Buiten werken met je laptop in de zon

Publicatiedatum: 28 mei 2022 10:56:34

Buiten werken met je laptop in de zon


Buiten werken, heerlijk! Maar... hoe bescherm je je computer tegen de zon? In deze blog vind je de beste 6 tips om probleemloos in de buitenlucht te werken met je laptop of notebook.

Heb jij de vrijheid om te werken waar en wanneer je wilt? En kun je dus kiezen voor een plekje in de tuin, op het balkon, in het park of op het terras als het mooi weer is?

Ideaal! Je laptop onder de arm en de buitenlucht in.

Enige eventuele nadelen van in de zon werken:

  • je ziet niets meer op je scherm,
  • je accu is op een gegeven moment leeg
  • of een overvliegende vogel leegt doelgericht zijn darmen boven jouw laptop.

Daarom hebben wij 6 tips voor je op een rijtje gezet, zodat je plezier niet wordt vergald als je besluit buiten te gaan werken.

 

1. De zon is heerlijk, maar zodra het zonlicht in je scherm schijnt, zie je niet meer zo veel.
Pas de instellingen van de helderheid en contrast van je scherm aan en zet eventueel een zonnebril op.

Je kunt natuurlijk ook een plekje in de schaduw zoeken…

 

2. Een ander idee: bouw zelf een soort zonnescherm om je laptop of notebook dat voor schaduw zorgt.

Tip: zorg voor een witte buitenkant en een donkere binnenkant voor het beste koel- en anti-glare-effect.

3. Ben je niet zo creatief, er zijn ook allerlei professionele sunshades voor je laptop of notebook te koop. Bijvoorbeeld de compushade of de ZunZun; lichtgewicht gadgets van kunststof, die je eenvoudig aan de achterkant van je scherm bevestigt. Dit is tegelijkertijd een goede bescherming tegen eventuele vogelpoep.

4. Een beeldscherm- of monitorfilter is ook een optie. Hiermee ga je lichtreflectie tegen; tevens ontneem je eventuele pottenkijkers vanaf de zijkant het zicht. De prijzen voor beeldschermfilder variëren van 60,- tot 200,-.

5. Ook leuk: de iCap laptop tent, een nylon tentje om je notebook, tablet of laptop. Simpel, maar o zo creatief en vooral handig. 

6. Een wat kostbaarder alternatief: bouw een kantoor in je tuin zoals dit ontwerp van Office Sian Architecture in Londen.

Bonustip: houd vooral de temperatuur van je notebook of laptop in de gaten. Je voelt dit het beste aan de onderkant van je computer. Als hij te warm wordt, dan moet je echt naar de schaduw verhuizen.

Heb jij nog tips hoe je het beste met je laptop in de zon kunt werken? Deel ze met ons op Facebook!