Van werkplek naar plek om te werken (deel 1)

Publicatiedatum: 14 sep. 2023 10:00:00

Van werkplek naar plek om te werken (deel 1)

In een wereld waar de lijn tussen thuis en kantoor steeds vager wordt, verandert ook onze kijk op de traditionele werkplek. Een decennium geleden zou je waarschijnlijk een kantoor voor je zien met rijen saaie, uniforme bureaus. Vandaag de dag is de werkplek op kantoor niet zomaar een plek om te werken; het is een dynamische ruimte die gezondheid, comfort en productiviteit bevordert. Centraal in deze transformatie staat bijvoorbeeld ook het in hoogte verstelbare bureau; het zonnetje in huis eh op kantoor.

Langdurig zitten is ongezond

De voortschrijdende technologie, de behoefte aan flexibiliteit en het groeiende besef van welzijn op de werkplek spelen allemaal een rol in deze evolutie. Werknemers willen niet langer acht uur per dag zittend doorbrengen. En terecht! Talloze studies hebben aangetoond dat langdurig zitten de gezondheid kan schaden. Vandaar dat bedrijven zoeken naar oplossingen die beweging en comfort combineren; oftewel hoe kan men zo goed als mogelijk ergonomisch werken?

De magie van het In hoogte verstelbare bureau   

Wat is er nu zo bijzonder aan een in hoogte verstelbaar bureau? Het antwoord is simpel: het biedt variatie. Het stelt de gebruiker in staat om gedurende de dag af te wisselen tussen zittend en staand werken. Dit niet alleen om fysieke klachten te voorkomen oftewel een gezonde werkplek, maar ook om de alertheid en productiviteit te verhogen. Dus nogmaals:

  1. Voorkomt fysieke klachten;
  2. Verhoogt alertheid;
  3. Verhoogt productiviteit!

Mechanisch of elektrisch

Vaktechnisch gezien bestaan er twee hoofdtypen in hoogte verstelbare bureaus: mechanische en elektrische. De mechanische variant maakt gebruik van een handslinger om het bureau te verhogen of te verlagen. De elektrische variant, die steeds populairder wordt, maakt gebruik van motoren. Een druk op de knop is voldoende om het bureau moeiteloos op de gewenste hoogte te krijgen. Hoogwaardige modellen hebben zelfs geheugeninstellingen zodat je jouw ideale zit- en stahoogte kunt opslaan. Gemak dient de mens bij de duurdere elektrische variant.

Bekijk ook onze eerdere blog over zit-sta bureaus en ontdek nog meer voordelen: een-zit-sta-bureau-is-een-geweldige-aanwinst

Conclusie

De werkplek op kantoor transformeert in rap tempo van een simpele plek om te werken naar een omgeving die welzijn en productiviteit centraal stelt. Het in hoogte verstelbare bureau is hierbij niet langer een luxe, maar een noodzaak, net als héél veel andere van onze ergonomische producten. Is jouw kantoor al klaar voor de Werkplek 2.0?

Zitten of staan, dat gaat beide

Levering (verwacht):
Electrische zit-sta werkplek 160x80cm

€ 677,81*
Levering (verwacht):
Zit-Sta bureau NowyStyl Emodel Mini Premium ZA31

€ 537,66*
Levering (verwacht):
Zit-Sta bureau NowyStyl Emodel Mini Basic

€ 487,06*
Langere levertijd
Zit-sta bureau Leitz Ergo Cosy met schuiflade

€ 187,28*
Nog maar 2 op voorraad
Levering (verwacht):
Zit-sta bureau Leitz Ergo Cosy

€ 109,64*

Zit-sta bureau's

Onze zit-sta bureau's
Loading...
neonlines-configurator.product-box.upload-text
Product Devices Show confirm dialog