0 Vergelijken
  • Persoonlijk advies op werkdagen van 8:30 tot 17:00
  • Door klanten beoordeeld met een 8.9
  • Gratis verzending vanaf € 65 (excl. btw)

Herman Miller Aeron bureaustoelen

Alle producten

1 resultaten


De ergonomische revolutie die een designicoon is geworden. Koop je Aeron remastered bureaustoel van Herman Miller razendsnel en voordelig online bij KantoorArtikelen.nl!

Aeron. Ontworpen door Bill Stumpf en Don Chadwick. Laat je niet afschrikken door het probleem en definieer het zo goed mogelijk. Bill Stumpf nam deze mantra aan voor elk project waar hij in opdracht van Herman Miller aan werkte, maar misschien nooit vollediger dan bij de baanbrekende Aeron-stoel. Samen met Don Chadwick, startte Stumpf door na te denken over wat een stoel voor een persoon moet doen door mensen te raadplegen die veel tijd in stoelen doorbrengen: oudere mensen in bejaardentehuizen. Toen Stumpf en Chadwick deze lessen toepasten op bureaustoelen, startten ze een ergonomische revolutie. Met zijn ventilatie, omvattende maten, ondersteuning voor de natuurlijke manieren waarop het menselijk lichaam beweegt in een zittende houding en milieuvriendelijke ontwerp, tartte Aeron vrijwel elke conventie in bureaustoelen. Hij was niet gestoffeerd. Hij had geen kussens. En de ideeën van zijn ontwerpers over wat zij “cross-performance” noemden – een mix van zeer intensieve taken en informele interactie – werkten en anticipeerden op de realiteit van de hedendaagse werkplek, waar de technologische en sociale aspecten vanwerken steeds sterker met elkaar verbonden zijn. Design Aerons functionaliteit laat zich zien en draagt bij aan het onderscheidende uiterlijk dat uitnodigt om te gaan zitten en de stoel zelf te ervaren. Van de transparantie van het Pellicle suspensiemateriaal tot de gekromde lijnen van de stoel, de Aeron is een stoel die om mensen heen is ontworpen, waarbij Bill Stumpf en Don Chadwick hun eigen esthetiek gecreëerd hebben. Geen wonder dat de stoel werd toegevoegd aan de permanente collectie van het Museum of Modern Art™, alvoordat de eerste was verkocht.

Aeron Remastered leverbaar vanaf 2017, de opvolger van de legende ! Vanaf de wieltjes opnieuw ontworpen ! Sinds het debuut van de Aeron in 1994 hebben wij bij Herman Miller heel wat meer geleerd over hoe we mensen het beste kunnen ondersteunen in de verschillende houdingen die ze aannemen gedurende de werkdag. Met deze stoel hebben we twee decennia aan technologische en ergonomische verbeteringen verwerkt om het ontwerp dat goed is voor de gezondheid te verbeteren en de cross-performance mogelijkheden uit te breiden. Met updates zoals een verfijnder bewegingsmechanisme, instelbare PostureFit SL en 8Z Pellicle-suspensie, presteert Aeron slimmer dan ooit tevoren – zodat u dat ook kunt !

Kom in de juiste zone Pellicle, de innovatieve elastomeersuspensie van de originele Aeron, elimineerde bloedsomloopbeperkende drukpunten en verlegde de grenzen van het materiaalontwerp. 8Z Pellicle drukt het materiaal in een volledig nieuwe zone – tot maar liefst acht zones. Acht latitudinale zones van uiteenlopende spanning in de zitting en rug – het strakst aan de randen en meer meegaand waar het lichaam contact maakt – omhult de persoon die op de stoel zit en levert een hoger comfort en ergonomische ondersteuning.

Blijf koel. De Aeron maakt niet langer gebruik van schuim en plastic, zodat één van de grootste problemen bij het langdurig zitten wordt opgelost: de accumulatie van warmte en vocht dicht bij het lichaam. Pellicle zorgt ervoor dat lucht, lichaamswarmte en waterdamp door de zitting en rugleuning kunnen passeren om voor een gelijkmatige en aangename huidtemperatuur te zorgen. Hoewel veel stoelen gebruik maken van gaas om wat prestaties te leveren, is er slechts één Pellicle.

