Post-its® en andere memoblaadjes, daar kunnen elektronische notities niet tegen op

Publicatiedatum: 27 mei 2023 10:00:00

Post-its® en andere memoblaadjes, daar kunnen elektronische notities niet tegen op

Stel je voor: het is een drukke ochtend op kantoor. Je hebt een overvolle agenda, talloze taken om af te ronden en belangrijke telefoontjes die je moet plegen. In deze chaos van gedachten en verantwoordelijkheden zou je zweren dat je een superkracht nodig hebt om alles bij te kunnen houden. Maar wacht even... daar komen de Post-its® te hulp!

Kleurrijke vlaggetjes

Ja, de Post-it®: die kleine, felgekleurde memo's die de wereld van kantoorbenodigdheden voorgoed hebben veranderd. Je kent ze wel, die kleine plakbriefjes die je op je bureau, computermonitor of zelfs op je collega's kunt vinden. Ze zijn als de kleurrijke vlaggetjes die de weg wijzen naar productiviteit en organisatie.

Twee historische momenten

Maar wie heeft dit briljante idee eigenlijk bedacht? Nou, we kunnen de uitvinder van de Post-it® niet onvermeld laten: Arthur Fry en Spencer Silver, de dynamische duo's achter deze kleine plakwondertjes. Terwijl Fry een man was met een missie om zijn zangboekjes in de kerk te organiseren, omdat de boekenleggers er altijd uitvielen, werkte Silver als een slimme scheikundige bij 3M. Het was in 1974 dat hun paden elkaar kruisten en de Post-it® werd geboren.

Silver had een innovatieve lijm ontwikkeld die niet te sterk was, maar wel een geweldige eigenschap had: het was herplaatsbaar. Dat was in 1968, maar Silver dacht eigenlijk dat de wereld zat te wachten op supersterke lijm, waardoor zijn lijm “in de kast verdween”. Toen Fry bij 3M deze lijm leerde kennen realiseerde hij zich meteen het potentieel van deze lijm en creëerde hij de eerste Post-it®, als boekenlegger voor zijn zangboekjes. Immers door de lijm van Silver kon men de boekenlegger verplaatsen zonder sporen of schade achter te laten. De rest is geschiedenis!

Talloze varianten

Sinds die baanbrekende dag hebben Post-its® de wereld veroverd. Maar niet alleen dat, er zijn ook talloze varianten ontstaan. Je hebt Post-its® en andere memoblaadjes in verschillende maten, vormen en kleuren. Er zijn er zelfs met lijntjes, ruitjes en patronen. Deze kleine memo's zijn geëvolueerd tot een hele familie van producten die bijna elke denkbare behoefte op het gebied van notities en organisatie vervullen.



Beter dan elektronische notities

En waarom zijn ze niet meer weg te denken? Simpelweg omdat ze de kracht hebben om onze chaotische levens te ordenen. Ze fungeren als onze externe hersenen, waarop we al onze briljante ideeën, takenlijsten en aantekeningen kunnen vastleggen. Ze herinneren ons eraan wat we niet moeten vergeten en zorgen ervoor dat we op schema blijven, daar kan moderne simpelweg elektronica niet tegen op!! En laten we eerlijk zijn, wie kan er nu weerstaan aan het plezier van het neerhalen van een Post-it® met een voldane glimlach als een taak volbracht is?

Dus, de volgende keer dat je een Post-it® op je bureau ziet liggen, realiseer je dan dat je getuige bent van een klein stukje geschiedenis. En vergeet niet: als het leven chaotisch wordt, plak gewoon een Post-it®!

Een greep uit de Post-its

Levering (verwacht):
Indextabs 3M Post-it 6834 11,9x43,1mm assorti

€ 4,42*
Levering (verwacht):
Indextabs 3M Post-it 6835 11.9x43.1mm assorti

€ 3,88*
Levering (verwacht):
Memoblok 3M Post-it 655 Super Sticky 76x127mm geel 14+2 gratis

€ 20,20*
Levering (verwacht):
Memoblok 3M Post-it 653 38x51mm recycled geel

€ 4,06*
Levering (verwacht):
Indextabs 3M Post-it 6835 11.9x43.1mm 3+2 gratis assorti

€ 2,30*
Levering (verwacht):
Indextabs 3M Post-it 680 25.4x43.2mm paars

€ 2,48*
Levering (verwacht):
Memoblok 3M Post-it Z-Note R330 76x76mm recycled geel

€ 8,80*
Levering (verwacht):
Memoblok 3M Post-it 655 76x127mm recycled geel

€ 10,74*
500+ op voorraad
Levering (verwacht):
Momoblok 3M Post-it 654 Super Sticky 76x76mm 4+2 gratis Carnaval

€ 6,50*
Levering (verwacht):
Memoblok 3M Post-it Z-Note R330 76x76mm recycled geel

€ 23,24*

zelfklevende-memo's en post it's

Al onze memoblaadjes
Loading...
neonlines-configurator.product-box.upload-text
Product Devices Show confirm dialog