Meer informatie

Heb je onlangs bij een koffiebar genoten van een goede kop koffie? Dan heb je waarschijnlijk ook gezien dat ze jouw kop koffie hebben gemaakt van vers gemalen koffiebonen. Dat is nou eenmaal de allerlekkerste koffie. De smaak van de koffieboon is van veel factoren afhankelijk, zoals het ras van de boon, het land van herkomst, de rijpheid, de versheid en de wijze waarop de boon is gebrand. Arabica bonen geven een zachtere smaak dan Robusta bonen. Hoe langer de bonen worden gebrand, hoe donkerder de kleur en de smaak. De subtiele smaakhints van fijne bonensoorten gaan echter verloren bij langer branden. Voor een lekkere koffie met veel smaak kun je het beste een niet te donkere boon nemen, voor een espresso neem je juist wél een donkere of extra donkere boon. Voor de perfecte espresso gebruik je allereerst een geschikte boon die je vers maalt. Gebruik geen bonen uit een pak dat al dagenlang openstaat, die zijn al verouderd. Voor kleine gebruikers adviseren wij dan ook om 250grs verpakkingen te gebruiken in plaats van kilopakken. Maal de bonen dus zo vers mogelijk en zet je espresso in een droog en warm kopje. Een goede espresso ruikt heerlijk naar verse bonen en heeft een solide cremelaag. KantoorArtikelen.nl heeft een enorm aanbod bonen in allerlei soorten.