Een tip voor werkgevers om de werkplek vrouwvriendelijker te maken met menstruatieproducten

Publicatiedatum: 2 nov. 2023 11:00:00

Een tip voor werkgevers om de werkplek vrouwvriendelijker te maken met menstruatieproducten

In de niet zo stille achterkamers van het kantoorleven, tussen de potjes met kleurrijke paperclips en de stoere koffieautomaat, bestaat er een klein, doch heroïsch leger van producten dat staat te popelen om de dag te redden. Ze zijn onopvallend, discreet verpakt en vaak over het hoofd gezien... tot het moment suprême aanbreekt. We hebben het natuurlijk over de fluisterzachte helden van de vrouwelijke hygiëne: tampons en maandverband.

Deze katoenen kameraden zijn de onbesproken bondgenoten van vrouwen overal ter wereld, de stille supporters tijdens de maandelijkse cyclus. Maar wanneer de onstuimige rivier onverwacht buiten haar oevers treedt en de nood hoog is, is het de werkgever die kan fungeren als de redder in nood.

Stel je voor: een vrouwelijke werknemer zit aan haar bureau, haar gedachten verloren in de wirwar van spreadsheets en deadlines, wanneer ze plots beseft dat de rode brigade een verrassingsaanval heeft ingezet. Ze grijpt in haar tas en de realisatie slaat toe. De voorraad is op, of erger nog, volledig vergeten.

Hier is waar de vooruitziende werkgever glansrijk binnen kan treden. Stel je voor dat in het damestoilet, verstopt achter een spiegel of een sierlijke deur, een charmant mandje gevuld met de benodigdheden voor dit soort noodsituaties staat. Een assortiment van tampons en maandverband, wachtend om uitgezonden te worden naar het front.

Met een eenvoudige, maar geniale toevoeging aan de kantoorvoorzieningen, kan de werkgever een daad van immense empathie tonen. Het is een subtiele knipoog naar werknemers dat hun comfort en welzijn voorop staan, zelfs in de meest intieme scenario’s. Door zo'n mandje te plaatsen, geeft de werkgever niet alleen een stille blijk van ondersteuning, maar creëert ook een werkomgeving waarin werknemers zich begrepen en gewaardeerd voelen.

Het biedt niet alleen een praktische oplossing voor een dringend probleem, maar het verheft ook de bedrijfscultuur naar een niveau van zorgzaamheid. Dus, terwijl de tampons en maandverband de stille helden blijven, wordt de werkgever de regisseur van een werkvloer waar iedereen - en elk ongemak - een plekje van respect en aandacht krijgt. En zo wordt, met een klein gebaar, een groot verschil gemaakt in de wereld van werk en welzijn.

Maandverband en tampons hebben wij als goed verzorger van goede werkgevers in ons assortiment 😊

Tampons en maandverband

Levering (verwacht):
Tampons OB ProComfort Normal

€ 3,37*
Langere levertijd
Maandverband Libresse Ultra Normaal 16 stuks

€ 6,10*
Levering (verwacht):
Tampons TAMPAX Cef Super Plus 20st

€ 8,16*
Levering (verwacht):
Tampons OB ProComfort Super

€ 3,37*

Hygiënezakjes en -dispensers

Hygiëneproducten
Loading...
neonlines-configurator.product-box.upload-text
Product Devices Show confirm dialog