Van Duitse bureaucratie tot top Duitse merken

Publicatiedatum: 19 mrt. 2024 11:00:00

Van Duitse bureaucratie tot top Duitse merken

Oh, de ironie van de Duitse bureaucratie! Als trotse Nederlander heb ik het genoegen gehad om eerder drie blogs te wijden voor burgers van de buurlanden Nederland en België, aan dit fascinerende fenomeen. Terwijl we genieten van onze frikandellen, wafels en een goed glas bier (clichés spreken nou eenmaal tot de verbeelding), kunnen we het niet laten om met een lichte grijns te kijken naar het bureaucratische labyrint waar onze oosterburen zich doorheen moeten manoeuvreren. Het is een soort nationale sport geworden om de Duitsers een beetje te plagen met hun liefde voor regels, formulieren en het onvermijdelijke 'Ordnung muss sein'.

Een nieuwe wet om bureaucratie terug te dringen 

Maar, eerlijk is eerlijk, het lijkt erop dat de inzichten ook in Duitsland zijn doorgedrongen. Met een zucht van verlichting – en een niet te onderdrukken snik van hilariteit – hebben we vernomen dat onze Duitse vrienden een nieuwe wet hebben aangenomen om de bureaucratie te verminderen. Dit klinkt als muziek in de oren, totdat je beseft dat de voorgestelde verlichting in de vorm van het 'Bürokratieentlastungsgesetz' meer weg heeft van een schamele troostprijs dan een echte oplossing. Een vermindering van bijna een miljard euro klinkt indrukwekkend, totdat je de cijfers ontrafelt en ontdekt dat per burger de besparing haast onzichtbaar is. Voor de bedrijven lijkt er meer verlichting te zijn, maar zelfs dat valt in het niet bij de gigantische papierberg die nog steeds bestaat.

Een druppel op de gloeiende plaat

Het is alsof je probeert een oceaan leeg te scheppen met een theelepeltje. Neem nu het voorbeeld waarbij bedrijven hun boekingsbewijzen twee jaar minder lang hoeven te bewaren. Nog maar 8 jaar. Een stap in de goede richting? Daarover mag je een mening hebben, zeker, maar het voelt als een druppel op de gloeiende plaat wanneer je bedenkt dat ondernemers en burgers nog steeds verstrikt raken in een wirwar van regels die hun dagelijks leven ingewikkeld maken.

Minder papierwerk, meer efficiëntie

Toch willen we niet enkel de spot drijven met onze oosterburen. Het is tenslotte een goed streven om de bureaucratie aan te pakken en diep van binnen hopen we allemaal dat Duitsland erin slaagt om het bureaucratische moeras te ontwijken. En laten we wel wezen, ook in Nederland en België hebben we onze eigen bureaucratische hoofdpijndossiers die dringend aandacht verdienen.

Duitse kwaliteit en Nederlands-Belgische tevredenheid

In dit alles blijft één ding zeker: bij ITC Furniture - Kantoorartikelen.nl blijven we een groot fan van Duitse efficiëntie als het op productkwaliteit aankomt. Ons assortiment van Duitse merken staat als een huis en onze klanten kunnen dit alleen maar beamen. Laten we dus hopen dat de Duitse aanpak van bureaucratie net zo betrouwbaar en effectief wordt als de producten die we zo graag verkopen. Want uiteindelijk streven we allemaal naar een wereld waarin het zaken doen zo vloeiend mogelijk verloopt, vrij van onnodige bureaucratische rompslomp. Proost, op een toekomst met minder papierwerk en meer tevredenheid!

Vind de eerdere blogs hier:

Elektrocertificaat om gloeilampen te vervangen: lichtpuntjes-in-de-bureaucratie

Wettelijk waarschuwen in bedrijven dat je niet moet likken aan vaatwastabletten: vaatwastabletten-regulering 

Laddercertificaat, ook als het om 3 treden gaat:

https://www.kantoorartikelen.nl/blog/de-kunst-van-regelgeving-ladders-gebruiken-in-duitsland-versus-nederland-en-belgie

Een greep uit onze koffiemelk, suiker en zoetstof

Levering (verwacht):
Koffiemelk Douwe Egberts Cafitesse Cafe Milc voor automaten 2 liter

€ 23,08*
Levering (verwacht):
Rietsuikersticks Fairtrade Original 600 stuks

€ 20,34*
Levering (verwacht):
Honingsticks Van Oordt 100 stuks

€ 24,01*
Levering (verwacht):
Tafeldispenser Douwe Egberts 5 vakken met inhoud zwart

€ 21,19*
Levering (verwacht):
Zoetstofstick Canderel 500x0.5gr

€ 20,47*
Levering (verwacht):
Koffiecreamer Douwe Egberts sticks 900x2.5gr

€ 43,19*
Levering (verwacht):
Suikersticks Douwe Egberts 900x4gr

€ 26,53*
Levering (verwacht):
Koffiecreamer Douwe Egberts 1kg

€ 8,98*
Levering (verwacht):
Suikersticks Elite 200x4gr

€ 8,20*
Levering (verwacht):
Koffiecreamer Douwe Egberts sticks 500x2.5gr

€ 22,39*

Kantoorartikelen

blog krijg je meer informatie over papierkwaliteit, welke hangmap je nodig hebt en nog veel mee...

Onze webshop, ook met Duitse merken
Loading...
neonlines-configurator.product-box.upload-text
Product Devices Show confirm dialog