0 Vergelijken
  • Persoonlijk advies op werkdagen van 8:30 tot 17:00
  • Door klanten beoordeeld met een 8.9
  • Gratis verzending vanaf € 65 (excl. btw)
Herman Miller’s Aeron: a masterpiece remastered
06 feb 2020

Herman Miller’s Aeron: a masterpiece remastered

Aeron, één van de meest iconische en geliefde bureaustoelen ter wereld, is remastered. Het oorspronkelijke ontwerp uit 1994 is volledig onder de loep genomen en op alle mogelijke fronten verbeterd; in feite is de stoel opnieuw ontworpen en het resultaat is verbluffend. De nieuwe Aeron zit nóg beter en is slimmer dan ooit… Ontdek het zelf in deze blog.

Toen Bill Stumpf en Don Chadwick begin jaren negentig de Aeron voor Herman Miller ontwierpen en daarbij gebruik maakten van nooit eerder vertoonde technologie, leverde dat een ongekende stoel op. Een stoel zoals de wereld die nog nooit had gezien. Hij veranderde niet alleen hoe mensen zaten, maar ook hun denkwijze over wat een stoel zou kunnen zijn.

Sinds die tijd is er veel veranderd in de manier waarop mensen werken. Dus vond Herman Miller het logisch dat de Aeron ook moest veranderen.

 

Hoe heeft Herman Miller het klaargespeeld om een van de meest iconische en geliefde stoelen ter wereld te verbeteren? Ze hebben co-designer Don Chadwick in de arm genomen om de oorspronkelijke ontwerpcriteria opnieuw te onderzoeken in de context van het werk(en) en de technologie van vandaag.

Met sterkere, slimmere materialen, betere aanpassingsmogelijkheden, nieuwe afwerkopties en een (nog) gezondere comfortabelere zithouding is de Aeron niet zomaar nagemaakt of aangepast, de stoel is volledig opnieuw ontworpen.

Als je de eerste Aeron kent, dan weet je al dat hij fantastisch zit. En wellicht vraag je je af: kan dat beter? Ja, dat kan dus. Het verschil als je op de nieuwe Aeron plaatsneemt, is verbluffend; hij zit nóg beter en comfortabeler. We vertellen je dadelijk wat de belangrijkste verbeteringen zijn, maar eerst laten we co-designer Don Chadwick aan het woord over de twee Aerons:
 


“Wij hadden in 1994 nooit durven dromen dat de Aeron zó populair zou worden. De stoel overwon elk denkbaar stigma dat eraan had kunnen kleven; hij had geen leer, hij had geen schuim, hij had geen bekleding. Aeron trotseerde alle dogma’s."

"Aeron vertegenwoordigde toen, en nu nog steeds, een compleet nieuwe technologie van hoe een stoel wordt gemaakt en hoe een stoel wordt gebruikt. Daarop hebben we verder gebouwd. Zo biedt de nieuwe Aeron een betere rugondersteuning in verschillende posities. Je krijgt een stoel die beter geschikt is voor jouw lichaamstype en gewicht en daardoor nog meer comfort biedt."

"Visueel gezien blijft Aeron een icoon. Maar voor puur zitcomfort en cross-performance is de stoel uitgerust met een volledig nieuw ophangingssysteem en een nieuw bewegingsmechanisme. De stoel reageert beter en is gevoeliger voor lichaamsgewicht en lichaamsomvang."

"De Aeron onderscheidt zich van alle andere (bureau)stoelen. Hij zal een hele nieuwe generatie van gebruikers aanspreken. Het is een stoel van vandaag, maar ook van morgen.”
 

 

Ontmoet de nieuwe Aeron, Remastered

De best verkopende bureaustoel ter wereld is dus remastered. Door de visie van Don Chadwick te koppelen aan Herman Millers nieuwste onderzoek naar de wetenschap van het zitten, werkt de nieuwe Aeron slimmer dan ooit tevoren, zodat jij ook slimmer kunt werken.  Dus, wat is er nieuw? De highlights:

 

 

Drukverdeling - Kom in de zones
Langs de rugleuning en zitting leveren acht dwarszones met verschillende spanning meer comfort en ergonomische ondersteuning waar jij dat het meest nodig hebt.

 

 

 

Ventilatie - Blijf koel
8Z Pellicle laat lucht, lichaamswarmte en waterdamp door de zitting en de rugleuning gaan; dit zorgt voor een gelijkmatige en comfortabele huidtemperatuur.

 

 

 

Natuurlijke beweging - Lekker leunen
Het bijgewerkte bewegingsmechanisme zorgt voor een soepeler bewegingspad en optimale balans om de gebruiker de controle te geven over zijn beweging in alle leunhoudingen.

 

 

 

Power posture - Een houding die ondersteund moet worden
Met PostureFit SL stabiliseren instelbare individuele kussens je lendenen en ze ondersteunen je rug om een gezonde staande houding te creëren.

 

 

 

Cross-performance - Hoe je ook wilt werken
Cross-performance design betekent dat de stoel geschikt is voor het breedst mogelijke scala aan activiteiten en houdingen die je tijdens je werk aanneemt; van intensieve naar voren gerichte aandacht tot ontspannen bedachtzaam achterover leunen.

 

 

 

Ontworpen voor het milieu
Met zijn gedematerialiseerde ontwerp (waaronder 39% gerecycleerde vulling en tot maar liefst 91% recycleerbaar materiaal) bepaalt Aeron een nieuwe maatstaf voor duurzaamheid. Met deze update is er ook nog eens een stap voorwaarts gezet door het gewicht van de stoel met 1,5 kg te verlichten. Én de stoel heeft het GREENGUARD GOLD-label in de wacht gesleept. 

 

 

 

Drie holistisch samengestelde materiaalpakketten
Beseffend dat de meeste werkomgevingen er tegenwoordig compleet anders uitzien en aanvoelen, zijn de kleuren, materialen en afwerkingen van de Aeron volledig herzien. Voor het eerst wordt de stoel aangeboden in drie holistisch samengestelde materiaalpakketten die geen verdere uitleg behoeven: Mineral, Carbon en Graphite.

 

 

 

Persoonlijke zithouding voor iedereen
Aeron is voortaan verkrijgbaar is drie maten. Dezelfde stoel, dezelfde iconografie, de frames, het onderstel, de gietstukken; allemaal geproportioneerd in verschillende maten, passend bij jouw figuur en werkstijl.

 

Als je écht geeft om zitten en (dus) om je gezondheid, dan móet je deze stoel gewoon proberen. Kom gerust proefzitten! Eén telefoontje is voldoende: 045 52 29 311.

Bekijk de nieuwe Aeron ook alvast in onze webshop >>