Te warm in de zomer?

Publicatiedatum: 6 mei 2023 10:00:00

Te warm in de zomer?

Neem een mobile airconditioning - een apparaat dat we allemaal kennen en waarderen tijdens de hete zomermaanden.

Airco’s in de oudheid

Maar wist je dat het idee voor airconditioning eigenlijk teruggaat tot de oude Egyptenaren, die natte rieten matten voor hun open ramen hingen om hun huizen te koelen? De wind blies daardoor koele lucht met verdampt water naar binnen. Dat is pas oude school cool!

De Romeinen wisten het ook al en bouwden kleine waterleidingen in de muren van hun huizen om de ruimtes zo koel te maken, terwijl de Perzen in de middeleeuwen gebruik maakten van windtorens, waarin de wind werd opgevangen en langs water werd gevoerd om de lucht af te koelen. Aan de andere kant van de toren kwam er dan koele lucht uit die pleinen of gebouwen verkoelde.

Moderne airco

Maar de moderne airconditioner zoals we die vandaag kennen, werd pas uitgevonden aan het begin van de 20e eeuw. De eerste moderne airco werd ontwikkeld door een man genaamd Willis Carrier, die werkte aan het verbeteren van de luchtvochtigheid in een drukkerij. Hij bedacht een systeem dat de lucht koelde en vrij maakte van vocht door het door een koelmiddel te laten circuleren. En zo werd de airco geboren!

Sindsdien is de airconditioning steeds populairder geworden, in warme klimaten sowieso, maar ook overal waar warme zomers zijn. Tegenwoordig zijn ze te vinden in bijna elk gebouw, van kantoren tot winkelcentra tot huizen. En er zijn zelfs draagbare airconditioners die je kunt meenemen en in elke kamer kunt gebruiken!

Mobiele airco

Laten we het hebben over deze mobiele airco's, die er dus ook zijn voor kantoor. Stel je voor dat je op kantoor zit op een warme zomerdag en je begint langzaam te smelten. Je kijkt rond en realiseert je dat er geen airconditioning is, de ramen staan open, maar buiten is het nog warmer dan binnen. Je kunt alleen maar dromen van een koele bries. Dat is waar mobiele airco's van pas komen!

Mobiele airco's zijn draagbare apparaten die je in bijna elke ruimte kunt gebruiken, inclusief je kantoor. Ze werken op dezelfde manier als een normale airco en circuleren koele lucht door een ruimte om de temperatuur te verlagen.

Geen monteur nodig

En het beste is dat ze geen vaste installatie vereisen, dus je kunt ze gemakkelijk verplaatsen van kamer naar kamer.

Dus, als je op zoek bent naar een manier om koel te blijven op kantoor tijdens de warme zomermaanden, overweeg dan om een mobiele airco aan te schaffen. Het zal je productiviteit en comfort zeker ten goede komen! En wie weet, misschien ben jij wel de volgende Willis Carrier en bedenk je de volgende grote innovatie op het gebied van airconditioning omdat je hersenen en creativiteit heerlijk cool blijven!

Een greep uit onze categorie verwarming, ventilatie, luchtreiniging en airco's

Nog maar 4 op voorraad
Levering (verwacht):
Filter koolstof voor Leitz TruSens Z-1000 3 stuks

€ 8,55*
Levering (verwacht):
Elektrisch warmtekussen Inventum 400x300mm zwart

€ 17,95*
Levering (verwacht):
Airconditioner Inventum AC701 60m3 wit

€ 225,22*
Levering (verwacht):
Tafelventilator Tomado Ø 30cm wit

€ 19,73*
Levering (verwacht):
Vloerventilator BRASQ Ø 50cm zwart

€ 36,56*
Levering (verwacht):
Vloerventilator Inventum Ø 40cm chroom

€ 41,50*
Levering (verwacht):
Filter koolstof huisdieren voor Leitz TruSens Z-2000

€ 23,72*
Levering (verwacht):
Filter koolstof allergie en griep voor Leitz TruSens Z-3000

€ 25,65*
Levering (verwacht):
Elektrisch warmtekussen Inventum 440x330mm wit

€ 22,46*
Levering (verwacht):
Airconditioner Inventum AC901B 80m3 zwart

€ 271,96*

Verwarming, ventilatie, luchtreiniging en airco

Airco's e.a. handige apparaten
Loading...
neonlines-configurator.product-box.upload-text
Product Devices Show confirm dialog