Whiteboard kopen


Ga je een whiteboard kopen ? Een whiteboard of whitebord is een ideaal en goedkoop medium om een boodschap over te brengen. Je koopt een whiteboard meestal met de bedoeling om er lang plezier van te hebben. Daarom is het goed om te weten dat er nogal wat prijs- en kwaliteitsverschil zit in whiteboarden onderling. Los van de dikte van het gebruikte materiaal, zit het grootste verschil in het oppervlak van het bord. Hier kun je lezen waar je op moet letten bij de aankoop van een whiteboard.

Er zijn borden met een emaille toplaag en borden met een gelakte toplaag.

Emaille whiteboards

Een whitboard met een emaille schrijfvlak heeft de hoogste kwaliteit en de langste levensduur. Dit is dan ook de beste keuze als je het whiteboard intenstief gebruikt (een paar keer per week). De emaille toplaag zorgt namelijk voor een superglad schrijfvlak; dit is niet alleen goed en makkelijk beschrijfbaar, het is ook nog het beste schoon te maken en te houden.
Gelakte whiteboards zijn goedkoper in aanschaf en daardoor een prima alternatief voor een emaille whiteboard als je het bord niet zo vaak gebruikt. Bij een gelakt whiteboard is alleen de stalen plaat gelakt, waardoor zo’n bord per definitie minder lang mee gaat dan een emaille of glazen whiteboard. Dit komt doordat er na verloop van tijd haarscheurtjes ontstaan in de laklaag; dit is helaas niet te vermijden. Deze scheurtjes lopen langzaam maar zeker vol met inkt uit je whiteboardmarkers, waardoor een gelakt whiteboard na een tijd moeilijker schoon te maken is. Hoe snel is dit gebeurt, is afhankelijk van hoe vaak en hoe intensief je het bord gebruikt.

Wil je lang plezier wilt hebben van je whiteboard dan is het echt de moeite waard om iets meer te betalen voor een emaille bord. Die blijven veel langer mooi; bij normaal gebruik minimaal 25 jaar.
Of je kiest voor de allernieuwste trend: het glazen whiteboard. Het schrijfvlak bestaat uit 5 mm gehard wit glas. Het grote voordeel van glas is dat het, net als emaille heel gemakkelijk te beschrijven én schoon te maken is. Een bijzonder fraaie en duurzaame keuze (vinden wij).

Materiaal voor je whiteboard

Gebruik goed materiaal voor het behoud van je whiteboard! Wij adviseren altijd om goede stiften voor je whiteboard te kopen; een goede whiteboardstift gaat namelijk lang mee, droogt niet snel uit als de dop eraf is en laat zich gemakkelijk weer verwijderen. Als je whiteboardwisser de klus niet meer geklaard krijgt, kun je een reinigingsspray gebruiken. En als dat ook niet meer helpt, zijn er sprays met dieptewerking te krijgen, de zogenaamde deepcleane sprays.

Whiteboards worden overigens ook vaak magneetborden of viltstiftborden genoemd; ze zijn bijna altijd magnetisch, zodat je er allerlei accessoires op kunt ‘plakken’. Je kan met de traditionele ronde magneten bijvoorbeeld losse papieren op het bord fixeren. Maar er bestaan ook magnetische tapes om je bord van een indeling te voorzien. Verder zijn er allerlei magnetische symbolen te koop. Vrijwel elk whiteboard wordt geleverd met een afleggoot, waar je een paar stiften en een wisser op kunt leggen. Er bestaan ook magnetische stifthouders, waar je stiften in kan klemmen.

Montage

Bij elk whiteboard zit een montageset. Je boort dan gaten in de muur, monteert de montageset en op die montageset plaats je het bord. Let wel even op: voor gipswanden en holle muren heb je speciale pluggen nodig.

Je kan het whiteboard ook bevestigen met zogenaamde blokmagneten; die zijn voorzien van een enorm sterke lijmlaag, waarmee je ze op een vlak en schoon oppervlak plaatst. Het bord is magnetisch, dus blijft aan de magneten hangen. Er zijn ook railsystemen te koop, waaraan je een whiteboard kunt ophangen. Ten slotte kun je kiezen voor een mobiel whiteboard op een verrijdbaar onderstel.

