“Living Office”; De transformatie van werkplek naar plek om te werken, deel 4

Publicatiedatum: 14 okt. 2023 10:00:00

“Living Office”; De transformatie van werkplek naar plek om te werken, deel 4

In een wereld waarin werk steeds flexibeler wordt en de grens tussen werk en leven vervaagt, is het van essentieel belang dat werkplekken meegroeien met de behoeften van de moderne werknemer. Vandaag nemen we het concept “Living Office” van een van onze leveranciers, Herman Miller, onder de loep.

De vergeten focus: Mensen

Een van de centrale punten bij “Living Office” is dat mensen het kloppende hart zijn van elke organisatie. Waarom zouden we dan genoegen nemen met werkplekken die verouderd zijn en niet voldoen aan onze huidige behoeften? “Living Office” stelt voor om de mens terug te brengen in de werkomgeving en beweert dat dit niet alleen goed is voor medewerkers, maar ook voor het bedrijf.

De nieuwe werkplekervaring

De huidige kantoorruimtes zijn vaak ontworpen om processen en technologieën te ondersteunen die niet meer bij de tijd zijn. “Living Office” stelt een nieuw soort kantoor voor, een dat is gebaseerd op de nieuwste inzichten in menselijk gedrag, het werk dat we nu doen en de tools die we nodig hebben om te slagen. Het moet een plek zijn waar mensen willen werken, niet omdat het moet, maar omdat ze dat willen.


Iedereen is mens

Een opvallend aspect is dat “Living Office” identificeert dat alle mensen zes fundamentele behoeften delen: veiligheid, autonomie, verbondenheid, prestatie, status en doel. Het streeft ernaar om deze behoeften te vervullen door de kantooromgeving op een passende manier vorm te geven, zodat elke medewerker zich erin kan vinden.

Echter iedereen is uniek

“Living Office” erkent echter ook dat zowel individuen als organisaties hun eigen unieke doelen, karakter en activiteiten hebben. Hierdoor kan de werkplek worden getransformeerd tot een krachtig instrument dat de unieke cultuur van een organisatie weerspiegelt en haar specifieke ambities bevordert.

Goed voor mensen, geweldig voor zaken

Een centrale boodschap van “Living Office” is dat het niet alleen de werknemers ten goede komt, maar ook het bedrijf zelf. Door efficiëntie te verbeteren, samenwerking te bevorderen en een positief imago van het bedrijf uit te stralen, draagt het bij aan zowel winst als welvaart.

Van winst naar welvaart

Tot slot wijst “Living Office” op het feit dat succes in de huidige wereld van werk niet langer alleen in financiële termen wordt gemeten. Het gaat om geluk, welzijn, betrokkenheid en verbinding. Door aan de fundamentele behoeften van individuen en organisaties te voldoen, draagt Living Office niet alleen bij aan hogere winsten, maar ook aan welvaart voor iedereen.

“Living Office” is dus een revolutionair concept dat niet alleen de manier waarop we werken transformeert, maar ook de manier waarop we denken over de rol van de werkplek in ons leven. Het is een inspirerende kijk op hoe kantooromgevingen kunnen evolueren om zowel werknemers als organisaties te versterken.

Wil je meer weten? Bel: +31 (0)45 – 522 93 11

Of vul onderstaand formulier in, dan nemen we contact op met de juiste persoon:

Contact
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.
Privacy *
Loading...
neonlines-configurator.product-box.upload-text
Product Devices Show confirm dialog