Energiebehoefte van de dag

Publicatiedatum: 27 apr. 2023 10:00:00

Energiebehoefte van de dag

Ik had vanochtend een vreemd gedachtenspinsel tijdens mijn ontbijt en zat te denken dat, als ik mijn hele energiebehoefte voor de dag in één keer zou eten, dan zou ik toch heel veel tijd besparen. Gelukkig was het maar een gedachtenspinsel, want als mijn lichaam dat al zou aankunnen, hetgeen ik zeer betwijfel, dan zou dat niet verstandig zijn om te doen.

Spreiden

Waarom het beter is om je voedselinname over bijvoorbeeld vijf keer per dag te spreiden in plaats van alles in één keer te verorberen. Nou, ik kan je vertellen dat er tal van goede redenen zijn om deze aanpak te volgen, en nee, het heeft niets te maken met het feit dat je dan vijf keer per dag naar de keuken kunt lopen voor een ongezonde snack.

Ten eerste is het belangrijk om te begrijpen dat ons lichaam op een bepaalde manier is geprogrammeerd. Als we ons voedsel in één keer opeten, zal ons lichaam alles proberen te verwerken en te absorberen wat het kan voordat het de rest uit ons systeem verwijdert. Dit kan leiden tot pieken en dalen in ons energieniveau en kan ons een beetje sloom en lethargisch maken.

Als we onze voedselinname verspreiden over meerdere kleinere maaltijden gedurende de dag, zal ons lichaam beter in staat zijn om de energie uit het voedsel te halen en te gebruiken wanneer we het nodig hebben. We zullen ons beter voelen, meer energie hebben en onze bloedsuikerspiegel zal veel stabieler zijn.

Minder “zwakke” momenten

Daarnaast is er nog een andere belangrijke reden om je voedselinname te verspreiden: het kan je helpen om minder ongezond te snacken. Als je jezelf toestaat om hongerig te worden tussen de maaltijden door, is de kans veel groter dat je naar de snoepautomaat gaat of naar die zak chips grijpt. Maar als je vaker eet gedurende de dag, zul je merken dat je minder behoefte hebt aan ongezonde tussendoortjes en dat je over het algemeen minder calorieën consumeert.

Dus ja, er zijn genoeg redenen om je voedselinname over vijf keer per dag te spreiden. En als je het goed doet, hoef je zelfs niet eens vijf keer naar de keuken te lopen. Een paar gezonde, evenwichtige maaltijden en gezonde snacks gedurende de dag kunnen wonderen doen voor je energieniveau, je bloedsuikerspiegel en je algemene welzijn.

Een paar gezonde snacks

500+ op voorraad
Levering (verwacht):
Cup-a-Soup Unox kip 175ml

€ 11,21*
Levering (verwacht):
Noodles Nissin Soba yakitori cup

€ 2,63*
Loading...
neonlines-configurator.product-box.upload-text
Product Devices Show confirm dialog