De printende rekenmachine revolutie; het financiële brein en de IT-tovenaar

Publicatiedatum: 15 aug. 2023 10:00:00

De printende rekenmachine revolutie; het financiële brein en de IT-tovenaar

In de kantoorjungle van vandaag is het niet ongewoon om te horen dat een bedrijf verhuisd is naar een gloednieuwe locatie, vergezeld door een schat aan spannende veranderingen en avonturen. Maar laten we eerlijk zijn, verhuizen gaat niet alleen over dozen inpakken en bureaus verplaatsen; het gaat om het creëren van een nieuwe ruimte waarin ideeën kunnen floreren en samenwerking kan gedijen. Dat is precies wat er gebeurde toen Janssen B.V. zijn intrek nam in een sprankelend nieuw kantoor, uiteraard ingericht door kantoorartikelen.nl.

Uitgerust met de nieuwste ergonomische stoelen, zonovergoten vergaderzalen en een trendy café hoefde niemand bij Janssen B.V. nog te twijfelen aan de kracht van hun nieuwe locatie. Echter, er was één klein detail dat de 45-jarige financieel directeur, Frank de Vries, bijna tot wanhoop dreef - zijn geliefde printende rekenmachine weigerde zijn financiële magie te verspreiden, het ding werkte niet meer.

Nu zou je kunnen denken: "Waarom in hemelsnaam zou een financieel directeur nog een rekenmachine gebruiken als we in een tijdperk van geavanceerde spreadsheets en calculators op onze smartphones leven?" Wel het antwoord is simpel: Frank had constant uitgeprinte cijfers nodig, zonder voortdurend te moeten opstaan om naar de printer te lopen.

Vastbesloten om zijn geliefde hulpje weer tot leven te wekken, ging Frank de Vries op zoek naar de verantwoordelijke partij. Zo begon zijn zoektocht om de "Rekenmachine Crisis" op te lossen. Hij kwam uiteindelijk terecht bij de jonge IT-wizard van het kantoor, Tim, die net 19 jaar oud was en barstte van de kennis over Cloud computing, algoritmes en technische jargon waar Frank nauwelijks iets van begreep.

"Hallo, Tim," zei Frank met een vleugje wanhoop in zijn stem. "Kun je me alsjeblieft vertellen waarom mijn prachtige rekenmachine zijn plichten weigert uit te voeren?"

Tim, wiens vingers leken te dansen over het toetsenbord terwijl hij tegelijkertijd naar een scherm vol complexe lijnen keek, keek op en glimlachte breed. "Oh, Frank, ik ben bezig met het configureren van de rekenmachine. Het is een beetje een vintage apparaat, dus ik probeer erachter te komen hoe het ik dat voor elkaar krijg."

Frank barstte het uit van het lachen. Een rekenmachine configureren? “Kom eens met mij mee!”, zei hij tegen Tim. Samen liepen ze naar Franks kantoor. Frank schoof zijn bureaustoel aan de kant, bukte zich onder zijn tafel, stopte de stekker van de rekenmachine in het stopcontact en zie daar: Franks bevredigende zoemende geluidjes vanuit het apparaat waren al aan de gang.


Tim en Frank keken elkaar aan en nu barstten ze samen uit in lachen. Geloof het of niet, dit is een waar gebeurd verhaal!

Zo kunnen we allemaal van elkaar blijven leren en elkaar helpen. Wij helpen ook graag met moderne technologie of “vintage” technologie, zoals printende rekenmachines.

Een greep uit printende rekenmachines en inktrollen daarvoor

Levering (verwacht):
Rekenmachine Canon P1-DTSC II

€ 31,78*
Levering (verwacht):
Rekenmachine Casio HR-150RCE

€ 58,92*
Levering (verwacht):
Rekenmachine Canon MP120-MG ESII

€ 66,30*
Levering (verwacht):
Rekenmachine Canon P23-DTSC II

€ 42,78*
Nog maar 7 op voorraad
Levering (verwacht):
Rekenmachine Ibico 1214X

€ 69,87*

Bureaurekenmachines

Al onze calculators
Loading...
neonlines-configurator.product-box.upload-text
Product Devices Show confirm dialog