Duurzaam bouwen; 7 milieubewuste nieuwe kantoorgebouwen in Nederland en België

Publicatiedatum: 23 apr. 2024 10:00:00

Duurzaam bouwen; 7 milieubewuste nieuwe kantoorgebouwen in Nederland en België

Bij ITC Furniture - KantoorArtikelen.nl zijn we niet alleen experts in kantoorartikelen, we zijn ook gepassioneerd door wat er zich *binnen* die kantoormuren afspeelt en richten in, richten in en richten in én het liefst met duurzame en/of circulaire producten. Vandaag duiken we echter in de wereld van duurzame architectuur, zeg maar op het eerste oog de buitenkant, met een blik op zeven vooruitstrevende kantoorgebouwen in Nederland en België die opvallen door hun milieubewustzijn. Over deze gebouwen kan men hele boeken schrijven, daarvoor is deze blog niet geschikt. Ben je geïnteresseerd in een van deze gebouwen, dan vind je op internet vanzelf heel veel informatie.

Een gerecycled kantoorgebouw

Laten we beginnen in Nederland, waar De Circl in Amsterdam ons leert over de schoonheid van de circulaire economie. Dit volledig demonteerbare gebouw, opgetrokken uit hergebruikte materialen, blinkt uit met een BREEAM Outstanding-certificaat (BREEAM certificeert duurzame gebouwen).

Het slimste gebouw van de wereld

Vervolgens hebben we The Edge, ook in Amsterdam, bekend als 's werelds slimste gebouw dankzij zijn geavanceerde sensoren voor energiebeheer.

Klimaatbestendig en energieneutraal kantoor

Rotterdam biedt ons Floating Office, een drijvende parel van klimaat adaptief bouwen met een dakterras vol sedumplanten. Wat is klimaat adaptief bouwen? Men houdt bij het ontwerp al rekening met extreme hitte, wateroverlast en bodemdaling.

Natuur, cultuur en economie in balans

In Zeist staat De Reehorst, een gebouw waarvan een “milieuvriendelijke” bank de eigenaar is. Oftewel de missie en de visie van deze bank komen 100% terug in het gebouw en het bijbehorende landgoed.

Kantoorgebouwen volgens het passiefhuis principe

Over de grens in België vinden we in Brussel, een aantal zogenaamde passief torens, zoals de Astro Toren, een toonbeeld van passiefhuisconstructie met zijn hoge isolatiewaarde en natuurlijke licht. De basis voor een passiefhuis principe is maximaal 15 kWh/m2 per jaar aan energie te verbruiken.

Een combinatie van ecologisch wonen en werken

In Luik staat te midden van een eco-wijk de Paradis Tower, die o.a. zelf zijn kracht put uit hergebruikte materialen en waarvan de hele wijk een functiemix van kantoren, co-working, co-living en woonentiteiten op basis van het “groene” principe combineert.

Een gebouw dat ook regenwater gebruikt en al het afvalwater hergebruikt

Het Antwerpen’s provinciehuis steelt de show met een BREEAM Outstanding-certificaat en een systeem dat elk druppeltje regen en grijs water koestert en nog veel meer.


Deze gebouwen zijn niet alleen structurele kunstwerken, ze zijn ook bakens van duurzaamheid en innovatie. Bij ITC Furniture zijn we er trots op dat we bedrijven kunnen ondersteunen in het inrichten van deze indrukwekkende ruimtes. Of het nu gaat om de selectie van het juiste kantoormeubilair of de beste kantoorbenodigdheden, wij staan klaar om te helpen met de *binnenkant* van jouw gebouw. Want waar buiten innovatie zichtbaar is, zorgen wij binnen voor comfort en functionaliteit.

Bel ons voor meer informatie: +31 (0)45 – 522 93 11

Of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact op met de juiste persoon:

Contact
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.
Privacy *
Loading...
neonlines-configurator.product-box.upload-text
Product Devices Show confirm dialog