0 Vergelijken
  • Persoonlijk advies op werkdagen van 8:30 tot 17:00
  • Door klanten beoordeeld met een 8.9
  • Gratis verzending vanaf € 65 (excl. btw)

Blokhechters voor dikke stapels papier

Alle producten

9 resultaten

Handige blogs voor thuiswerken

 

Voordat je gaat bestellen, bekijk dan eerst onze blogs.

Hierin staat informatie die je helpen bij het samenstellen van jouw werkplek.

Alles over nietmachines en nietjes

Bekijk onze blog

Kantoorinrichting

 

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Ons aanbod is nog veel breder. Laat ons jou inspireren over de mogelijkheden. Met meer dan 30 jaar ervaring kunnen onze adviseurs jou helpen naar de perfecte inrichting.

Kantoorinrichting passend bij jouw werkomgeving.

Meer informatie

Een klassieker onder de kantoorartikelen: de nietmachine. Wie heeft er geen? De traditionele nietmachine, zoals we die allemaal op ons bureau hebben staan, is bedoeld om een klein stapeltje papier aan elkaar te nieten. Dat kunnen 2 A4tjes zijn tot maximaal 20 of 30 vel. Wil je grotere stapels aan elkaar hechten, dan heb je een andere nietmachine nodig. Je kunt kiezen uit:

• de blokhechter: dikke pakken papier in één keer moeiteloos nieten (tot 210 vel).
• een langarmhechter: als je grote vellen papier op een moeilijk bereikbare plek wilt nieten, waarvoor je een nietmachine met een extra lange arm nodig hebt.
• of een niettang: los uit de hand nieten zonder te steunen op een bureau of tafel.

Maar ook voor de grootverbruikers aan nietjes hebben we cassettes van HP en Xerox om te kunnen gebruiken in de finishers van deze machines. Maar ook van andere fabrikanten
kunnen we deze op aanvraag leveren, neem gerust even contact met de binnendienst van KantoorArtikelen.nl op.

Welke nietmachine heb je nodig voor welke toepassing?

Blokhechter

De blokhechter is een nietmachine waarmee je grote stapels papier aan elkaar kunt hechten, tot 210 vel (om je een idee te geven; dit is ongeveer een half pak kopieerpapier dat je in één beweging kunt nieten). Een blokhechter is groter dan de klassieke nietmachine en is uitgerust met een langere hefboom, zodat je meer kracht kunt overbrengen. Blokhechters kun je overigens krijgen in twee  uitvoeringen: de handmatig bediende en de elektrisch bediende.

Langarmhecher

Als je grotere vellen papier, bijvoorbeeld A3-formaat, in het midden wilt hechten, zodat je er een boekje van kunt maken, dan heb je een nietmachine nodig met een extra lange arm. Deze machines heten heel logisch langarmhechters.

Niettang

En dan heb je nog de niettang. Een niettang is bedoeld om snel wat velletjes papier aan elkaar te hechten, zonder dat je op een bureau of een andere stabiele ondergrond kunt leunen. Dit is een veelvoorkomende handeling in productieprocessen en logistieke processen. De essentie is dat je los uit de hand een bundeltje kunt nieten. Met de meest reguliere niettang niet je makkelijk 15 tot 20 vel aan elkaar, maar er zijn ook speciale niettangen met een grotere capaciteit, tot 60 vel.

Welles nietjes nodig? Alles over de maten van nietjes.

Er bestaan ongeveer 30 verschillende maten nietjes. De maat van een nietje bestaat uit twee getallen, bijvoorbeeld 24/6 (dit is het meest reguliere nietje, dat het meest gebruikt wordt). Het eerste getal (24) zegt iets over de draadsterkte; hoe hoger dit getal, hoe sterker de draad en dus het nietje. Hoe meer papier je wilt nieten, hoe steviger de draad moet zijn.
Het tweede getal verwijst naar de lengte van het ‘pootje’; de 6 in 24/6 betekent dat het pootje van dit nietje 6 mm lang is. Hoe langer het pootje, hoe meer velletjes er met het nietje aan elkaar gehecht kunnen worden.
Bepalend voor de juiste maat van het nietje is de lengte van het pootje. Voor de omslag (het vastzetten van het papier nadat het nietje om het papier is gevouwen) is ongeveer 4 mm nodig. De dikte van de stapel papier is verder bepalend voor de pootlengte die je nodig hebt. Voor elke 10 vel papier heb je ongeveer 1 mm pootlengte nodig. Wil je bijvoorbeeld een stapeltje van 70 vel nieten, dan heb je 7 mm pootlengte nodig + 4 mm voor de omslag = een nietje met een pootlengte van 11 mm. Wil je 50 vel nieten, dan heb je een nietje nodig, waarvan de pootjes minimaal 9 mm lang zijn. Let wel even op welke maten nietjes er in jouw nietmachine passen!

Materiaal nietjes

Je kunt kiezen uit verzinkte nietjes, koperen nietjes of stalen (RVS) nietjes.
• Verzinkte nietjes zijn het goedkoopst. Nadeel is dat ze gemakkelijk breken en op termijn gaan roesten.
• Koperen nietjes zijn wat ‘taaier’, gaan zeker niet roesten en zijn iets duurder in aanschaf dan verzinkte nietjes.
• De beste nietjes zijn van staal of RVS (roestvrijstaal); met deze nietjes ben je verzekerd van de beste kwaliteit; ze roesten niet en ze breken niet.

Onze favoriete merken voor nietmachines

De traditionele kwaliteitsmerken zijn Leitz, Rapid, Novus en Bostitsch.
Daarnaast kun je kiezen uit diverse huismerken voor minder intensieve toepassingen. Ben je echter van plan de nietmachine heel vaak te gebruiken, dan kun je beter kiezen voor een wat duurdere; dan weet je zeker dat je kwaliteit in huis haalt en dat de machine jarenlang meegaat.

Wat kan er mis gaan?

Het meest voorkomende euvel bij nietmachines is dat de nietjes vast blijven zitten; dit kan aan de nietjes zelf liggen of het komt doordat de achterliggende veer is verbogen. De machine kan een keer gevallen zijn, waardoor hij niet meer goed scharniert of terugveert. Dus gebruik je je nietmachine heel veel, kies dan absoluut voor een duurdere, kwalitatief goede machine die tegen een stootje kan. Sommige merken geven zelfs garantie op je aankoop.


Vragen of advies nodig? We helpen je graag verder!

Stel ons je vraag en we reageren zo snel mogelijk. Onze klantenservice is op werkdagen geopend van 8:30 tot 17:00.

Hulp of advies?

Wij helpen u graag

+31 (0) 45 - 52 29 311 +31 (0) 45 - 52 29 311
Ma — Vr · 08:30 — 17:00 uur
Wij helpen je graag verder
Chatten
Direct persoonlijke contact