Luchtreinigers: hulp in de strijd tegen het coronavirus

Publicatiedatum: 30 jun. 2022 16:12:48

De hele wereld is en blijft in de ban van COVID-19. Genetisch nauw verwant aan het SARS-virus uit 2003, wordt het coronavirus van persoon op persoon overgedragen via een druppelinfectie. Wat kun je op dit moment doen om jezelf en anderen te beschermen? Dat ontdek je in deze blog.

Iedereen kan ze inmiddels dromen, maar hieronder herhalen we toch nog een keer de belangrijkste maatregelen :

  1. Was regelmatig je handen.
  2. Hoes en niest in de binnenkant van je elleboog.
  3. Gebruik papier zakdoekjes en gooi die na gebruik meteen weg.
  4. Schud geen handen.
  5. Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt.
  6. Vermijd contact met mensen die ziek zijn.
  7. Eet gezond, beweeg voldoende en zorg dat je goed en genoeg slaapt ter versterking van je immuunsysteem.

Wij willen hier dolgraag een achtste maatregel aan toevoegen: schaf een luchtreiniger aan om verspreiding van het virus te voorkomen .


Waarom helpen luchtreinigers?

Luchtreinigers leveren een actieve bijdrage aan het minimaliseren van virusconcentraties in de binnenlucht. Daarom is dit een belangrijk hulpmiddel om de verspreiding van ziekteverwekkers door de lucht, zoals het coronavirus, grotendeels in te perken.

Een luchtreiniger zorgt ervoor dat de concentratie van virussen (maar ook bacteriën) drastisch wordt verminderd. Zo kan worden voorkomen dat de virussen op mensen worden overgedragen en ze mogelijk ziek worden.

Een luchtreiniger is eigenlijk een must voor elke werkomgeving, zoals je reguliere kantoor en de vergaderruimte(s), maar ook in je thuiskantoor doe je jezelf een groot plezier met een zogenaamde 'air cleaner'. En wat te denken van scholen? En alle andere ruimtes waar straks weer meer mensen tegelijkertijd aanwezig (mogen) zijn, zoals de sportschool, de kapper, de schoonheidsspecialiste, de bibliotheek, restaurants, noem maar op.


Onze favorieten

• De Anti-virus Luchtreinigers COLR-AVLR5 van de Duitse fabrikant Conen met HEPA-filter en ionisator. De 7-traps filtering zorgt voor een optimale luchtkwaliteit. Hier ontdek je zelf alle voordelen en eigenschappen >

• De AP PRO luchtreinigers van IDEAL : verwijderen zo goed als alle ziekteverwekkers (evenals o.m. verontreinigde stoffen, pollen, allergenen, bacteriën, schimmelsporen, uitlaatgassen en chemische dampen) in de binnenlucht danzij het 360° meerlaags filtersysteem. Alle AP PRO modellen zijn voorzien van het microbiologische Hygiëne Certificaat en daardoor tevens goedgekeurd voor gebruik in medische voorzieningen.


Heb je hulp nodig bij het uitkiezen van of wil je meer weten over het gebruik van een luchtreiniger?

Neem gerust contact met ons op. Overigens, ons aanbod is groter dan alleen de luchtreinigers die in onze webshop staan, dus aarzel niet om te bellen voor meer informatie.

Trap niet in de grootste thuiswerkvalkuil: ’s avonds lang doorwerken. Soms laat je je overdag afleiden of kun je je niet concentreren en denk je dat je ’s avonds je uren moet inhalen.

In plaats van liters koffie naar binnen werken om je werk af te krijgen, kun je veel beter gewoon op tijd naar bed gaan. Je slaap is je grootste vriend om je imuunsysteem sterk te houden.

Bovendien is een dag zonder concentratie toch al een verloren dag. Dat maak je ’s avonds ook niet meer goed. Je kunt veel beter de volgende ochtend goed uitgerust met frisse motivatie weer aan de slag gaan. Het beste wat je nu kunt doen, is slapen in een zo natuurlijk mogelijk ritme: ga vroeg naar bed en sta vroeg op.6. Vergeet niet te bewegen


Ook voor thuiswerkers geldt: blijf niet de hele dag achter je computer zitten. Bewegen is een must. Ons advies: ieder half uur twee minuten je benen strekken. En ga tussendoor even lekker naar buiten. Zoek het liefste de natuur op als dat kan. Vergeet tijdens het bewegen niet om goed te ademen.7. Iedere dag goed luchten


Tot slot: vergeet niet je werkruimte thuis (maar ook de rest van het huis) iedere dag goed te luchten. Houd de lucht binnen schoon en fris. Dat is alleen niet goed voor je gezondheid, het is ook een voorwaarde om productief en efficiënt te kunnen werken. Dus: gooi die ramen maar tegen elkaar open, zodat er verse lucht naar binnen kan. Tenminste 30 minuten per dag. Als je kans hebt, ventileer dan 24 uur per dag. 


Of overweeg de aanschaf van een luchtreiniger om verspreiding van het virus te voorkomen. Luchtreinigers leveren namelijk een actieve bijdrage aan het minimaliseren van virusconcentraties in de binnenlucht. Daarom is dit een belangrijk hulpmiddel om de verspreiding van ziekteverwekkers door de lucht, zoals het nieuwe coronavirus, grotendeels in te perken. Meer weten? Lees dan ook deze korte blog: Luchtreinigers: hulp in de strijd tegen het coronavirus.

Veel succes met onze tips en blijf gezond!

P.S. Inmiddels blijkt wel dat het niet voor iedereen even eenvoudig is dat thuiswerken. Daarom hebben wij de beste 13 tips van doorgewinterde thuiswerkers voor je verzameld in deze blog >>

P.P.S. Neem ook een kijkje op onze speciale thuiswerkpagina met tips, adviezen en de meest bestelde producten voor je thuiskantoor.