0 Vergelijken
  • Persoonlijk advies op werkdagen van 8:30 tot 17:00
  • Door klanten beoordeeld met een 8.9
  • Gratis verzending vanaf € 65 (excl. btw)

Transferkits, drums, fusers

Alle producten

308 resultaten

Handige blogs voor thuiswerken

 

Voordat je gaat bestellen, bekijk dan eerst onze blogs.

Hierin staat informatie die je helpen bij het samenstellen van jouw werkplek.

7x waarom onze huismerk toners voor laserprinters de beste keuze zijn

Bekijk onze blog

Print

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Ons aanbod is nog veel breder. Laat ons jou inspireren over de mogelijkheden. Met meer dan 30 jaar ervaring kunnen onze adviseurs jou helpen naar de perfecte machine.

Of je nou een printer wilt kopen, leasen of gewoon meer informatie wilt krijgen, bij KantoorArtikelen.nl ben je aan het juiste adres.

Meer informatie

Transferkits, drums en fusers zijn printeronderdelen of supplies voor je laserprinter die heel lang meegaan, maar vroeg of laat moeten ze toch worden vervangen. Hoe vaak dit moet gebeuren, is sterk afhankelijk van het merk van je laserprinter. Daarvoor geldt helaas geen richtlijn. Maar is het moment daar, dan kun je bij ons eenvoudig online een nieuwe transferkit (of transferunit), drum of fuser voor je laserprinter bestellen. We leveren deze printersupplies voor vrijwel iedere gangbare printer uit voorraad, dus je hebt ze binnen 24 uur in huis. Staan jouw model er niet bij, bel ons dan even, want niet alle transferkits, drums en fusers die wij kunnen leveren staan online. Als je contact met ons opneemt, zorgen wij ervoor dat jij binnen de kortst mogelijke tijd jouw onderdeel in huis hebt.

Hoe werkt een laserprinter en wat doen deze drie onderdelen precies?

Als je een laserprinter hebt, dan wordt het beeld (dat wat jij wilt afdrukken) met behulp van een laser en spiegels op een lichtgevoelige trommel geprojecteert. Die trommel heet officieel een drum of photoconductor.
Bij sommige printers zit die drum samen met de toner in één behuizing; dat wordt een tonercartridge genoemd. Bij andere laserprinters heb je een losse toner en een losse drum nodig.

Op de plaats waar de laser het beeld op de drum projecteert, blijft de inkt (of beter gezegd de tonerpoeder) op de drum plakken; zo wordt de tonerpoeder op het vel papier gestempeld, waar de rol overheen draait.

Vervolgens wordt de tonerpoeder via de fuser op het papier gebrand door middel van druk en warmte. De fuser is dus eigenlijk een verwarmde drukrol. Als je een nieuwe fuser gaat kopen, dan moet je er altijd goed op letten dat je hem in de goede voltage bestelt (220/230V); 110V werkt in Europa namelijk niet!

En dan is er nog de transferkit of transferunit. Dit is de lichtgevoelige transportband voor de toner. Deze transferkit is extreem kwetsbaar voor beschadigingen en voor huidvet. Je moet hem dan ook altijd met de allergrootste voorzichtigheid verwisselen; raak de lichtgevoelige onderdelen niet aan met je blote vingers en scherpe voorwerpen. Twijfel je erover hoe je dit precies moet doen, neem dan geen risico en schakel een monteur in!

Hoe vaak moet ik deze printeronderdelen vervangen?

Dit is heel erg wisselend per merk. Wel kunnen we zeggen dat de afdrukcapaciteit van een drum meestal het vijfvoudige van een toner is. En de capaciteit van een fuser ligt meestal rond de 100.000 tot 150.000 afdrukken (daarom zijn ze ook vrij kostbaar). Over de transferkit kunnen we helaas niets zeggen, want het is extreem verschillend per merk printer hoe vaak je deze moet vervangen.


Vragen of advies nodig? We helpen je graag verder!

Stel ons je vraag en we reageren zo snel mogelijk. Onze klantenservice is op werkdagen geopend van 8:30 tot 17:00.

Hulp of advies?

Wij helpen u graag

+31 (0) 45 - 52 29 311 +31 (0) 45 - 52 29 311
Ma — Vr · 08:30 — 17:00 uur
Wij helpen je graag verder
Chatten
Direct persoonlijke contact