Info Vanwege grote drukte in ons distributiecentrum kunnen pakketten met 24-48 uur vertraagd worden.

Meer informatie

Soorten kluizen

Brandkasten en kluizen, wat is het verschil en waar moet je op letten bij aankoop?

Geld, waardepapieren, informatie/data, juwelen en andere waardevolle zaken wil je vanzelfsprekend graag beschermen tegen brand en/of diefstal.
Waar moet je nu eigenlijk op letten bij aanschaf van een kluis of brandkast?
Een kluis is eigenlijk een kast met inbraakwerende eigenschappen, een brandkast is een brandwerende kast, vaak ook gecombineerd met inbraakwerende eigenschappen.


We kennen dus drie categorieën;
Brandwerend
Inbraakwerend
Brand- en inbraakwerend

Indicatie waardeberging:

Deze indicatie geeft aan tot welk bedrag aan contanten je verzekering dekt wanneer dit in de kluis is opgeborgen. Uitgangssituatie is dan dat de kluis in een onbewaakt pand binnen de bebouwde kom staat, maar check dit voor alle zekerheid even bij je verzekeraar. Omgevingsfactoren kunnen de verzekerde waarde verlagen of verhogen.

Certificaten en classificaties voor braakwerende kasten:

Deze kasten worden door diverse onafhankelijke instituten getest op hun braakwerende eigenschappen. Hoe beter de kast bestand is tegen pogingen om de kast te openen, hoe hoger de score. We kennen de EURO 1143 norm, klasse 0 t/m 7, de EN 14 450 norm, klasse 1 en 2 (voor licht braakwerende kasten), NCP norm klasse 1 tm 4 en de ESSA klasse.

Brandwerendheid:

Specifiek voor brandwerende kasten is het van belang om te weten dat de temperatuur van een brand wordt beïnvloed door factoren als de tijdsduur van de brand, de diverse materialen in de brandhaard, de aanwezige hoeveelheid zuurstof etc. Papier raakt beschadigd bij een temperatuur boven 175 graden Celcius, magnetische- en digitale informatiedragers al vanaf 50 graden. Daarom is het dus van belang om data in een speciale data- of mediasafe te bewaren. Deze zijn ook leverbaar in kleine draagbare uitvoeringen die in een brand/braakwerende kast geplaatst kunnen worden. Voor harde schijven is er een alternatief; de rampbestendige externe harde schijf; een harde schijf die bestand is tegen brand, braak, water en schokken.

Certificaten en classificaties voor brandwerende kasten:

De laagste norm is de DIN 4102 norm, kasten met deze norm zijn voor een korte tijd brandwerend en zijn daarom alleen geschikt voor het bewaren van documenten. Je kan beter kiezen voor een kast met één van de volgende certificaten:
EN 1047-1 : Zowel papier als data 60 tot 120 minuten brandwerend tot 1090 graden C. Bovendien constructie getest d.m.v. valtest 9,15 meter
LFS / EN 15659 : Papier 30 tot 60 minuten brandwerend tot 850 graden C.
NT Fire 017 : Zowel papier als data 60 tot 120 minuten brandwerend tot 1090 graden C.
UL 72 : Zowel papier als data 60-120 minuten brandwerend tot 1000 graden C. Bovendien ook constructie getest d.m.v. valtest 9 meter.
S1037 : Papier brandwerend 60-120 minuten tot 840 graden en valtest 4 meter
ETL : Speciale norm voor digitale informatiedragers, 30 tot 60 minuten brandwerend en valtest 4,50 meter.

Hulp nodig? Bel (045/52 29 311) of mail ons (info@kantoorartikelen.nl) vrijblijvend voor een advies op maat. Het is onmogelijk om alle leverbare oplossingen online te zetten maar Kantoorartikelen.nl heeft meer dan duizend verschillende safes en kluizen in zijn assortiment.

Soorten kluizen:

We hebben hierboven al een onderscheid gemaakt in de eigenschappen van de kluizen. Maar ook het soort plaatsing of de inhoud waar de kluis voor bedoeld is kent vele vormen.De meest voorkomende kluis is de zogenaamde meubelkluis; deze kluis kun je vrijstaand plaatsen, al is het aan te bevelen om deze kluis aan muur of vloer te verankeren met speciale bouten (doorgaans meegeleverd).
Er bestaan echter ook vloerkluizen of inbouwkluizen. Deze worden dus echt in de muur of vloer geplaatst en zijn daardoor veel moeilijker te verplaatsen.Een ander onderscheid dat we kennen is het type slot. We kennen het dubbelbaard sleutelslot, het draaislot en het elektronisch slot. Elk type slot heeft zo zijn voor- en nadelen.

