De magie van ruimtelijke flexibiliteit: Welkom in het tijdperk van Design Thinking!

Publicatiedatum: 11 sep. 2023 10:00:00

De magie van ruimtelijke flexibiliteit: Welkom in het tijdperk van Design Thinking!

Stel je een wereld voor waarin kantoorruimtes veranderen in een levendige arena van creativiteit en innovatie. De scene? Een softwareontwikkelaar die net zo snel brainstormt als de afdeling marketing van een koekjesproducent. De reden? Een gemeenschappelijk begrip van de kracht van flexibele werkmethoden. Welkom in deel 2 van Design Thinking bij kantoorartikelen.nl!

De wereld van flexibiliteit

De vraag is niet óf je de “fishbowl”-methode of een “world café” gebruikt. De ware magie ligt in de ruimtes die deze innovatieve sessies huisvesten. Het is alsof je de regisseur bent van een film, die gemakkelijk schakelt tussen verschillende scenes: van brainstormsessies met dynamische ziteilanden tot diepere discussies bij de koffiebars.

Wat is het resultaat van deze regie?

Efficiënte projectplanning; Proactieve procesvorming; Minder fouten; Snellere, creatievere resultaten; Gemotiveerde medewerkers en vooral, een gewaarborgd concurrentievermogen!

De inrichting die inspireert

Bij kantoorartikelen.nl geloven we dat een ruimte niet zomaar een ruimte is. Een ruimte kan een schilderdoek zijn voor visualisatie, met whiteboards en multifunctionele tools. Het kan een intiem podium zijn voor het delen van ideeën, met loungemeubels en scheidingswanden die prikkelen. En soms kan het gewoon een plek zijn om te ontsnappen en zich terug te trekken.

Wetenschappelijk bewezen   

De wetenschap is het met ons eens. Volgens de Extended Mind Theory wordt denken niet alleen beperkt tot onze grijze cellen. Onze omgeving, net als de scrabble-speler die letterblokjes schuift, maakt deel uit van dat systeem. Daarom is de inrichting van een ruimte niet zomaar een esthetische keuze; het is een strategische beslissing die ons vermogen om te denken, beïnvloedt.

Een expert aan het woord

Georg Frech, het brein achter K+N Academy, zegt ‘t het beste: "Open en inspirerend ontworpen ruimten laten niet alleen de ogen openen, maar ook de geest. Ze zijn de voedingsbodem voor communicatie, betrokkenheid en creativiteit.” Bedrijven kunnen niet enkel vertrouwen op nieuwe methodologieën, maar moeten ook investeren in 'denk-ruimtes'.

Conclusie

In een wereld waar verandering de enige constante is, is de boodschap van kantoorartikelen.nl duidelijk: het zijn niet alleen de mensen en processen die tellen, maar ook de ruimtes waarin ze zich bevinden. Welkom in het nieuwe tijdperk van Design Thinking!

Bel ons voor advies: 0031-(0)45-5229311

Of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact op met de juiste persoon:

Contact
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.
Privacy *