De 5 kantoorartikelkanjers!

Publicatiedatum: 18 mei 2022 15:30:15

De 5 kantoorartikelkanjers!


Steeds meer mensen werken als nomaden: ze zwerven van bureau naar bureau naar … tja, waar er ook maar gewerkt wordt, want dat kan tegenwoordig overal. Maar waar je ook zit of staat om te werken, deze 5 kantoorartikelkanjers heb je altijd wel een keer nodig. In deze blog daarom een ode aan dé klassiekers in kantoorartikelenland.

Zoals gezegd, of je nu vast in dienst bent, ondernemer, ZZP’er, er wordt tegenwoordig bijna overal gewerkt. Mensen zwerven van de ene naar de andere werkplek. Je behoort bijna tot de uitverkorenen als je nog een eigen bureau hebt, waar je spullen in een kast(je) kunt bewaren en waar je plaats hebt voor basic kantoorartikelen die je iedere dag nodig hebt. Vanuit onze divisie Projecten zien wij heel veel kantoren en werkplekken en het lijkt soms wel of niemand meer een pennenbakje, laat staan een brievenbakje op z’n bureau heeft staan. Verbazingwekkend! Daarom vandaag een ode aan de kantoorartikel-klassiekers aller tijden: 5 kanjers, die we gewoon niet kunnen missen.

Met een hele dikke vette stip op 1: de pen

Ook al ben je megadigitaal bezig, je kunt ons niet wijsmaken dat je zonder pen kunt. Iedereen moet af en toe iets opschrijven . Sterker nog: wij pleiten er zelfs heel hard voor dat iedereen juist vaker een pen in de hand neemt. Want wist je dat je zaken veel beter onthoudt als je ze opschrijft in plaats van ergens intikt. Alles wat je op je smartphone, tablet, PC of notebook typt, verdwijnt bij wijze van spreken in een zwart gat. Schrijf je daarentegen met de hand iets op, dan zit het meteen in je geheugen. Maak je notities tijdens de volgende besprekingen eens op papier en je zult zien dat je zelfs zonder het na te lezen nog weet wat je hebt opgeschreven en wat je moet doen. Probeer het gewoon eens uit.

Maar goed, de pen dus. Of je nu de voorkeur geeft aan een doodeenvoudige BIC (overigens de meest gekauwde pen ter wereld ), een rollerball, een potlood of liever in stijl schrijft met een klassieke vulpen, een pen is onmisbaar. Wat ons betreft is dit dan ook kantoorartikelkanjer nummer 1.

2. Papier

Pen en papier; een twee-eenheid waar niemand een spelt tussen krijgt. Notities, ideeën, je schrijft ze ergens op. En wat je daarvoor gebruikt, is een kwestie van smaak en voorkeur. Dit kan variëren van een doodnormale schrijfblok, een supersimpel notitieboekje of de luxe Moleskine-variant tot een schrift of losse memoblaadjes. Er zijn zelfs mensen die consequent al hun aantekeningen in een telefoonnotitie- en terugbelboek maken...

3. De perforator

Absoluut een klassieker die op geen enkel bureau mag ontbreken: de perforator . Ook al bewaar je nog zoveel digitaal, niemand, maar dan ook helemaal niemand ontkomt er aan om bepaalde documenten als hard copy (op papier dus) te bewaren. En hoe je het ook bewaart, in 9 van de 10 gevallen moeten er gaatjes in en dus heb je een perforator nodig. Een ware kantoorartikelkanjer dus.

4. De nietmachine

Okay, er zijn hoogstwaarschijnlijk heel veel mensen die niet dagelijks ergens een nietje in moeten jassen. En misschien hoeft dat ook niet iedere week. Er zullen zelfs personen zijn die maandenlang niets hoeven te nieten, maar ooit komt er een dag dat het toch superhandig is om een twee of meer velletjes papier die bij elkaar horen aan elkaar te nieten. Voor ons hoort de nietmachine dan ook zeker in het lijstje van kantoorartikelkanjers thuis.

5. De map

Een hechtmapje, een klemmap , een insteekmap of lekker retro: een good old ordner . Een map waarin je papieren bewaart; ben eerlijk, wie kan er zonder?

Een dikke vette hiep hiep hoera voor deze 5 kantoorartikelen-klassiekers: zonder hen zou ons dagelijks werk een stuk lastiger zijn, waar of niet?