- Sleutelslot; erg betrouwbaar maar soms onpraktisch, sleutels kunnen zoekraken en het is niet verstandig om reservesleutels in hetzelfde pand te bewaren. Reservesleutels zijn kostbaar en slechts onder strenge voorwaarden na te bestellen.

- Draaislot oftewel cijfercombinatieslot; Minder gebruiksvriendelijk, wel heel betrouwbaar.

- Elektronisch slot; Gebruiksvriendelijk maar kwetsbaar. Deze sloten zijn niet altijd waterbestendig dus kunnen als gevolg van bluswater defect raken. Ook zit er in dit soort sloten een batterij die tijdig vervangen moet worden.

Specifieke toepassingen voor kluizen

De meeste kluizen worden gebruikt voor het bewaren van geld, juwelen, data en/of documenten.
Er zijn echter ook minder voor de hand liggende zaken die je goed wilt of moet opbergen. Vanzelfsprekend heeft Kantoorartikelen.nl ook hier de oplossing voor. Denk aan:

- Wapenkluizen
- Chemische bewaarkluizen
- Hotelkluizen
- Design kluizen
- Brandwerende ladenkasten
- Laptop/Notebook kluizen
- Autokluizen
- Kassakluizen

TIP:
Een kluis is gemaakte van zware materialen en is bovendien vaak verzwaard zodat de kluis niet makkelijk door onbevoegden kan worden meegenomen. Let in je zoektocht naar de voor jou geschikte kluis ook even op de leveringsmogelijkheden. De meeste aanbieders leveren je kluis voor de eerste deur op de begane grond af. Daarna is het jouw zorg en verantwoordelijkheid om de kluis op de juiste plek te krijgen. Maar een kluis weegt snel een paar honderd kilo, soms wel meer dan duizend kilo. Moet je kluis intern verplaatst worden over een houten – of natuurstenen vloer ? Moet de kluis naar een verdieping worden verplaatst ? Je zou echt de eerste niet zijn die voor honderden of duizenden euro’s schade veroorzaakt in een poging om een kluis te verplaatsen. Zorg dus voor de juiste maatregelen of vraag ons om een offerte voor speciaal intern transport. Kantoorartikelen.nl werkt samen met gespecialiseerde transporteurs die allerlei speciale hulpmiddelen hebben om jouw kluis zonder schade op de door jou gewenste plek neer te zetten. Kortom, kluizen kopen tegen een goede prijs en een prima kwaliteit, begint bij Kantoorartikelen.nl!


Datakluizen

Back-ups, mirrors en andere belangrijke data op CD, tape, stick verdienen extra bescherming vanwege hun kwetsbaarheid voor brand of water. Zowel verankerbare kluizen en handige draagbare cassettes die je mee naar huis kunt nemen of simpelweg in een grote kluis plaatst voor dubbele bescherming. Met dubbelbaard veiligheidsslot of elektronisch slot.


Brand- en Inbraakwerende kluizen

Kantoorartikelen.nl heeft traditionele kluizen voor bedrijven, maar ook privékluizen. Zowel voor montage aan een muur, als vrijstaand. Zowel brand- als braakwerend dus optimale bescherming. Leverbaar in diverse kleuren en met diverse waarde-indicaties. Ook kluizen voor vloerinbouw en designsafes.


Notebook kluizen

De ideale oplossing voor mensen die veel met een notebook of andere waardevolle spullen onderweg zijn. Een compacte safe die je in de kofferbak van je auto plaatst. Eenvoudig te verankeren. Voortaan kun je dus met een gerust hart je notebook of tablet in je auto achterlaten.


Brandwerende Documentenkluizen

Voor grote en kleine archieven heeft kantoorartikelen.nl de juiste documentenkluis. Met draaideuren, met lades of in de vorm van een compacte koffer. Een must voor bijvoorbeeld elke financiële- of personeelsadministratie.

Sleutelkluizen

De eeuwige ergernis van veel organisaties; sleutels ! Met de sleutelkluizen van Kantoorartikelen.nl beheert u veilig en overzichtelijk uw sleutels. Verplicht voor autobedrijven maar een must voor elke organisatie. Oplossingen vanaf 40 sleutels tot modulaire systemen voor 4000 of meer sleutels. Bel of mail voor een aanbod op maat.
Loading...
neonlines-configurator.product-box.upload-text
Product Devices Show confirm dialog