Info Vanwege grote drukte in ons distributiecentrum kunnen pakketten met 24-48 uur vertraagd worden.

Hoe blijf je warm en fit op je werk?

Publicatiedatum: 28 mei 2022 17:52:51

Hoe blijf je warm en fit op je werk?


Het is winter in Nederland! Hoe blijf je nu warm en fit? Drink thee, soep en warme chocolademelk. In deze blog verklappen we je de voordelen van deze drie wonderdrankjes.

Thee, soep en warme chocolademelk: drie typische winterdrankjes, die niet alleen lekker zijn, maar die bovenal gezond voor je zijn.

Sterker nog, ze zorgen ervoor dat je warm en fit blijft terwijl je aan het werk bent. Wat is het geheim? Dat verklappen we je in deze blog.


Warme chocolademelk 

Een kop warme chocolademelk is niet alleen heel erg lekker, het is ook nog eens hartstikke gezond. Vijf redenen waarom je jezelf vaker op een ‘hot chocolate’ mag trakteren.

 1. Pure chocolade (het basisingrediënt voor de enige echte goede chocolademelk) bevat krachtige antioxidanten die vrije radicalen in je lichaam te lijf gaan en onder meer hartkwalen kunnen voorkomen, maar ook vroegtijdige veroudering! Hoe puurder de chocola, hoe beter.
   
 2. Warme chocolademelk verbetert de gezondheid van je hersenen en je denkvermogen krijgt er een boost van krijgt. De flavonoïden in het drankje verbeteren de toevoer van bloed en zuurstof naar je hersenen. Hierdoor kun je dus beter nadenken. 
   
 3. Ben je humeurig? Drink een kop warme chocolademelk! Dankzij de serotonine in de chocolade(melk) verdwijnen stress en angst als sneeuw voor de zon en je voelt je meteen happy. 
   
 4. De eerder genoemde flavonoïden in warme chocolademelk zorgen voor een lagere bloeddruk. Hierdoor kan het bloed beter door je aderen stromen. Bovendien stimuleert het drinken van chocolademelk het spierherstel en de spieropbouw als je hebt gesport; het drankje biedt namelijk alle eiwitten en koolhydraten die het lichaam zo hard nodig heeft na het sporten.
   
 5. Mits gemaakt van pure chocolade is het een lekkere oppepper met weinig calorieën.

 

Soep

Soep kan altijd en overal. Wat dacht je van een licht kippensoepje is in het voorjaar, een koude gazpacho in de zomer of een goed gevulde pompoensoep in de herfst? En op een koude winterdag staat de erwtensoep natuurlijk met stip op 1. Kortom: soep is altijd goed. Oók (of misschien wel juist) als je aan het werk bent. 

 1. Snel, gezond en goedkoop.
   
 2. Rijk aan essentiële voedingsstoffen.
   
 3. Kippensoep verbetert je weerstand en spijsvertering en helpt je neusslijmvliezen te herstellen als je verkouden bent.
   
 4. Vult goed en geeft een verzadigd gevoel.
   
 5. Bovendien is een lekkere kop warme soep een enorme oppepper.

 

Thee

Tea-time! Wist je dat thee drinken heel veel voordelen biedt? Oók als je aan het werk werkt. Je kunt bijvoorbeeld beter focussen als je thee drinkt. En je voel je veel fitter en hebt minder last van dipjes…. De 8 gezondheidsvoordelen van thee:

 1. Thee biedt langdurige verkwikking.
   
 2. Is goed voor je spijsvertering.
   
 3. Zorgt voor een betere focus.
   
 4. Zorgt voor een goede afweer.
   
 5. Is goed voor hart- en bloedvaten.
   
 6. Zorgt voor gezonde botten.
   
 7. Verkleint de kans op diabetes.
   
 8. Zorgt voor gezonde tanden.

 

Kortom: warme chocolademelksoep en thee zijn drie aanraders voor de koude tijd van het jaar. Zorg dat je genoeg voorraad in huis hebt, zodat je warm, fit en gezond blijft. ;-)

Loading...
neonlines-configurator.product-box.upload-text
Product Devices Show confirm dialog