Ontdek de kracht van flexibiliteit in projectmanagement

Publicatiedatum: 19 apr. 2024 10:00:00

Ontdek de kracht van flexibiliteit in projectmanagement

Met bijna 60 jaar op de teller, heb ik één belangrijke les geleerd: blijf flexibel. Terwijl vele van mijn leeftijdsgenoten zich vastklampen aan hun vertrouwde routines—een natuurlijke menselijke neiging—ben ik juist afgestapt van deze gebaande paden. Structuur biedt een fundament, zeker, maar het is flexibiliteit die dit fundament versterkt en levend houdt. Mijn jaren als projectmanager, tussen mijn 25e tot mijn 30e, hebben een onuitwisbare indruk van flexibiliteit op mij achtergelaten.

Flexibel werken in de moderne kantooromgeving

In de hedendaagse kantoortuin is flexibiliteit niet langer een luxe, maar een noodzaak. Met de snelle technologische ontwikkelingen en de steeds veranderende marktdynamieken moet een organisatie wel flexibel zijn om te overleven. Dit geldt des te meer voor projectmanagement.

Speciale training voor project managers

Om in deze vloeibare arbeidsmarkt te navigeren, heeft een van onze top partners, König & Neurath, een training ontwikkeld specifiek gericht op projectmanagers. Deze training, getiteld "Agiles Projektmanagement", stelt deelnemers in staat om zelfstandig de kunst van het agile werken te begrijpen en toe te passen. Het is een tweedaagse duik in de basisprincipes van agile projectmanagement, waarbij gebruik wordt gemaakt van agile methoden zoals Scrum. Deze methoden zijn niet alleen theorie; ze worden de ruggengraat van strategische en tactische projectplanning. Deze trainingen vinden in zowel het Duits als het Engels plaats.

Wat is agiliteit?

In ieder geval een woord dat in Nederland en België niet zo veel gebruikt wordt, zeker ook omdat het nog niet in de dikke Van Dale voorkomt, maar dat zegt niks, want een taal heeft ook te maken met agiliteit! Het woord staat letterlijk voor vlugheid en behendigheid, met andere woorden voor flexibiliteit.


Kernthema’s en voordelen van de agile training

De cursus biedt ook een unieke kans voor deelnemers om wat ze hebben geleerd praktisch toe te passen, een essentiële stap om de geleerde technieken daadwerkelijk te integreren binnen hun eigen organisaties. Door middel van praktijkuitvoering en reflectie, krijgen de deelnemers de gelegenheid om de theorieën aan de werkelijkheid te toetsen, wat onmisbaar is voor het realiseren van aanzienlijke verbeteringen binnen hun projecten.

De thema's van het programma omvatten:

- De fundamenten van agile projectmanagement.

- Een overzicht van agile methoden.

- Scrum: begrijpen en implementeren.

- Strategische en tactische planning van projecten.

- Aanpassing aan een hybride projectmanagementmodel.

- Praktische toepassing en reflectie.

Flexibiliteit als leidraad voor toekomstig succes

Dit soort trainingen benadrukt het belang van een aanpassingsvermogen dat essentieel is voor moderne leiders in projectmanagement. Met de vaardigheden die tijdens dit soort opleidingen worden ontwikkeld, kunnen projectmanagers niet alleen overleven in een veranderende wereld, maar kunnen ze deze ook vormgeven. Flexibel werken in projectmanagement is niet alleen een manier van werken, het is een strategie om voorop te blijven lopen in een steeds evoluerende markt. En zoals ik door de jaren heen geleerd heb: de flexibele aanpak is vaak de meest duurzame.

Wil je meer weten? Bel ons: +31 (0)45 – 522 93 11

Of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact op met de juiste persoon:

Contact
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.
Privacy *
Loading...
neonlines-configurator.product-box.upload-text
Product Devices Show confirm dialog