Een houding om te ondersteunen.Een actief lichaam is staand het sterkst, met de borst open en het bekken lichtjes naar voren gekanteld, daarom is het verstandig om ook zo te zitten. En daar past PostureFit SL perfect in. Instelbare, individuele kussens stabiliseren het heiligbeen en ondersteunen de onderrug om die gezonde staande positie te imiteren.

Gecombineerd comfort Alle verbeteringen in Aeron werken samen om de menselijke vorm uitgebreid te ondersteunen. PostureFit SL en 8Z Pellicle vertegenwoordigen een hoger niveau van ergonomische expertise en hypermoderne ondersteuning om de ervaring voor de persoon die op de stoel zit te verbeteren. Samen zorgen ze voor een totale ondersteuning van de wervelkolom – berekende, gelocaliseerde ondersteuning die het skeletsysteem in een positie zet die ultieme ondersteuning van de wervelkolom biedt. Dit wordt zowel tijdens het stilzitten als tijdens het bewegen gerealiseerd om meer actieve ondersteuning te bieden. Met goede ondersteuning wanneer men in dezelfde positie blijft zitten, wordt de natuurlijke pompwerking van de spieren beperkt, die zorgt voor de levering van voedingsstoffen aan de tussenwervelschijven. Dankzij het bewegingsmechaniek van de Aeron-stoel kan deze op natuurlijke manier mee bewegen met het lichaam, zodat mensen op intuïtieve manier kunnen veranderen van een rechtopzittende naar achteroverleunende houding. Met het slankere, bijgewerkte bewegingsmechanisme kan men naadlozer bewegen (en stilzitten) dankzij een vloeiender traject en optimaal evenwichtspunt. Aeron is speciaal ontwikkeld zodat mensen contact houden met de rugleuning van de stoel en controle blijven houden over hun continue beweging tijdens het achteroverleunen.

Een naadloze overgang Aeron stelt mensen in staat om vlot en eenvoudig over te gaan van een rechtopzittende positie naar een volledig achteroverleunende beweging. Hoewel het originele ontwerp talrijke posities en houdingen ondersteunde, is de framehoek 1,8 graden voorwaarts aangepast om het lichaam beter te ondersteunen in de rechtopzittende positie en andere houdingen. Terwijl iemand rechtop zit om te typen en zich te concentreren of volledig achteroverleunt om gesprekken te voeren en na te denken, beweegt Aeron moeiteloos mee om een goede ergonomische ondersteuning te bieden voor uiteenlopende taken.

Een stoel kan zelfs beter zijn voor je. Cross-performance ontwerp. Voor gebruikers van Aeron betekent het cross-performance ontwerp dat de stoel een breed aantal activiteiten en houdingen ondersteunt die mensen aannemen tijdens het werk, van rechtopzittend om zich te concentreren tot het ontspannen achteroverleunen om na te denken. Voor ontwerpers en organisaties zorgt de cross-perfomance ervoor dat Aeron geschikt is voor een breed aantal opstellingen, van thuiswerkplekken tot gedeelde werkplaatsen.Inclusief ontwerp. Bij stoelen past één maat niet iedereen. Gebaseerd op een ontwerpaanpak 'van uitersten-naar-gemiddelden' wordt Aeron in drie maten geleverd zodat een pasvorm wordt geleverd die inclusief is en hetzelfde comfort biedt aan de grootste verscheidenheid van antropometrische lichaamstypen. Ontwerp met aandacht voor de omgeving De Aeron-stoel is ontworpen met aandacht voor de impact van de stoel op de omgeving waarin de stoel geplaatst zal worden en het bredere milieu dat de hulpbronnen levert voor de productie van de stoel.

Aerons’s selectie van slimme materialen,van licht-naar- donker neutrale grijstinten, biedt een verscheidenheid aan uitvoeringen. Neem contact op met de collega's van de projectafdeling van KantoorArtikelen.nl voor informatie over de meest actuele stoffen en materialen via +31-45-5229311 of stuur je vraag per mail naar info@kantoorartikelen.nl.