Wegwerp bekers en bestek: vriend of vijand?

Publicatiedatum: 30 okt. 2023 11:00:00

Wegwerp bekers en bestek: vriend of vijand?

Wie had gedacht dat de onschuldige wegwerp beker midden in een hete milieudiscussie zou komen te staan? We hebben allemaal de verhalen gehoord en kranten hebben er veel aandacht aan besteed: onze oceanen stikken in plastic en andere wegwerpproducten. Dat zijn de grote boosdoeners. Maar is de situatie echt zo zwart-wit?

Festival of open dag

Laten we even een stapje terug doen en denken aan een Open Dag bij een groot bedrijf. Duizenden bezoekers stromen binnen, allemaal dorstig na de rondleiding. Of dat grote feest of festival. Het zou een nachtmerrie zijn om iedereen een herbruikbare beker te geven. Hoe zou je die allemaal schoonhouden? En wie wil er nu een beker gebruiken die net door iemand anders is gebruikt, zeker in deze tijden waarin hygiëne zo belangrijk is?

Wegwerpbekers zijn praktisch, goedkoop en hygiënisch

Precies in zulke situaties komt het voordeel van wegwerpbekers om de hoek kijken. Ze zijn gemakkelijk, goedkoop en, ja, hygiënisch. Je hoeft je geen zorgen te maken over kruisbesmetting of het wassen van duizenden bekers aan het eind van de dag. En voor de budgetbewuste personen, vergeet niet dat deze bekers licht van gewicht zijn, verkrijgbaar in diverse designs en goedkoper dan herbruikbare bekers.

Recyclebare wegwerpproducten

Veel van deze producten zijn recyclebaar. Het is ons aller verantwoordelijkheid om alleen recyclebare wegwerpproducten te gebruiken én het is ons aller verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat ze worden gerecycled.

Wegwerpen, maar op de juiste plek

Maar, zoals met alles, is discipline de sleutel. Het gebruik van wegwerpproducten is niet het echte probleem. Het probleem ontstaat als we ze achteloos weggooien. We moeten ervoor zorgen dat ze niet bij het reguliere afval terechtkomen of nog erger gewoon op straat, dat is pas echt een slechte mentaliteit.

Dus, de volgende keer dat je een wegwerpbeker in handen hebt, denk dan even na. Is het de juiste keuze voor dat moment? En nog belangrijker: waar ga je het weggooien? Het is aan ons om de balans te vinden en de aarde een handje te helpen.

Zoals op de foto: alle drie de producten zijn 100% recyclebaar en als ze per ongeluk toch op straat komen zijn ze 100% biologisch afbreekbaar.

Natuurlijk hebben wij een afdeling voor milieuvriendelijk bestek en servies!

Een greep uit onze biologisch afbreekbare wegwerpproducten

Levering (verwacht):
Vork IEZZY herbruikbaar CPLA 190mm 50 stuks zwart

€ 5,09*
Levering (verwacht):
Bord IEZZY Ø180mm karton 100 stuks wit

€ 4,74*
Levering (verwacht):
Beker Sensations 180ml Ø70 mm PLA karton 2500 stuks

€ 160,50*
Levering (verwacht):
Beker IEZZY 300ml PET 50 stuks transparant

€ 6,45*
Levering (verwacht):
Beker Douwe Egberts 180ml karton 100 stuks

€ 9,23*
Levering (verwacht):
Mes IEZZY herbruikbaar CPLA 190mm 50 stuks zwart

€ 5,09*
Levering (verwacht):
Beker IEZZY coffee-to-go 177ml karton 50 stuks

€ 4,95*
Levering (verwacht):
Roerstaafje Papstar 110x3mm bamboe 1000 stuks

€ 4,68*
Levering (verwacht):
Mes IEZZY 160mm hout 100stuks

€ 3,22*
500+ op voorraad
Levering (verwacht):
Beker IEZZY Altijd Koffie 237ml Ø80mm 50 stuks

€ 4,50*

Milieuvriendelijk bestek en servies

Milieuvriendelijk wegwerpen
Loading...
neonlines-configurator.product-box.upload-text
Product Devices Show confirm dialog