Heb je advies nodig bij de aanschaf van je whiteboard? Bel (045/52 29 311) of mail ons (info@kantoorartikelen.nl) en wij helpen je aan alle informatie die je nodig hebt. Natuurlijk geheel vrijblijvend!

1. Emaille whiteboards :
Whiteboards met een emaille schrijfvlak gaan het langst mee; door de supergladde emaille laag is het veel makkelijker om het bord te beschrijven en weer schoon te maken. Emaille is namelijk een glaslaag, die via een verhittingsproces (800°C) op de stalen plaat wordt aangebracht. Een lange levensduur is gegarandeerd. KantoorArtikelen.nl geeft maar liefst 25 jaar garantie op het schrijfvlak van emaille whiteboards. Het schrijfvlak is bovendien magnetisch, dus bijzonder geschikt om er magneten op te plakken. Een emaille whiteboard is de beste keuze als je het bord vaak, dat wil zeggen een paar keer per week, gebruikt.

2. Gelakte whiteboards :
Een gelakt whiteboard is een prima en voordelig alternatief voor een emaille whiteboard als je het bord minder intensief gebruikt. De gelakte toplaag gaat namelijk minder lang mee dan die van emaille of glazen whiteboard. Dit komt omdat alleen de stalen plaat gelakt is. In deze laklaag ontstaan na verloop van tijd altijd haarscheurtjes, die langzaam vollopen met inkt uit je whiteboardstiften. Daardoor is een gelakt whiteboard na een bepaalde tijd van gebruik moeilijker schoon te maken. Een gelakt whiteboard wordt op een gegeven moment dan ook altijd grauw. Het schrijfvlak van een gelakt whiteboard is magnetisch, dus je kan er ook magneten en magnetische accessoires op plakken. Kantoorartikelen.nl geeft 10 jaar garantie op het gelakte schrijfvlak.

3. Glazen whiteboards : Glazen whiteboards zijn de allernieuwste trend; ze zien er ook prachtig uit. Het schrijfvlak bestaat uit 5 mm gehard wit glas, dat heel gemakkelijk te beschrijven en te reinigen is. Echt een bijzonder fraai en duurzaam whiteboard, dat altijd wordt geleverd inclusief ophangset.

4. Ophangsystemen :
Legaline heeft een wandrail, waaraan je allerlei zaken kunt ophangen, zoals whiteboards, flipovers, projectieschermen en nog veel meer; heel praktisch en mooi bovendien. De Legaline whiteboards voor wandrailsystemen zijn voorzien van een emaille schrijfvlak, aluminium omlijsting en een flinke afleggoot voor accessoires.

5. Verrijdbare whiteboards :
Een verrijdbaar whiteboard is wel zo handig: je hebt maar één bord nodig, dat je in verschillende ruimtes kunt gebruiken. KantoorArtikelen.nl heeft verrijdbare whiteboards in allerlei varianten, zoals het uitklapbare whiteboard (triptiek), het presentatiekabinet, combinatievarianten met een whiteboard aan één kant en een flipover of prikbord aan de andere kant en de bekende kantelborden die je in één beweging kunt keren, zodat je meteen door kunt gaan met je presentatie.

1. Whiteboard kopen:

Wil je een whiteboard kopen? Dan is het van belang dat je weet hoe vaak je het whiteboard gaat gebruiken. Ga je het whiteboard een paar keer per week beschrijven? Kies dan vooral voor een emaille- of glazen whiteboard. Voor incidenteel gebruik is een gelakt whiteboard goed genoeg. KantoorArtikelen.nl biedt de keuze uit talloze maten, dus zoek op je gemak een maat uit die goed past in de ruimte waar je het bord gaat gebruiken. Wij leveren een montageset bij elk whiteboard, hier zitten standaard plugjes bij. Ga je het bord op een holle wand of gipswand monteren? Denk er dan aan dat je hier speciale pluggen voor nodig hebt. Bel (045/52 29 311) of mail ons (info@kantoorartikelen.nl) gerust voor advies. Denk ook aan de accessoires voor je whiteboard!

