0 Vergelijken
  • Persoonlijk advies op werkdagen van 8:30 tot 17:00
  • Door klanten beoordeeld met een 8.9
  • Gratis verzending vanaf € 65 (excl. btw)

Computerpapier Kettingformulieren

Alle producten

7 resultaten

Handige blogs voor thuiswerken

 

Voordat je gaat bestellen, bekijk dan eerst onze blogs.

Hierin staat informatie die je helpen bij het samenstellen van jouw werkplek.

Wat is het beste printpapier: A-label vs. Whitepaper

Bekijk onze blog

Print

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Ons aanbod is nog veel breder. Laat ons jou inspireren over de mogelijkheden. Met meer dan 30 jaar ervaring kunnen onze adviseurs jou helpen naar de perfecte machine.

Of je nou een printer wilt kopen, leasen of gewoon meer informatie wilt krijgen, bij KantoorArtikelen.nl ben je aan het juiste adres.

Meer informatie

Als je nog werkt met een naaldprinter of matrixprinter, dan hebben wij alle formaten computerpapier, kettingformulieren en kettingpapier voor je. Vind je hieronder niet wat jij nodig hebt (dus staat jouw specificatie er niet bij), dan bel of mail ons vooral: wij kunnen namelijk álle formaten, gewichten en kleuren leveren, zowel blanco als voorbedrukt in 1-voud tot en met 5-voud. Dus niet meteen afhaken als je jouw papier niet meteen vindt, maar meteen in de telefoon kruipen en wij maken de bestelling persoonlijk voor jou in orde!

Typische kenmerken van computer- of kettingpapier

Kettingpapier wordt overigens ook wel Dot-Matrix papier genoemd of Continuous Form Paper. Het meest typerende voor dit computerpapier is dat het aan beide lange zijden randen met gaatjes bevat. Deze randen kunnen er na het printen worden afgescheurd.
Een tweede karakteristiek van kettingformulieren is dat het papier ‘eindeloos’ is. Het zijn dus geen losse A4-tjes, zoals we gewend zijn van normaal printpapier. De afzonderlijke pagina’s in kettingpapier zitten aan elkaar vast en kunnen worden los gescheurd langs een geperforeerde lijn. Als je meer pagina’s print, vouwen de pagina’s zichzelf ook weer keurig op. Er bestaan ook varianten met streeppatronen in twee verschillende kleuren om afzonderlijke regels beter te onderscheiden.

De randen met gaatjes zorgen ervoor dat het kettingpapier door de matrix- of naaldprinter wordt getrokken. Deze beweging wordt ook wel tractor feed genoemd. In laserprinters wordt het papier tussen twee rollen verplaatst en dat heet friction feed.

De meest voorkomende maten computerpapier zijn:

lengte 241 mm x breedte 279 mm
lengte 381 mm x breedte 279 mm

Wie gebruikt er nog computerpapier of kettingformulieren?

Computerliefhebbers met een hang naar nostalgie printen soms nog graag met een matrixprinter (alleen al dat heerlijke, maar ook best wel irritante ratelende geluid). Maar je zult verbaasd zijn: er zijn nog veel kantoren en winkels waar de matrixprinter iedere dag nog volop uren draait. Veel kassa’s printen bonnen op kettingpapier (denk bijvoorbeeld maar aan de Sligro en de Makro).

Ooit gezien wat er gebeurt als je kettingpapier in de papiervernietiger stopt? Watch this!


Vragen of advies nodig? We helpen je graag verder!

Stel ons je vraag en we reageren zo snel mogelijk. Onze klantenservice is op werkdagen geopend van 8:30 tot 17:00.

Hulp of advies?

Wij helpen u graag

+31 (0) 45 - 52 29 311 +31 (0) 45 - 52 29 311
Ma — Vr · 08:30 — 17:00 uur
Wij helpen je graag verder
Chatten
Direct persoonlijke contact