BIC Cristal: de meest gekauwde balpen en stylus in 1

Publicatiedatum: 18 mei 2022 14:45:18

BIC Cristal: de meest gekauwde balpen en stylus in 1


De BIC Cristal is de meest gekauwde balpen ter wereld en wat ons betreft staat deze pen met stip op 1 in het lijstje kantoorartikelen-kanjers. Helemaal geniaal is de uitvinding van de BIC Cristal Stylus: balpen en stylus is 1, waarschijnlijk dus de goedkoopste stylus ter wereld!

Balpennen, je kunt er nooit genoeg hebben en ze behoren tot de absolute basics van iedere kantoorinrichting .
Ook al schrijven we steeds minder met de hand (wat trouwens helemaal niet goed is voor je brein, maar daarover een andere keer meer), zonder pen overleef je geen dag, niemand.

Nu heeft BIC een geniaal product, de Cristal Stylus : balpen en stylus in één en die koop je al voor een paar euro.
Waarschijnlijk is dit de allergoedkoopste stylus ter wereld.
Dus verlies je nu je styluspen (wie heeft het nog niet meegemaakt?), dan hoef je niet meer meteen in tranen uit te barsten.
In dit filmpje zie je hoe superhandig en makkelijk je met de Cristal Stylus werkt en hoe je hem in één simpele handbeweging omtovert van pen tot stylus en omgekeerd.

Wist je trouwens dat je met een BIC Cristal balpen 2 kilometer aan één stuk kunt schrijven?
En dat het Franse BIC inmiddels al meer dan 1 biljoen pennen heeft geproduceerd, die wereldwijd worden gebruikt én verloren?

De allereerste balpen werd trouwens uitgevonden door de Hongaar László Bíró in 1938.
Het patent op de lekvrije balpennen wordt 12 jaar later gekocht door het Franse duo Bich en Buffard (de oprichters van BIC) en zij beginnen meteen met de productie van de eerste BIC Cristal pennen. Het was toen, in 1950, nog steeds de eerste balpen die niet lekte en waarvan de inkt niet uitdroogde. Het beste en goedkoopste alternatief voor de in die tijd veel gebruikte vulpen of luxere balpen. Eigenlijk is er sinds die tijd niet veel veranderd…

#leukstekantoorartikelen