Whiteboardstiften : Whiteboardstiften hebben de eigenschap dat je ze weer kunt uitwissen wanneer je ermee op een hard en glad oppervlak hebt geschreven. Ze zijn verkrijgbaar met een normale ronde punt of met een zogenaamde beitelpunt. Met die beitelpunt kun je, als je de stift onder een bepaalde hoek houdt, een lijndikte van 3-5mm tekenen. Met het spitsere deel bereik je gemiddeld een lijndikte van 1mm. KantoorArtikelen.nl heeft ook zogenaamde ECO stiften, die voor meer dan 50% uit gerecycled materiaal bestaan. Staat voor jou duurzaamheid voorop, dan zijn de ECO stiften een goede keuze.

Whiteboardwissers : Je kan een whiteboard op verschillende manieren schoonmaken. In de meeste gevallen gebruik je een wisser met vilt of een wisselbaar reinigingsdoekje. KantoorArtikelen.nl heeft wissers in diverse uitvoeringen, ook magnetische zodat ze aan het bord blijven hangen.

Voor hardnekkiger werk hebben we reinigingsspray, waaronder de zogenaamde Renovatie en DeepClean reinigingsspray, waarmee je zelfs de inkt van permanente markers kunt verwijderen. Overigens: Je kunt ook een starterset of starterkit aanschaffen; dit is een set waar al je whiteboardbenodigdheden in zitten; stiften, wisser, stifthouder, magneten en reinigingsspray. Alles in een extra voordelige set.

2. Beste whiteboard :

Het whiteboard met de beste prijs-kwaliteit verhouding is het emaille bord van ons huismerk Our Choice. Deze borden zijn gemaakt van 25-35% gerecycled materiaal, ze zijn in 7 verschillende maten leverbaar en ze zijn zeer scherp geprijsd. Een absolute aanrader dus.

Onze top 5 best verkopende merken voor whiteboards en whiteboard-accessoires:

Legamaster : Legamaster is een van de bekendste fabrikanten van presentatieproducten. Legamaster beschikt over twee eigen fabrieken en loopt altijd voorop als het gaat om de nieuwste producten. Met Legamaster haal je een topproduct in huis. Bovendien fabriceert de fabrikant zelf ook stiften; van Legamaster en van Edding. Borden en stiften van Legamaster vormen een prima combinatie: a winning team!

Nobo : Nobo staat voor Notice Boards. Nobo heeft een enorm assortiment presentatiemiddelen: whiteboards, accessoires, projectiemiddelen etc. Nobo kenmerkt zich door een hele goede prijs-kwaliteitsverhouding. En vanzelfsprekend makkelijk te bestellen bij KantoorArtikelen.nl.

Edding : Edding is één van de oudste producenten van markers en stiften. Met meer dan 50 jaar ervaring kun je erop vertrouwen dat Edding ook voor jouw whiteboard de beste markers heeft.

Bic : Bic is de bekende Franse producent van schrijfwaren. De whiteboardmarkers van Bic zijn leverbaar in talloze varianten. Altijd goed!

Detectamet : Detectamet maakt onder andere speciale whiteboardmarkers voor de voedingsindustrie. Deze markers zijn volledig traceerbaar en bestand tegen bacteriegroei.

3. TIP !

Een veel gemaakte fout: er wordt per ongelukt met een permanente marker op een whiteboard geschreven. Oei…dat is niet goed! Gelukkig hoeft je whiteboard niet meteen naar het oud ijzer. Wij verkopen een speciale whiteboard renovator, waarmee de kans zeer groot is dat je het schrijfvlak van je whiteboard weer mooi schoon krijgt.

NOBO Whiteboard kantelbaar, geëmailleerd, 120x90 cm

Verrijdbaar en kantelbaar whiteboard van NOBO, de fabrikant van hoogwaardige presentatiemiddelen met een perfecte prijs-kwaliteitsverhouding. Dit whiteboard heeft een extra glad en harde emaille schrijfvlak; de beste keuze als je je whiteboard intensief gebruikt. Met dit whiteboard wordt iedere presentatie een groot succes. Dit kantelbare whiteboard is verkrijgbaar in de maten 120 x 90 cm en 150 x 90 cm.

