0 Vergelijken
  • Persoonlijk advies op werkdagen van 8:30 tot 17:00
  • Door klanten beoordeeld met een 8.9
  • Gratis verzending vanaf € 65 (excl. btw)
Luchtreinigers: hulp in de strijd tegen het coronavirus
15 mrt 2020

Luchtreinigers: hulp in de strijd tegen het coronavirus

De hele wereld is en blijft in de ban van COVID-19. Genetisch nauw verwant aan het SARS-virus uit 2003, wordt het coronavirus van persoon op persoon overgedragen via een druppelinfectie. Wat kun je op dit moment doen om jezelf en anderen te beschermen? Dat ontdek je in deze blog.

Iedereen kan ze inmiddels dromen, maar hieronder herhalen we toch nog een keer de belangrijkste maatregelen:

  1. Was regelmatig je handen.
  2. Hoes en niest in de binnenkant van je elleboog. 
  3. Gebruik papier zakdoekjes en gooi die na gebruik meteen weg. 
  4. Schud geen handen. 
  5. Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt.
  6. Vermijd contact met mensen die ziek zijn. 
  7. Eet gezond, beweeg voldoende en zorg dat je goed en genoeg slaapt ter versterking van je immuunsysteem. 

Wij willen hier dolgraag een achtste maatregel aan toevoegen: schaf een luchtreiniger aan om verspreiding van het virus te voorkomen


Waarom helpen luchtreinigers?

Luchtreinigers leveren een actieve bijdrage aan het minimaliseren van virusconcentraties in de binnenlucht. Daarom is dit een belangrijk hulpmiddel om de verspreiding van ziekteverwekkers door de lucht, zoals het coronavirus, grotendeels in te perken.

Een luchtreiniger zorgt ervoor dat de concentratie van virussen (maar ook bacteriën) drastisch wordt verminderd. Zo kan worden voorkomen dat de virussen op mensen worden overgedragen en ze mogelijk ziek worden.

Een luchtreiniger is eigenlijk een must voor elke werkomgeving, zoals je reguliere kantoor en de vergaderruimte(s), maar ook in je thuiskantoor doe je jezelf een groot plezier met een zogenaamde 'air cleaner'. En wat te denken van scholen? En alle andere ruimtes waar straks weer meer mensen tegelijkertijd aanwezig (mogen) zijn, zoals de sportschool, de kapper, de schoonheidsspecialiste, de bibliotheek, restaurants, noem maar op. 


Onze favorieten

• De Anti-virus Luchtreinigers COLR-AVLR5 van de Duitse fabrikant Conen met HEPA-filter en ionisator. De 7-traps filtering zorgt voor een optimale luchtkwaliteit. Hier ontdek je zelf alle voordelen en eigenschappen >

• De AP PRO luchtreinigers van IDEAL: verwijderen zo goed als alle ziekteverwekkers (evenals o.m. verontreinigde stoffen, pollen, allergenen, bacteriën, schimmelsporen, uitlaatgassen en chemische dampen) in de binnenlucht danzij het 360° meerlaags filtersysteem. Alle AP PRO modellen zijn voorzien van het microbiologische Hygiëne Certificaat en daardoor tevens goedgekeurd voor gebruik in medische voorzieningen.


Heb je hulp nodig bij het uitkiezen van of wil je meer weten over het gebruik van een luchtreiniger?

Neem gerust contact met ons op. Overigens, ons aanbod is groter dan alleen de luchtreinigers die in onze webshop staan, dus aarzel niet om te bellen voor meer informatie. 

Creëer een veilig binnenklimaat >

Luchtreinigers
Thema's