Project: “Een 2e kans voor stofresten”

Publicatiedatum: 17 apr. 2024 10:00:00

Project: “Een 2e kans voor stofresten”

Bij ITC Furniture - KantoorArtikelen.nl zijn we trots op onze langdurige samenwerking met König & Neurath. Al jarenlang bundelen we onze krachten en expertise om de kantooromgeving niet alleen functioneler, maar ook esthetischer en duurzamer te maken. De synergie tussen onze bedrijven is opmerkelijk en elk project dat we samen aangaan, versterkt onze band en ons enthousiasme voor innovatie in de branche.

Het begin van “Een 2e kans voor stofresten”

Een van de projecten die ons bijzonder na aan het hart ligt, is het "Een 2e kans voor stofresten"-initiatief van König & Neurath. Dit project spreekt boekdelen over hun toewijding aan duurzaamheid en innovatie. Het begon allemaal met een simpele, doch inspirerende creatie: een pothouder gemaakt van stofresten. Dit kleine item symboliseerde een grote verschuiving in hoe men denkt over productieoverschotten. In plaats van deze resten als afval te zien, worden ze nu gezien als waardevolle grondstoffen voor nieuwe creaties.

Uitbreiding en innovatie van het “Stofresten Project”

König & Neurath heeft niet alleen hun eigen productieafval verminderd, maar heeft ook anderen geïnspireerd om hetzelfde te doen. De stofresten vonden hun weg naar verschillende plaatsen: ze werden verkocht, gedoneerd aan werkplaatsen voor mensen met een beperking en zelfs gebruikt in trainingsprogramma's voor jonge vakmensen -totdat deze laatste opleidingen helaas werden gestaakt. Dit was echter geen reden voor opgave; het was een kans voor vernieuwing. Met de hulp van visionairen zoals Annefried Preiss en Johannes Brennig en onder de bezielende leiding van Holger Steinbrecht, werd een nieuwe weg ingeslagen om de stofresten te hergebruiken.


Creativiteit en engagement voor hergebruik van stofresten via een app

Door middel van de youKNow-app, een platform dat in 2022 werd geïntroduceerd, heeft König & Neurath een ideeëncompetitie opgezet die de creativiteit en het innovatieve denken van hun medewerkers benut. Het resultaat was overweldigend: ongeveer 40 voorstellen voor het hergebruik van de stoffen, die variëren in kleur en textuur, stroomden binnen. Deze voorstellen hebben niet alleen geleid tot prachtige nieuwe producten en toepassingen, maar hebben ook de samenwerking met creatieve partners zoals het Berlijnse duo Glckskind versterkt, die de stoffen nu gebruiken in hun eigen unieke creaties.

Onze samenwerking met König & Neurath is een perfect voorbeeld van hoe traditionele industrieën zich kunnen transformeren in de voorhoede van duurzaamheid en design. Het "Een 2e kans voor stofresten"-project is niet alleen een getuigenis van deze transformatie, maar ook een inspiratiebron voor ons allemaal bij ITC Furniture - KantoorArtikelen.nl om voortdurend naar duurzame en innovatieve oplossingen te streven. We kijken uit naar de toekomstige projecten en de ongetwijfeld fantastische resultaten die onze voortdurende samenwerking zal brengen.

Wil je meer weten, bel ons: +31 (0)45 – 522 93 11

Of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact op met de juiste persoon:

Contact
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.
Privacy *
Loading...
neonlines-configurator.product-box.upload-text
Product Devices Show confirm dialog