Recycling: De onbetwiste held in de strijd tegen plasticvervuiling

Publicatiedatum: 23 jan. 2024 11:00:00

Recycling: De onbetwiste held in de strijd tegen plasticvervuiling

In de wereld van vandaag is CO2 een onderwerp dat vaak de voorpagina's haalt. De vraag of CO2 de hoofdschuldige is van de opwarming van de aarde of slechts een effect daarvan blijft een heet hangijzer in wetenschappelijke en politieke debatten. Bij ITC Furniture - Kantoorartikelen.nl kiezen we ervoor om niet mee te doen aan deze discussie. In plaats daarvan richten we ons op een onbetwistbaar probleem: de plasticvervuiling.

De stille ramp; plasticvervuiling

Het is een harde waarheid dat plastic, een materiaal dat ongeveer 450 jaar nodig heeft om af te breken, onze planeet voor lange tijd belast. Dit feit alleen al maakt het streven naar recycling niet alleen logisch, maar ook een nobele missie. Bij ITC Furniture - Kantoorartikelen.nl begrijpen we dat actie ondernemen tegen plasticvervuiling verder gaat dan alleen goede bedoelingen. Het vereist concrete stappen en innovatieve oplossingen. Daarom wordt ons assortiment met producten, waarin gerecycled materiaal gebruikt is, voortdurend uitgebreid.


Innovatie in recycling

Een inspirerend voorbeeld van deze aanpak is te vinden bij onze leverancier König + Neurath, een bedrijf dat vooroploopt in het gebruik van gerecyclede materialen. Neem hun innovatieve product, de HUG.Y bureaustoel, die voor maar liefst 65,5% uit gerecycled materiaal bestaat. Dit is niet alleen een statement tegen verspilling, maar ook een praktische oplossing die helpt om afvalbergen te verminderen.

Het geheim achter duurzame producten

Het concept van 'Rezyklat', ofwel gerecycleerd materiaal, staat centraal in deze aanpak. Het gaat hierbij om het hergebruiken van materialen zoals plastic, maar ook glas, papier en zelfs batterijen. Door deze materialen uit de afvalstroom te halen en weer in te zetten in de productiecyclus, sluit de kringloop en wordt bijgedragen aan een duurzamere toekomst. Dit is een kernaspect van de circulaire economie, waar ITC Furniture ook naar streeft.

Toewijding aan de circulaire economie             

Bij het vervaardigen van producten gebruiken ze, waar mogelijk, post-consumer gerecycled materiaal, dat afkomstig is van consumentenafval. Als dit niet haalbaar is, wordt overgeschakeld op post-industrieel materiaal, afkomstig uit industriële processen. Deze benadering toont toewijding aan duurzaamheid, niet alleen in woorden, maar vooral in daden.

Uitdagingen en kansen van gerecyclede materialen

Het proces van het omzetten van afval naar waardevolle producten kent zijn uitdagingen. Kleurkeuzes zijn beperkt door de beschikbare gerecyclede materialen én de eigenschappen van gerecycled materiaal kunnen afwijken van nieuw materiaal. Deze uitdagingen worden echter omarmd als kansen voor innovatie en creativiteit.

Terwijl de discussie over CO2 voortduurt, staat één ding vast: onze oceanen, maar ook de rest van de natuur, hebben onze hulp nodig. Door te kiezen voor gerecyclede materialen en het ondersteunen van een circulaire economie, neemt ITC Furniture een standpunt in dat verder gaat dan debatten. Wij kiezen voor actie, voor een betere wereld.

Meer weten? Bel ons +31 (0)45 – 522 93 11

Of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact op met de juiste persoon:

Contact
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.
Privacy *
Loading...
neonlines-configurator.product-box.upload-text
Product Devices Show confirm dialog