De kracht van design thinking en de impact van onze omgeving

Publicatiedatum: 5 sep. 2023 10:00:00

De kracht van design thinking en de impact van onze omgeving

De manier waarop wij denken en besluiten nemen wordt in grote mate beïnvloed door onze omgeving. Sterker nog, de inrichting van de ruimte waarin we werken, kan de manier waarop we denken, communiceren en problemen oplossen drastisch veranderen. Daarom is het zo belangrijk voor bedrijven om hun werkruimtes zodanig in te richten dat ze het denkproces van hun werknemers positief beïnvloeden.

Design Thinking: Een creatieve probleemoplosser

Design thinking is een aanpak waarbij je vanuit empathie voor de gebruiker en door middel van iteratief werken, problemen oplost en innovatieve oplossingen creëert. Deze aanpak is gebaseerd op de manier waarop ontwerpers denken en werken. Belangrijk is om te beginnen met een diep begrip van de mensen voor wie je ontwerpt, hun behoeften en hun wensen.

Het begint allemaal met de omgeving   

De omgeving waarin we ons bevinden heeft een directe invloed op ons denken. Of je in een lichte, inspirerend vormgegeven loft of in een klein donker hoekje werkt, heeft automatisch invloed op de cognitieve processen.

De manier waarop

Naast het fysieke aspect van de omgeving, zoals licht en ruimte, is ook de manier waarop we met elkaar omgaan van groot belang. Beweging, communicatie en visuele impulsen bevorderen het begrip van situaties en verbanden. Flexibele werk- en workshopmethoden die hier gebruik van maken, brengen vaak kwalitatief betere en snellere resultaten aan het licht.

Daarom is het belangrijk dat bedrijven niet alleen investeren in de inrichting van hun kantoren, maar ook in de manier waarop mensen met elkaar samenwerken. Dit geldt niet alleen voor workshops, maar ook voor de dagelijkse bedrijfsactiviteiten.

Kantoorartikelen.nl: Jouw partner voor een stimulerende werkomgeving

Kantoorartikelen.nl kan helpen bij het vormgeven van een werkomgeving die de uitwisseling van gedachten stimuleert en (creatief) denken ondersteunt. Of het nu gaat om het inrichten van een creatieve workshopruimte of het optimaliseren van de dagelijkse werkomgeving, Kantoorartikelen.nl heeft de expertise en de producten die nodig zijn om een positieve impact te maken.

Bel ons voor een afspraak daarvoor: 0031 (0) 45 – 522 93 11

Of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact op met de juiste persoon:

Contact
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.
Privacy *
Loading...
neonlines-configurator.product-box.upload-text
Product Devices Show confirm dialog