Meer informatie

Snelfilter koffie

Zet je koffie met behulp van een filter (snelfilter koffie)? Dan zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden.

1. Allereerst natuurlijk de kwaliteit van de koffie, dat spreekt voor zich. Dit hangt af van je persoonlijke smaak en budget.
2. Gebruik je een koffiezetapparaat? Zorg dan dit het apparaat altijd schoon is, want koffieaanslag kan voor een bittere smaak zorgen.
3. De temperatuur van het water dat je gebruikt is heel vaak te laag; idealiter moet dit rond de 95 graden zijn, maar veel oudere koffiezetapparaten halen die temperatuur niet.
4. Verder moet je de juiste maling gebruiken voor een optimale smaak en het liefst geen kleine hoeveelheden zetten, omdat je koffiefilter dan niet optimaal werkt.

Fresh Brew koffie

Fresh Brew koffie is eigenlijk een filtermaling koffie, maar dan speciaal ontwikkeld voor automaten met een Fresh Brew mechaniek. Bij Fresh Brew wordt steeds de hoeveelheid koffie voor één kopje in minder dan 20 seconden door een (semi)permanent filter geperst. Zorg voor regelmatige reiniging om schimmels en een onnodig bittere smaak te voorkomen (dit laatste wordt veroorzaakt door koffieaanslag in je koffiemachine). KantoorArtikelen.nl heeft niet alleen heel veel soorten koffie (en machines en de bijbehorende accessoires), maar ook alle benodigdheden om je machine te reinigen.