daarop een aantal chips, waaronder een flashgeheugenchip. Het werkt als een externe schijf en is ideaal om bijvoorbeeld presentaties of werkbestanden mee te nemen. De USB-stick heeft inmiddels zijn vierde generatie bereikt met USB 4.0, die een maximale overdrachtssnelheid van 40 Gbps biedt.

Het verschil tussen een tonercartridge en een drumkit

Het verschil tussen een tonercartridge en een drumkit

De tonercartridge en drumkit zijn twee essentiële onderdelen van een laserprinter die vaak worden genoemd bij het vervangen van printeronderdelen. Het tonercartridge bevat de toner die nodig is om de tekst en afbeeldingen op het papier te printen, terwijl de drumkit ervoor zorgt dat de toner op het papier wordt overgebracht.

De prijsontwikkeling van (print)papier

De prijsontwikkeling van (print)papier

De prijsontwikkeling van printpapier heeft door de jaren heen verschillende veranderingen doorgemaakt. Met de opkomst van de computer en printers in de jaren 80 en 90 begon de vraag naar printpapier sterk te stijgen, wat leidde tot hogere prijzen. In de jaren 2000 en daarna kwamen er meer soorten papier op de markt, waardoor er meer concurrentie tussen papierfabrikanten ontstond en uiteindelijk de prijzen daalden. De prijzen van printpapier worden echter ook beïnvloed door factoren zoals de prijs van grondstoffen, transportkosten en wisselkoersen, die er de laatste tijd voor zorgen dat de prijzen erg omhoog gegaan zijn. 

Wij zijn allemaal nerds!

Wij zijn allemaal nerds!

Zijn we niet allemaal computernerds geworden? Muismatten en polssteunen zijn onmisbare accessoires voor de moderne computernerd. Het gebruik van muismatten zorgt voor soepele en nauwkeurige bewegingen van de muis, terwijl polssteunen comfortabele kussens bieden om de polsen op te laten rusten en de belasting van onderarm spieren verminderen. Het is belangrijk om deze accessoires te gebruiken om de gezondheid van je pols te beschermen als je veel met de muis werkt.

Energiebehoefte van de dag

Energiebehoefte van de dag

Het is beter om je voedselinname over meerdere kleinere maaltijden per dag te spreiden in plaats van alles in één keer te eten. Dit zorgt voor een stabielere bloedsuikerspiegel en meer energie. Daarnaast kan het helpen om minder ongezonde tussendoortjes te eten. Gezonde en evenwichtige maaltijden en snacks gedurende de dag kunnen bijdragen aan een beter algemeen welzijn.

Het onmisbare essentiële item, toiletpapier

Het onmisbare essentiële item, toiletpapier

Toiletpapier wordt helaas vaak vergeten bij het bestellen voor bedrijven. Het kan leiden tot een hoop paniek, stress en zelfs enige gênante momenten op het toilet.

Gelukkig zijn er eenvoudige oplossingen om deze gênante momenten voorkomen.

Gezonder werken op kantoor

Gezonder werken op kantoor

Hoe kunnen medewerkers op kantoor tijdens het werk op hun gezondheid kunnen letten. Een goede bureaustoel en een verstelbaar bureau kunnen helpen om de houding te verbeteren en rug- en nekpijn te verminderen.

Verder wordt aangeraden om regelmatig te bewegen, gezond te eten en voldoende water te drinken en worden tips gegeven hoe hier eenvoudig aan gedacht kan worden.

Natuurlijk licht en goede verlichting zijn ook belangrijk.

Door deze tips te volgen en het juiste kantoormeubilair te gebruiken, kunnen medewerkers hun gezondheid op kantoor verbeteren en productiever werken.

Headsets en hoofdtelefoons zijn erg nuttig en voor velen een must om te gebruiken!

Headsets en hoofdtelefoons zijn erg nuttig en voor velen een must om te gebruiken!

Een headset kan bijzonder handig zijn voor professionals die veel tijd aan de telefoon doorbrengen of dictaten moeten uitwerken. Het gebruik van een headset kan ook voordelen bieden bij vergaderingen via beeldscherm en kan achtergrondgeluiden verminderen en privacy vergroten.

 

Een hoofdtelefoon kan handig zijn voor diverse andere beroepen, zoals programmeurs en ontwerpers, en kan aangeven dat je geconcentreerd aan het werk bent. Het gebruik van een hoofdtelefoon kan ook bijdragen aan een plezierige werkdag en een betere productiviteit.

 

Kortom, een goede hoofdtelefoon of headset kan voor veel professionals een waardevolle investering zijn.

Kluizen

Kluizen

Kluizen hebben een interessante ontstaansgeschiedenis die teruggaat tot het oude Egypte. Tegenwoordig worden kluizen vooral gebruikt in bedrijven en kantoren om belangrijke documenten, contracten, sleutels en andere waardevolle spullen op te bergen. Dit beschermt niet alleen tegen diefstal, maar optimaliseert ook bedrijfsprocessen en waarborgt de veiligheid van werknemers. Op scholen worden kluizen veel gebruikt door studenten om hun boeken en persoonlijke spullen veilig op te bergen. In een wereld waarin diefstal, fraude en brand nog steeds voorkomen, zijn kluizen een essentieel middel om belangrijke spullen en informatie veilig te houden.

Paperclips, papierklemmen en vouwhoekjes

Paperclips, papierklemmen en vouwhoekjes

Paperclips, papierklemmen en vouwhoekjes zijn kleine, maar onmisbare kantoorartikelen die papierwerk organiseren. De paperclip werd in de late 19e eeuw uitgevonden en is sindsdien geëvolueerd in verschillende vormen. Papierklemmen zijn groter dan paperclips en worden gebruikt voor grotere stapels papier, terwijl vouwhoekjes worden gebruikt om papieren, vaak ook documenten in mappen of ordners te bewaren. Hoewel papierwerk minder wordt door digitalisering, blijven deze kantoorartikelen nog steeds relevant. Grappig is dat ze ook gebruikt voor andere doeleinden, zoals boekenleggers en mini-standaards.