Ontdek hoe Nederland en België de SUP-richtlijn van de EU omarmen

Publicatiedatum: 27 mrt. 2024 11:00:00

Ontdek hoe Nederland en België de SUP-richtlijn van de EU omarmen

Wist je dat de Europese Unie een richtlijn heeft die net zo lang lijkt als onze gemiddelde regenperiode? Het heet de SUP-richtlijn, en nee, het gaat niet over hoe je je humeur verbetert met een Stand-Up Paddleboard 😉 - alhoewel dat best een leuk idee zou zijn! Nee, SUP staat voor Single-Use Plastics en het doel is om onze planeet te redden van een verstikkende wolk van plastic afval. Alle kleine beetjes helpen, zeg maar.


Duurzaamheid in actie

Maar laten we het luchtig houden, laten we eens kijken hoe Nederland en België deze richtlijn omarmen, alsof het een langverwachte gast op een feestje is. Eerst en vooral, in Nederland, begint het allemaal met een kopje koffie - ja, echt waar. Niet zomaar een koffie, maar een koffie uit een herbruikbare beker, want wegwerpplastic is zo 2010. Sinds 1 januari van dit jaar zijn plastic wegwerpbekers, -borden en -bestek niet meer toegestaan buitenshuis, dus ook niet op kantoor of festivals, nadat sinds vorig jaar juli al een heffing op wegwerkartikelen is ingevoerd, die bedrijven verplicht moeten heffen en dan kunnen investeren in duurzaamheid (bijvoorbeeld de snackbar voor een bakje frites). Vanaf 1 juli 2024 moeten doppen “vast” zitten aan flessen en andere verpakkingen om te zorgen dat ook deze gerecycled worden.

Genieten met minder plastic

Vervolgens gaan we naar België, waar ze zo goed zijn in genieten van het goede leven. Hier zijn ze ook bezig met het verminderen van plastic afval. De stappen zijn iets anders dan in Nederland. Bijvoorbeeld plastic bekers verkopen mag simpelweg sinds januari 2023 niet meer en sinds juni 2023 mag daarin ook niks meer verkocht worden, dus ook niet die lekkere Belgische frites! Wat wel hetzelfde is, is de maatregel omtrent de “vaste” doppen met als klein verschil dat die in België pas 2 dagen later geldt, namelijk op woensdag 3 juli. Vinden wij dat logisch? Ach wat maakt het uit, het doel is natuurlijk hetzelfde.

Je kunt je voorstellen dat het een uitdaging is om het plastic rietje te vervangen in je favoriete cocktail, maar vrees niet, de Belgen zijn inventief! Altijd al geweest.

KantoorArtikelen.nl is voorbereid op een duurzame toekomst

Terug naar Nederland, waar de Nederlanders al lang hebben geleerd om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden (kijk maar naar de indrukwekkende waterbeheersing). Zo ook bij kantoorartikelen.nl! Laten we zeggen dat we niet op het laatste moment onze huiswerk maken. We zijn al lang voorbereid op deze maatregelen! Van metalen en glazen herbruikbare drinkrietjes tot bamboe roerstaafjes, houten vorkjes en stevige kartonnen wegwerpbekers - we hebben alles wat je nodig hebt al heel lang in ons assortiment om je kantoor of thuisomgeving eco-vriendelijk te maken.

Dus, laten we samen proosten op een groenere toekomst, zonder het land te overspoelen met plastic afval.

Een greep uit ons verantwoorde wegwerpservies

Levering (verwacht):
Beker Sensations 220ml Ø80 mm PLA karton 1000 stuks

€ 104,71*
Levering (verwacht):
Beker Sensations 180ml Ø70 mm PLA karton 2500 stuks

€ 160,50*
Levering (verwacht):
Beker Sensations 180ml Ø 80 mm PE karton 2500 stuks

€ 108,78*
Levering (verwacht):
Beker Pickwick 250ml karton 100 stuks

€ 11,71*
Levering (verwacht):
Beker Cup-a-Soup karton 175ml

€ 58,48*
Levering (verwacht):
Beker Douwe Egberts 180ml karton 100 stuks

€ 9,23*
Levering (verwacht):
Koffielepel Papstar 110mm hout 100 stuks

€ 4,29*
500+ op voorraad
Levering (verwacht):
Roerstaafje Papstar 110x3mm bamboe 1000 stuks

€ 4,68*

Wegwerp bestek en servies

Verantwoord wegwerpen
Loading...
neonlines-configurator.product-box.upload-text
Product Devices Show confirm dialog