Nederland, Vlaanderen en de brand-bureaucratie oftewel rookmelders zijn sowieso verplicht thuis en…

Publicatiedatum: 16 okt. 2023 10:00:00

Nederland, Vlaanderen en de brand-bureaucratie oftewel rookmelders zijn sowieso verplicht thuis en…

De lage landen! Dezelfde taal, veel verschillen, maar ook zo veel overeenkomsten, zoals bijvoorbeeld het gegeven dat rookmelders thuis een wettelijk verplicht nummertje zijn. Ja, je leest het goed! In zowel Nederland als België is het niet voldoende om je sleutels, portemonnee en telefoon bij de deur te hebben liggen. Je hebt ook een rookmelder nodig. Niet voor de sier, maar omdat Vadertje Staat dat zegt.


Nu hoor ik je denken: “Rookmelders? Oké, dat snap ik nog wel. Maar is dat alles?” Nou, nee. In Nederland wordt de lat nog een stukje hoger gelegd. Als je daar een ruimte hebt die voor Jan en alleman toegankelijk is, zoals een kantoor, dan ben je ook verplicht om brandblussers te hebben. Ja, echt waar. En nee, je kunt hem niet gebruiken om de nieuwsgierige collega die altijd je lunch wil stelen op afstand te houden.

Het lijkt erop dat de staat een handje heeft in bijna alles wat we doen. Maar grappen terzijde, het is natuurlijk helemaal geen gek idee. Een ongeluk zit in een klein hoekje en zeg nou zelf: je zou toch voor geen goud willen dat je mooie huisje of florerende kantoor in vlammen opgaat? Of nog erger, dat jij of een van je familieleden…..ik moet er niet aan denken!

Dus, of je nu vindt dat de overheid te veel bepaalt, of je het ziet als een liefdevolle zorgzaamheid van de staat, één ding is zeker: het kan zeker geen kwaad om zowel thuis als op kantoor rookmelders én brandblussers te hebben.

Denk je nu: "Goh, waar haal ik die dingen vandaan?" Zoek niet verder! Op de afdeling brandpreventie van kantoorartikelen.nl:

  brandbeveiliging 

Hier hebben we alles wat je nodig hebt om je zowel voor nieuwsgierige collega's als voor brandjes te wapenen. En wie weet, misschien vind je er nog wat extra post-its ook! 😉🔥🧯

Een greep uit brandpreventie middelen

Levering (verwacht):
Rookmelder Fito optisch incl 3V lithium batterij

€ 23,15*
Levering (verwacht):
Rook-en hitte melder Brennenstuhl WIFI Connect wit

€ 30,48*
Levering (verwacht):
Blusdeken FixFirst 120x180cm

€ 14,87*
Levering (verwacht):
Koolmonoxidemelder Honeywell incl 3V batterij

€ 48,50*
Levering (verwacht):
Rookmelder Fito optisch 230V incl 9V back-up batterij

€ 37,48*
Levering (verwacht):
Rookmelder Fito optisch incl 3V lithium batterij draadloos koppelbaar

€ 45,57*
Levering (verwacht):
Hittemelder Fito incl. 9V lithium batterij

€ 24,62*
Loading...
neonlines-configurator.product-box.upload-text
Product Devices Show confirm dialog