Info Vanwege grote drukte in ons distributiecentrum kunnen pakketten met 24-48 uur vertraagd worden.

Ordners en ringbanden


Alle producten van ons assortiment "Ordners en ringbanden".

Meer informatie

Ordners en ringbanden zijn de meest gebruikte mappen om papieren en documenten te bewaren, te ordenen (bijvoorbeeld met tabbladen) en te beschermen. Zowel ordners als ringbanden helpen je bij het creëren van een overzichtelijke papierhuishouding. Ordners zijn te gebruiken voor alle vormen van administratie voor verschillende locaties en instellingen. Zo kun je thuis onze ordners gebruiken voor bankafschriften, notities en andere belangrijke documenten, maar ook voor recepten en tijdschriften. Ook op kantoren of scholen komen ordners van pas. Het is niet voor niets dat ordners zo populair zijn. Immers, een overzichtelijke en duidelijke administratie is cruciaal voor het bijhouden van jouw archief. Bovendien zorgen ordners er voor dat jouw documenten recht en ongekreukeld blijven. “Maar wat is het nou het verschil tussen ordners en ringbanden?”, vraag je je nu misschien af. Het verschil tussen ordners en ringbanden is niet zo groot. Essentieel is dat een ordner altijd twee ringen heeft, een grijpgat in de rug en altijd is uitgerust met een papierspanner. Een ringband daarentegen kan 2, 4, 17 of 23 ringen hebben en wordt niet standaard met een papierspanner geleverd. Ringbanden zijn bovendien verkrijgbaar is verschillende uitvoeringen en verschillen per grootte, capaciteit en stevigheid. Ringbanden bieden dus wat meer keuze en variatie. Ordners staan vooral bekend om hun stevigheid; de mappen kunnen meestal veel aan en zijn handig in het gebruik.

Ordners

Ordners worden, zoals vermeld, veel gebruikt voor het bewaren van de administratie, zowel op kantoor als thuis. Maar ordners zijn ook populair voor het opbergen van papieren per project.

Typerend voor ordners is dat ze voorzien zijn van twee ringen, een grijpgat in de rug en een verstevigde mechaniek met hefboom. De ordners van het merk Leitz staan bekend om hun robuuste mechaniek; ga je de ordners intensief gebruiken, dan moet je de dus de ordners van Leitz hebben. Ordners staan algemeen bekend om hun hoge kwaliteit en duurzaamheid.

Bijna alle ordners zijn gemaakt van karton met een metalen verstevigingsstrip. De luxere ordners zijn overtrokken met glad papier of met gekleurd kunststof (PP). Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder blauw, groen, rood en geel. Dankzij de etikethouder op de rug van de ordners zie je in één oogopslag welke map wat bevat. Etikethouders bevatten bovendien een verwisselbaar rugetiket.

Ordners in verschillende maten:

Wij hebben een groot assortiment aan ordners in verschillende uitvoeringen. Zo leveren wij niet alleen de bekende A4 modellen met een smalle rug van 50mm en met een brede rug van 80mm, maar krijg je bij ons ook grotere en kleinere ordners. Kies bijvoorbeeld voor onze folio ordners die iets hoger zijn dan de A4 modellen of ga voor onze A3 of A5 ordners als je documenten met andere afmetingen wilt bewaren. Naast de keuze voor bepaalde groottes, kun je ook kiezen voor een staand of liggend model. Verder leveren wij speciale ordners voor bankafschriften, dubbele ordners, milieuvriendelijke ordners en geplastificeerde ordners.

Ringbanden

Ringbanden zijn net als ordners verkrijgbaar in verschillende maten (A3, A4 en A5). Verder verschilt het aantal ringen; je kunt kiezen uit ringbanden met 2, 4, 17 of 23 ringen. Hoe meer ringen, hoe steviger de ringband en meestal geldt ook: hoe meer ringen, hoe groter de capaciteit. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren en materialen die in stevigheid verschillen. Let op als je een ringband koopt: sommige mappen worden geleverd met papierspanner, andere zonder.

Sommige ringbanden zijn bovendien uitgerust met een showtas op de cover (de voorkant van de map). Hier kunt je een beschreven of beprinte pagina inschuiven, zodat je kunt zien was er in de ringband zit.

Loading...
neonlines-configurator.product-box.upload-text
Product Devices Show confirm dialog