Gezonder werken op kantoor

Publicatiedatum: 25 apr. 2023 10:00:00

Gezonder werken op kantoor

Werken op kantoor kan soms best uitdagend zijn, vooral als het gaat om het handhaven van een goede gezondheid. Het is gemakkelijk om vast te zitten in een zittende houding voor lange periodes, en vaak vergeten we om regelmatig te bewegen of een pauze te nemen. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige maatregelen die medewerkers kunnen nemen om hun gezondheid te verbeteren en bepaald kantoormeubilair kan daarbij helpen.

Zit je goed?

Laten we beginnen met de stoel. Een goede bureaustoel is essentieel voor een gezonde houding. Zorg ervoor dat de stoel verstelbaar is, zodat je de hoogte en de rugleuning kunt aanpassen aan jouw lichaam. Een ergonomische bureaustoel kan helpen om druk op de rug en nek te verminderen, waardoor je minder snel last krijgt van pijnlijke spieren en gewrichten.

Flexibel bureau

Een ander belangrijk meubelstuk op kantoor is het bureau. Kies een bureau dat groot genoeg is voor jouw behoeften, maar ook verstelbaar is. Een verstelbaar bureau kan worden verhoogd of verlaagd, waardoor je de hoogte kunt aanpassen aan jouw zit- of staande positie. Hierdoor krijg je minder snel last van een stijve nek of rugpijn.

Een optie is een zit-sta bureau. Zie daarover onze blog:

https://www.kantoorartikelen.nl/blog/een-zit-sta-bureau-is-een-geweldige-aanwinst

Gun jezelf goed licht

Vervolgens is het belangrijk om te denken aan de verlichting op kantoor. Het is bekend dat natuurlijk licht het beste is, dus probeer een werkplek te vinden bij een raam. Als dat niet mogelijk is, zorg er dan voor dat de verlichting op jouw werkplek niet te fel, maar ook niet te zwak is. Dit kan vermoeide ogen en hoofdpijn veroorzaken. Daarover meer in onze blog:

https://www.kantoorartikelen.nl/blog/verlichting-op-kantoor-het-bedrijf-of-thuis

Kijk vooruit

Zorg dat je niet te ver omlaag (of omhoog) kijkt achter je beeldscherm of je laptop. Zie daarvoor ook onze blog:

https://www.kantoorartikelen.nl/blog/monitorarmen-en-laptopstandaarden

Sporten hoeft niet, maar beweeg!

Daarnaast is het belangrijk om tijdens het werk regelmatig te bewegen. Probeer elke 30 minuten even op te staan en een korte wandeling te maken. Hierdoor stimuleer je de bloedsomloop en voorkom je dat je lichaam te lang in dezelfde houding blijft. Zet de wekker van je smartphone of je computer om je daaraan helpen te herinneren!

Vervelend, maar waar, let op je eet- en drinkpatroon!

Ten slotte is het van belang om te letten op jouw eetpatroon tijdens het werk. Vermijd het eten van junkfood en snacks en kies voor gezonde maaltijden en snacks. Fruit, noten en groenten zijn goede keuzes. Dus denk vooruit en neem dit vanuit thuis mee!

Zorg er ook voor dat je voldoende water drinkt gedurende de dag, om gehydrateerd te blijven en hoofdpijn te voorkomen. Zet een volle fles of karaf met water op je bureau en ga pas naar huis als die leeg is!

Door rekening te houden met deze tips én het juiste kantoormeubilair te gebruiken, kan je jouw gezondheid op kantoor verbeteren en productiever werken. Het kost misschien wat extra aandacht en investering, maar het is de moeite waard om jouw gezondheid te verbeteren. En zeg nu zelf, wie wil er nu niet gezonder en gelukkiger zijn op het werk?

Een greep uit producten die gezondheid ondersteunen

Nog maar 3 op voorraad
Levering (verwacht):
König + Neurath AG | JET.II NPR

€ 585,00*
Levering (verwacht):
Elektrisch in hoogte verstelbaar bureau, wit aluminium frame

€ 2.987,60*
Levering (verwacht):
Q-LINE plafondlamp 1m BAP wit 1xLED 3000K

€ 591,32*
Levering (verwacht):
Actieve zitbal Leitz Ergo Cosy grijs

€ 57,43*
Loading...
neonlines-configurator.product-box.upload-text
Product Devices Show confirm dialog