Info Vanwege grote drukte in ons distributiecentrum kunnen pakketten met 24-48 uur vertraagd worden.

Meer informatie

verzenddozen en brievenbusdozen, kokers en geschenkverpakkingen. Handig als je spullen per post of koerier moet verzenden, maar bijvoorbeeld ook als je met je kantoor gaat verhuizen. Belangrijk is hoe dan ook dat jouw producten goed beschermd zijn tijdens het transport en er ook nog eens netjes uitzien als ze bij de ontvanger aankomen. Om je te helpen bij het kiezen van het juiste verpakkingsmateriaal, hebben wij hier de handigste en belangrijkste verpakkingsmaterialen en -hulpmiddelen voor je op een rij gezet.

Stap 1 – verpakken

Wil je dat een product niet kreukt of beschadigd tijdens het transport, dan kun je het eerst inwikkelen in zijdepapier. Let op: voor breekbare spullen biedt zijdepapier niet genoeg bescherming. We raden je aan om luchtkussenfolie te gebruiken om breekbare cadeaus extra goed te beschermen.
Wil je meer producten samen in één zakje verpakken, dan is gripseal ideaal; dit zijn transparante, hersluitbare kunststof zakjes in verschillende formaten, voorzien van meestal drie schrijfvlakken. Alles wat bij elkaar hoort, bied je aan in 1 zakje. Niet vergeten: als je gaat inpakken heb je natuurlijk altijd genoeg plakband of tape nodig en een of meer scherpe scharen!

Stap 2 – klaarmaken voor transport en verzenden

#Tip: plak een sticker ‘fragile’ op je pakket om iedereen tijdens het transport er nog eens extra op te attenderen, dat de spullen in dit pakje breekbaar zijn of tape hiermee het hele pakket dicht.
Je kunt voor de verpakking kiezen uit:
- transportdozen, verzenddozen of postpakketdozen in alle soorten en maten
- of verzendenveloppen, verzendhoezen, verzendkokers, foamkraft enveloppen, luchtkussenenveloppen, monsterzakken, golfkarton enveloppen of kraftpapier enveloppen, ook verkrijgbaar in alle soorten, maten, materialen en kleuren.

Tot slot: vulmateriaal is absoluut onmisbaar als de spullen niet exact in de door jou gekozen verpakking passen. Hiermee vul je het pakket helemaal op, zodat er tijdens het transport niets gaat schuiven. Bovendien is het vulmateriaal nog een keer een extra bescherming voor kwetsbare spullen. #Tip: Snippers en stroken uit de opvangbak van je papiervernietiger zijn perfect opvulmateriaal bij het inpakken van goederen of cadeaus.

Breekbare spullen verpakken