Zorg dat je nooit zonder pin- of kassarollen komt te zitten

Publicatiedatum: 24 nov. 2022 11:00:00

Zorg dat je tijdens de feestdagen niet zonder pin- of kassarollen komt te zitten


De angst van elke ondernemer; een kassa, bonprinter of pinautomaat zonder rol. Je bent als ondernemer immers verplicht om je klant te voorzien van een kassabon en/of pinbon. Dus vaak wordt er een flinke doos met kassarollen besteld zonder ooit de prijs te vergelijken. Wellicht uit gemakzucht of uit angst dat goedkopere rollen niet goed passen. 

Toch loont het zich om prijzen te vergelijken want wij zien enorme prijsverschillen voorbijkomen. Koop daarom jouw kassarol bij een specialist met kennis van zaken; bij Kantoorartikelen.nl bijvoorbeeld. 

Wij leveren de kassarol die jij nodig hebt, direct uit voorraad en voordelig. En om de juiste rol te bestellen heb je eigenlijk alleen maar een liniaal of meetlintje nodig. 
Telrollen, kassarollen, bonprinterrollen en pinrollen. Feitelijk is het allemaal het zelfde. Een rol papier waar gegevens op worden vermeld. Het is alleen een kwestie van de juiste maat en de juiste soort bestellen. Je hoeft dus helemaal geen merk of type te weten, het maakt zelfs niet uit of het voor een kassa, bonprinter, pinautomaat, rekenmachine of een ander soort printer is. We gaan je nu vertellen hoe je in een paar stappen GEGARANDEERD de juiste rol besteld en geld kunt besparen. 

Pak een liniaal of een meetlint en pak een kassarol/pinrol die je nog hebt liggen. We gaan er even van uit dat je dus nog niet aan je laatste rol bent begonnen maar nog een nieuwe rol hebt liggen. Vervolgens meet je de breedte, de diameter en de kern van de rol. In millimeters. Op het plaatje hieronder zie je wat we bedoelen. Vervolgens moeten we even bepalen wat voor soort papier op de rol zit. Is het dun glad papier dat zwart uitslaat als je een paar keer met je nagel erover krast ? Dan is het thermisch papier, een zogenaamde thermorol. Op plekken waar het papier warm wordt ontstaat een zwarte verkleuring en zo werkt het ook in jouw kassa of pinautomaat. Er zit een piepklein thermolansje in het printgedeelte en dat zorgt ervoor dat de zwarte tekst op het witte papier verschijnt. Deze bonnetjes moet je trouwens niet lang in de zon laten liggen want op den duur verkleuren ze en verdwijnt de tekst. Denk maar aan de tickets van een parkeerautomaat bijvoorbeeld. In het voorbeeld hieronder hebben we dus een thermische rol papier van 57mm breed, een diameter van 70mm en een kern van 12mm. Kan niet missen! 
Er bestaat ook nog normaal, of niet-thermisch papier. En dat kan zowel enkelvoudig als tweevoudig (zogenaamde duplorol) zijn. Bij dit papier wordt er door middel van een inktlint tekst op het papier geslagen. Net als bij ouderwetse printers beweegt er een printkop langs een inktlint en wordt er met naaldjes tekst geprint. Bij duplorollen verschijnt die tekst dan ook op de doorslag, het tweede vel dat erachter zit. Ook hier is het een kwestie van meten; breedte, diameter en kern voor de juiste maat. Nog even met je nagel of een munt over het papier wrijven, verkleurt het niet dan is het normaal papier. 
Twijfel je ? Stuur ons dan even een mailtje of bel ons, ons team met enthousiaste medewerkers helpt je graag verder. Wij hebben meer dan 30 jaar ervaring met telrollen en kassarollen dus voor goed advies zit je perfect bij Kantoorartikelen.nl.