Meer informatie

nietmachine, zoals we die allemaal op ons bureau hebben staan, is bedoeld om een klein stapeltje papier aan elkaar te nieten. Dat kunnen 2 A4tjes zijn tot maximaal 20 of 30 vel. Wil je grotere stapels aan elkaar hechten, dan heb je een andere nietmachine nodig. Je kunt kiezen uit:

blokhechter: dikke pakken papier in één keer moeiteloos nieten (tot 210 vel).
• een langarmhechter: als je grote vellen papier op een moeilijk bereikbare plek wilt nieten, waarvoor je een nietmachine met een extra lange arm nodig hebt.
• of een niettang: los uit de hand nieten zonder te steunen op een bureau of tafel.

kunnen we deze op aanvraag leveren, neem gerust even contact met de binnendienst van KantoorArtikelen.nl op.

Welke nietmachine heb je nodig voor welke toepassing?

Blokhechter

Langarmhecher

Niettang

Welles nietjes nodig? Alles over de maten van nietjes.

Het tweede getal verwijst naar de lengte van het ‘pootje’; de 6 in 24/6 betekent dat het pootje van dit nietje 6 mm lang is. Hoe langer het pootje, hoe meer velletjes er met het nietje aan elkaar gehecht kunnen worden.
Bepalend voor de juiste maat van het nietje is de lengte van het pootje. Voor de omslag (het vastzetten van het papier nadat het nietje om het papier is gevouwen) is ongeveer 4 mm nodig. De dikte van de stapel papier is verder bepalend voor de pootlengte die je nodig hebt. Voor elke 10 vel papier heb je ongeveer 1 mm pootlengte nodig. Wil je bijvoorbeeld een stapeltje van 70 vel nieten, dan heb je 7 mm pootlengte nodig + 4 mm voor de omslag = een nietje met een pootlengte van 11 mm. Wil je 50 vel nieten, dan heb je een nietje nodig, waarvan de pootjes minimaal 9 mm lang zijn. Let wel even op welke maten nietjes er in jouw nietmachine passen!

Materiaal nietjes

• Verzinkte nietjes zijn het goedkoopst. Nadeel is dat ze gemakkelijk breken en op termijn gaan roesten.
• Koperen nietjes zijn wat ‘taaier’, gaan zeker niet roesten en zijn iets duurder in aanschaf dan verzinkte nietjes.
• De beste nietjes zijn van staal of RVS (roestvrijstaal); met deze nietjes ben je verzekerd van de beste kwaliteit; ze roesten niet en ze breken niet.

Onze favoriete merken voor nietmachines

Daarnaast kun je kiezen uit diverse huismerken voor minder intensieve toepassingen. Ben je echter van plan de nietmachine heel vaak te gebruiken, dan kun je beter kiezen voor een wat duurdere; dan weet je zeker dat je kwaliteit in huis haalt en dat de machine jarenlang meegaat.

Wat kan er mis gaan?