My happy Valentine... at the office

Publicatiedatum: 22 mei 2022 19:55:57

My happy Valentine... at the office


14 februari: Valentijnsdag, de dag van de (geheime) liefde! De dag waarop de bureau’s in Nederland eigenlijk zouden moeten zwelgen onder vazen vol bloemen en kaarten met liefdesbetuigingen. Want blijkbaar is de werkvloer dé plek waar (stille of geheime) liefdes opbloeien….

Liefde op de werkvloer
♥ 25% van werkend Nederland beweert met meer dan 5 collega’s te hebben geflirt.
♥ Een op de twee zegt wel eens een scharrel met een collega te hebben gehad.
♥ 10% heeft wel eens een kaart van een verliefde collega ontvangen.
♥ 44% is van mening dat daten met een collega moet kunnen; 19% vindt overigens dat daten met een leidinggevende echt niet kan.
♥ 11% ‘doet’ het op kantoor; 7% zelfs tijdens werktijd…

Wij zetten eerlijk gezegd onze vraagtekens bij de absolute betrouwbaarheid van deze cijfers. Maar hoe je het ook wendt of keert, volgens de Amerikaanse columniste Lucy Kellaway van de Financial Times is het logisch en begrijpelijk dat tussen collega’s de vonk regelmatig overslaat. De meeste mensen die werken zien hun collega’s immers meer en vaker dan hun familie en vrienden.

Maar, beweert Kellaway, wenselijk is het niet. Zij noemt het onprofessioneel en gecompliceerd. Affaires die op de werkvloer ontstaan, zijn volgens haar meestal geen lang leven beschoren. Blijkbaar houden vier van de tien avontuurtjes tussen collega’s nog geen half jaar stand. Slechts 1 op de 25 heeft kans van slagen en eindigt in een echte relatie.

Die paar collega’s die besluiten om tafel en bed te delen, lopen ook nog eens gevaar, aldus Kellaway. Op werkstress bijvoorbeeld, omdat zij het werk vaak mee naar huis nemen. Er loeren nog andere risico’s: koppeltjes op het werk zijn soms doelwit van roddelpraatjes. En als het mis gaat, kom je je ex als collega iedere dag weer tegen…

Heb jij een Valentijn op kantoor?
Ben jij verliefd op één van je collega's? Troost je, je bent dus niet de enige! Volgens een onderzoek van werving & selectiebureau Unique heeft 66% van de medewerkers in Nederland op het werk wel eens met liefde te maken gehad. 62% van hen heeft ook daadwerkelijk gehandeld naar die verliefdheid. De rest heeft nooit iets met zijn of haar gevoelens gedaan. Hebben zij hun grote kans op liefde verspeeld? Wie zal het zeggen...

PS. Dit zijn de beste Valentijnscadeaus
Uit diverse onderzoeken blijkt dat een mooie bos rozen en de romantische kaart, brief of gedicht absoluut bovenaan de lijst van gewenste Valentijnscadeaus staan!