0 Vergelijken
  • Persoonlijk advies op werkdagen van 8:30 tot 17:00
  • Door klanten beoordeeld met een 8.9
  • Gratis verzending vanaf € 65 (excl. btw)

Opslag

Alle categorieën

Alle producten

60 resultaten

Handige blogs voor thuiswerken

 

Voordat je gaat bestellen, bekijk dan eerst onze blogs.

Hierin staat informatie die je helpen bij het samenstellen van jouw werkplek.

De beste monitorarm heet Flo

Bekijk onze blog

Lease

Ontdek onze lease mogelijkheden.

Extra geheugenopslag nodig voor je computer? Geen probleem. Bij ons vind je geheugenopslag in verschillende varianten; van optische media (CD’s en DVD’s) en harde schijven, tot USB-sticks, memorycards of flash geheugen en zelfs datatapes en datacartridges. Al onze producten voor externe geheugenopslag kunnen wij snel uit voorraad leveren. Als je vandaag voor 16 uur bestelt, heb je het morgen nog in huis!

Onze verschillende soorten geheugenopslag en tips waar je op moet letten als je gaat bestellen:

Optische media

Dit zijn CD’s en DVD’s voor het opslaan van data. Zowel CD’s als DVD’s zijn beschikbaar in een R (Recordable) versie als in de RW (ReWritable) versie. Rewritable wil zeggen dat de CD of DVD overschrijfbaar is.
Let op bij het bestellen van DVD’s dat je het juiste formaat kiest: DVD- of DVD+. DVD- is verreweg het meest gebruikte systeem.

Harde schrijven

Een harde schijf is de perfecte oplossing om je computer minder traag te maken of om specifieke databestanden extern te bewaren. Maar ook om een back-up van je computer te maken. Je kunt kiezen uit:
• SSD-disks; deze zijn sneller en goedkoper dan externe harddisks.
• externe harddisks; deze traditionele harde schijven hebben doorgaans minder opslagcapaciteit dan een SSD-disk.

Als je een externe harde schijf wilt kopen, let dan op de volgende zaken:

• Waar wil je het apparaat gebruiken? Op een vaste plek bij je computer of ook mobiel?
Een mobiele harde schijf is compact en licht. Je sluit hem in negen van de tien gevallen met een USB-kabeltje op je computer aan. Zo levert de computer stroom die je nodig hebt voor de overdracht van bestanden.
Een harde schijf voor een desktop computer is meestal groter en heeft vaak ook een grotere opslagcapaciteit. Voor de verbinding met de computer heb je een USB-kabel nodig; voor de stroom steek je een stroomkabel met stekker in een stopcontact.

• Met welk besturingssysteem werk je? Sommige externe disks zijn alleen geschikt voor PC/Windows (let ook op de Windowsversie!) of Mac, andere externe harde schijven zijn PC- en Mac-compatible.

• Hoe groot moet het geheugen zijn ofwel hoeveel capaciteit heb je nodig? Dit varieert van honderden GB tot 1 of meer TB. Ter informatie: 1 TB (terabyte) is 1.000 GB (gigabyte). 1 TB is genoeg voor het opslaan van de data van ruim 200 DVD’s. Als je veel foto’s, muziek- en/of videobestanden wilt opslaan, kies dan voor een harddisk met 1 of 2 TB opslagcapaciteit.

USB-sticks, memorysticks en flashgeheugen

Dit zijn alle drie kleine compacte media waarop je veel data kunt bewaren. Het grote voordeel: je neemt ze gemakkelijk mee (bij wijze van spreken in je broekzak).

Datatapes en datacartridges

Dit zijn speciale magnetische tapes voor de geheugenopslag van een tapedrive; deze zie je voornamelijk nog bij oudere PC’s met zware toepassingen en servers. Halverwege de jaren negentig van de vorige eeuw wat dit dé manier om een backup te maken. Voor die tijd konden er revolutionair veel data op worden opgeslagen; tegenwoordig kun je er nog steeds tot ongeveer 800 GB data op kwijt. Wij hebben overigens ook speciale reigingstape of reinigingscartrigdes voor dit systeem.


Vragen of advies nodig? We helpen je graag verder!

Stel ons je vraag en we reageren zo snel mogelijk. Onze klantenservice is op werkdagen geopend van 8:30 tot 17:00.

Hulp of advies?

Wij helpen u graag

+31 (0) 45 - 52 29 311 +31 (0) 45 - 52 29 311
Ma — Vr · 08:30 — 17:00 uur
Wij helpen je graag verder
Chatten
Direct persoonlijke contact