Waar moet je op letten bij de aanschaf van gekleurd printpapier?

Publicatiedatum: 4 jul. 2024 10:00:00

Waar moet je op letten bij de aanschaf van gekleurd printpapier?

Gekleurd printpapier kan een opvallend verschil maken in je kantoor, of je nu werkt aan creatieve projecten, marketingmateriaal of gewoon je dagelijkse kantoorwerk. Maar voordat je je winkelmandje vol laadt, zijn er een paar belangrijke factoren om in gedachten te houden. Hier zijn de dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van gekleurd printpapier.

Kwaliteit van het papier

De kwaliteit van het papier is cruciaal, vooral als je wilt dat je documenten er professioneel uitzien. Kijk naar de papierdikte, uitgedrukt in grams per vierkante meter (gr). Voor alledaags gebruik kan 80 gr voldoende zijn, maar voor presentaties of marketingmateriaal kun je beter voor een zwaardere kwaliteit zoals 120 gr of zelfs 160 gr of 200 gr. We hebben zelfs 300 gr. in goud! 


Compatibiliteit met je printer

Niet alle gekleurde printpapieren zijn geschikt voor elke printer. Controleer altijd of het papier compatibel is met jouw type printer, of dat nu een inkjet- of laserprinter is. Sommige gekleurde papieren zijn speciaal ontworpen voor laserprinters en kunnen betere resultaten leveren dan generieke opties.

Kleurechtheid 

Het is belangrijk om te weten hoe goed het papier de kleur vasthoudt. Sommige goedkopere opties kunnen vervagen of verkleuren onder invloed van licht. Zoek naar papier dat kleurecht is, vooral als je documenten langdurig wilt bewaren.

Milieuvriendelijkheid 

Als je aan het milieu wil denken bij je keuze voor gekleurd printpapier, kijk dan of het papier FSC-gecertificeerd is of gemaakt is van gerecycleerde materialen. Dit kan niet alleen helpen je ecologische voetafdruk te verkleinen, maar ook een positief imago geven aan je bedrijf.

Formaat en verpakking

Gekleurd printpapier komt in verschillende formaten en verpakkingen. Het standaardformaat is A4, maar je kunt ook andere formaten overwegen afhankelijk van je behoeften. Daarnaast is het handig om te kijken naar de verpakkingsgrootte. Koop je voor een groot kantoor, dan zijn bulkverpakkingen vaak voordeliger.

Kleurkeuze 

Er zijn eindeloos veel kleuren om uit te kiezen, van pasteltinten tot felle, levendige kleuren. Denk goed na over het doel van je documenten en kies kleuren die daar goed bij passen. Voor officiële documenten kunnen subtiele tinten geschikter zijn, terwijl voor marketingmateriaal fellere kleuren meer impact kunnen maken.

Prijs

Last but not least, houd rekening met je budget. Gekleurd printpapier kan variëren in prijs, afhankelijk van de kwaliteit en het merk. Het is verleidelijk om voor de goedkoopste optie te gaan, maar dit kan op de lange termijn meer kosten als de kwaliteit niet aan je verwachtingen voldoet.

Bij het kiezen van gekleurd printpapier is het belangrijk om een goede balans te vinden tussen prijs en kwaliteit, en om zeker te zijn dat het papier geschikt is voor jouw specifieke toepassingen. Door deze factoren in overweging te nemen, kun je de beste keuze maken en ervoor zorgen dat je documenten er altijd op hun best uitzien.

Bij KantoorArtikelen.nl bieden we een breed assortiment aan gekleurd printpapier dat voldoet aan al je eisen. Neem een kijkje in ons assortiment en vind precies wat je nodig hebt voor jouw kantoor of thuis.

Een greep uit ons gekleurd printpapier

Langere levertijd
Kopieerpapier Fastprint A4 120gr kanariegeel 250vel

€ 7,39*
Levering (verwacht):
Kopieerpapier Papicolor A4 200gr 6vel oranje

€ 2,82*
Levering (verwacht):
Kopieerpapier Trophee A4 80gr lila 500vel

€ 8,98*
Levering (verwacht):
Kopieerpapier Papicolor A4 200gr 6vel dennengroen

€ 2,82*
Levering (verwacht):
Kopieerpapier Papicolor A4 120gr 6vel metallic goud

€ 3,18*
Levering (verwacht):
Kopieerpapier Trophee A4 80gr groen 500vel

€ 8,83*
Levering (verwacht):
Kopieerpapier Trophee A4 80gr zonnegeel 500vel

€ 9,88*
Levering (verwacht):
Kopieerpapier Fastprint A4 160gr helgroen 250vel

€ 11,29*
Levering (verwacht):
Kopieerpapier Trophee A4 80gr azuurblauw 500vel

€ 8,83*
Levering (verwacht):
Kopieerpapier Papicolor A4 300gr 3vel metallic goud

€ 2,82*
Levering (verwacht):
Kopieerpapier Papicolor A4 200gr 6vel anjerwit

€ 2,82*
Levering (verwacht):
Kopieerpapier Trophee A4 80gr roze 500vel

€ 8,83*
Levering (verwacht):
Receptpapier Fastprint A6 80gr appelgroen 2000vel

€ 14,98*
Levering (verwacht):
Kopieerpapier Papicolor A4 200gr 6vel appelgroen

€ 2,82*
Levering (verwacht):
Kopieerpapier Papicolor A4 100gr 12vel babyroze

€ 3,18*

Printpapier gekleurd

Wat zijn de voordelen van gekleurd printpapier? Formaten en dikstes van gekleurd papier bij Kant...

Al ons gekleurd printpapier
Loading...
neonlines-configurator.product-box.upload-text
Product Devices Show confirm dialog