5 Redenen om vaker warme chocolademelk te drinken

Publicatiedatum: 22 mei 2022 18:02:03

5 Redenen om vaker warme chocolademelk te drinken


Een kop warme chocolademelk is niet alleen heel erg lekker, het is ook nog eens hartstikke gezond. Vijf redenen waarom je jezelf vaker op een ‘hot chocolate’ mag trakteren.

Je zult je verbazen, maar warme chocolademelk biedt verrassend veel voordelen voor je gezondheid.

Allereerst: pure chocolade (het basisingrediënt voor de enige echte goede chocolademelk) bevat krachtige antioxidanten die de vrije radicalen in jouw lichaam te lijf gaan en o.m. hartkwalen kunnen voorkomen, maar ook vroegtijdige veroudering. Hoe puurder de chocola, hoe beter.

Nu vraag je je misschien af of een lekkere beker warme chocolademelk net zo gezond is als een reep pure chocolade. Maak maar een vreugdesprongetje, want in je ‘hot chocolate’ zitten zelfs meer antioxidanten dan in die reep! Dit is te danken aan het verwarmingsproces.

Nog vier redenen waarom je vaker warme chocolademelk mag drinken:

1. Het is gezond voor je hersenen

Studies hebben aangetoond dat het drinken van warme chocolademelk de gezondheid van je hersenen verbetert en dat je denkvermogen er een boost van krijgt.

De flavonoïden in het drankje verbeteren de toevoer van bloed en zuurstof naar je hersenen. Hierdoor kun je beter nadenken.

Drink twee koppen warme chocolademelk per dag en je zult zien dat je geheugen beter wordt én dat je humeur een opkikker krijgt.

Het is natuurlijk wel veel gezonder als je er geen extra suiker in doet.


2. Je wordt het zonnetje in huis

Ben je humeurig?
Drink een kop warme chocolademelk. 

Dankzij de serotonine in de chocolade(melk) verdwijnen stress en angst als sneeuw voor de zon en je voelt je meteen happy.

Eén klein nadeel: warme chocolademelk kan ook veel suiker bevatten en dat is allesbehalve gezond. Overweeg daarom de suikervrije variant en voeg er zeker niet zelf ook nog een extra lepeltje suiker aan toe.

3. Je bloeddruk daalt en je spieren herstellen beter

De eerder genoemde flavonoïden in warme chocolademelk zorgen voor een lagere bloeddruk. Hierdoor kan het bloed beter door je aderen stromen.

Bovendien stimuleert het drinken van chocolademelk het spierherstel en de spieropbouw als je hebt gesport; het drankje biedt namelijk alle eiwitten en koolhydraten die het lichaam zo hard nodig heeft na het sporten. Vermoeide spieren nemen deze voedingsstoffen beter op dan bijvoorbeeld de koolhydraten uit sportdrankjes.  

4. Je wordt er niet dikker van!

Als het echt goed wordt gemaakt, is warme chocolademelk een lekkere oppepper met weinig calorieën. Je hoeft er dus niet dikker van te worden. Sterker nog, het kan je zelfs helpen om af te vallen. Maar dan moet je de slagroom wel laten staan. Bovendien kies je uitsluitend voor pure chocolade en niet voor melk of wit.

En, zoals al eerder gezegd, voeg er vooral geen extra suiker aan toe.

Je kunt ook kiezen voor amandelmelk of kokosmelk in plaats van koemelk.

Bijkomend voordeel is dat je met een kop warme chocolademelk je zoete trek stilt. En dit altijd beter dan een greep in de snacktrommel... ;-)

Cacao chocolademelk

Shop nu