Dit verrijdbare en kantelbare whiteboard (150 x 120 cm) van NOBO heeft een toplaag van gelakt staal. Een gelakt schrijfvlak is de perfecte en meest voordelige oplossing als je je whiteboard niet zo intensief gebruikt. Ben je van plan je whiteboard tenminste één keer per week te gebruiken, dan adviseren wij te kiezen voor een emaille toplaag, omdat dit veel minder slijt en beter schoon te houden is.

Garantie

Als jij de juiste stiften gebruikt, geeft Nobo 25 jaar garantie op het schrijfvlak van dit whiteboard.

Even snel een whiteboard tevoorschijn toveren? Dan kan met deze superhandige Write & Wipe flexibele whiteboardvellen van Avery. Het werkt heel eenvoudig; de vellen hechten op elk glad oppervlak. Je kunt ze beschrijven en weer uitvegen om daarna opnieuw te gebruiken. Want zo makkelijk als ze hechten, net zo makkelijk laten ze ook weer los. Altijd en overal je whiteboard beschikbaar! De verpakking bevat 3 whiteboardvellen op A3 formaat. Er zijn overigens ook Avery whiteboardvellen leverbaar in de maten A4, A2 én A1.

Staples Whiteboard starterkit

Alle accessoires die je nodig hebt in één voordeelverpakking. Inhoud: magnetische stifthouder, tissues, 6 markers (2 x rood, 2 x zwart, 1 blauw en 1 x groen), 10 magneten (2 x blauw, geel, grijs, rood en wit, diameter 25 mm), een magnetische bordwisser, navulling whiteboardwisser (12 x) en reinigingsspray (250 ml).

Staples Whiteboard gelakt 90 x 60 cm

Supervoordelig whiteboard in één van de populairste maatvoeringen; 60 x 90 cm. OurChoice is ons huismerk, dus dit bord heeft gegarandeerd een optimale prijs-kwaliteitverhouding. Voorzien van een gelakt magnetisch oppervlak; minder geschikt voor intensief gebruik. Levering inclusief accessoiregoot en bevestigingskit.

Staples Whiteboard emaille 90 x 60 cm

Het supervoordelige whiteboard van Our Choice met een emaille toplaag, die ook nog eens magnetisch is. Uitgevoerd in de populairste whiteboardmaat aller tijden: 60 x 90 cm. OurChoice is ons huismerk, dus met dit bord ben je verzekerd van een optimale prijs-kwaliteitverhouding. Dankzij het emaille schrijfvlak, is dit whiteboard perfect voor intensief gebruik. Je krijgt van ons 25 jaar garantie op het schrijfvlak. Het whiteboard wordt geleverd inclusief accessoiregoot en bevestigingskit.

Staples Whiteboard 120x90cm

Zoek je een goedkoop whiteboard met een emaille toplaag in de maat 120 x 90 cm? Dan heb je het nu gevonden! Dit supervoordelige whiteboard van ons huismerk OurChoice staat garant voor een optimale prijs-kwaliteitverhouding. Het magnetische emaille schrijfvlak is uitermate geschikt voor intensief gebruik. Wij geven niet voor niets 25 jaar garantie op het schrijfvlak! Als je dit whiteboard koopt, krijg je de accessoiregoot en bevestigingskit er gratis van ons bij.

Nobo Foam Duobord Prestige 90 x 60 cm

Dat is handig, een duobord! De linkerhelft van dit bord is een magnetisch whitebord met een gelakt oppervlak, waar 10 jaar garantie op zit. De rechterhelft is een prikbord van zelfherstellende zwarte foam. Strakke designbehuizing, inclusief afleggoot. We leveren dit duobord vanzelfsprekend inclusief een bevestigingskit.

Nobo Combinatiebord mobiel 120 x 90 cm

Het NOBO mobiel combinatiebord is een whiteboard en prikbord in één. Hoe handig! Dit bord van 120 x 90 cm staat op een verrijdbaar en kantelbaar statief. Je kunt het dus makkelijk verplaatsen. De voorkant is een magnetisch whiteboard en de achterkant is een grijs prikbord. Fabrikant NOBO, met meer dan 40 jaar ervaring, de terechte marktleider in Europa.