Meer informatie

Standaardenveloppen (officieel dienstenvelop genaamd)

met venster of zonder venster. Deze standaardenvelop is geschikt voor documenten op A-4 formaat, eventueel dubbel of in drieën gevouwen.
Bij de vensterenveloppen kan het venster links of rechts zitten, let hier goed op! Ook niet onverstandig om de maat van het venster even op te meten als je deze enveloppen al eerder hebt gebruikt. Er zijn namelijk veel verschillende maten.
Dit zijn de meest gebruikte envelopmaten:
EA5 156 x 220 mm
C5 162 x 229 mm
EA4 324 x 229 mm
EA5/6 110 x 220 mm
C6 114 x 162 mm

Als je enveloppen gaat bestellen, let dan goed op of je een zelfklevende klep wilt (volgens het peel and seal principe; je hoeft alleen maar de hechtstrip eraf te trekken en de envelop dicht te plakken) of een envelop met een gegomde klep die je zelf nat moet maken (bijvoorbeeld met de Lecki staafbevochtiger).

Akte enveloppen

Akte enveloppen zijn net als standaardenveloppen verkrijgbaar:
- met venster
- zonder venster
- met zelfklevende hechtstip
- met gegomde klep

Tip: neem altijd een envelop die 1 cm groter is dan de documenten die je wilt versturen. Wil je een A4-dossier in de akte envelop stoppen, dan neem je een EA4 envelop, want die is rondom 1 cm ruimer. En is je dossier erg dik, kies dan voor een envelop met zijvouw of een monsterzak (zie hieronder!).

Er bestaan overigens ook onscheurbare akte enveloppen. Deze zijn gemaakt van de speciale vezel tyvac. IJzersterk en onverwoestbaar. De tyvac enveloppen kun je overigens ook in allerlei maten bestellen.

Enveloppen met zijvouw, monsterzak


Zowel akte enveloppen alsook monsterzakken zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Behalve de 'gewone' envelop, zijn er uitvoeringen met een speciale beschermlaag aan de binnenkant van de envelop om jouw poststuk maximaal te beschermen. Bijvoorbeeld air bubbles, foamkraft of luchtkussentjes.

Paklijst enveloppen


Hulp nodig bij het kiezen van de juiste envelop? Aarzel niet en bel ons vrijblijvend voor hulp of advies!