De avonturen van Marieke met haar brillen oftewel hoe Marieke tegenwoordig naast een leesbril ook een computerbril draagt

Publicatiedatum: 10 okt. 2023 10:00:00

De avonturen van Marieke met haar brillen oftewel hoe Marieke naast een leesbril tegenwoordig ook een computerbril draagt

Marieke heeft altijd al scherpe ogen gehad. Als kind kon ze de kleinste details van een insect onderscheiden en las ze graag kleine lettertjes op de achterkant van snoepverpakkingen. Maar toen ze 45 werd, gebeurde er iets vreemds tijdens een etentje voor haar verjaardag. Het menu, dat eens zo duidelijk was, leek nu een wirwar van wazige letters.

"Probeer deze eens," glimlachte haar moeder, en reikte haar een sierlijke leesbril aan. Marieke rolde met haar ogen, "Ik ben niet zo oud, mam!" protesteerde ze. Maar de nieuwsgierigheid overwon en ze zette de bril op. En ja hoor, de letters sprongen weer op hun plaats, scherp en helder. "Tadaa!" riep haar moeder triomfantelijk, "Welkom bij de club!"

Niet veel later had Marieke haar eigen leesbril, die ze gracieus op en af zette als ze in gezelschap was. Maar zoals met veel dingen in het leven, veranderde haar visie (letterlijk en figuurlijk) opnieuw toen ze achter haar laptop kroop. Ze merkte dat de bril, perfect voor het lezen van boeken en menu's, niet helemaal voldeed voor urenlang staren naar het felle scherm.

Terwijl ze naar een YouTube-video over "Brillen voor Dummies" keek, ontdekte Marieke het bestaan van computerbrillen. Deze wondertjes van de technologie waren niet alleen handig voor het beschermen van de ogen tegen het blauwe licht van het scherm, maar ze gaven ook het visuele comfort dat ze nodig had.

Bij haar volgende bezoek aan www.kantoorartikelen.nl, gewapend met haar nieuwe kennis, bestelde ze zowel een leesbril als een computerbril, de ene voor het bestrijden van wazige menu's en de andere voor het verslaan van boze beeldschermpixels!

Ze organiseerde zelfs een ‘Brillen-Party’ met haar vrienden, waarbij iedereen zijn favoriete lees- of computerbril kon showen. En natuurlijk, Mariekes moeder was de ster van de avond, pronkend met haar eigen flitsende computerbril en verhalen over "de goede oude tijd" toen men nog nooit van blauwlichtfilters had gehoord.

Zo, door de lens van haar brillen, zag Marieke de wereld opnieuw in een helderder licht, en realiseerde ze zich dat verandering, hoewel soms een beetje wazig, ook haar nieuwe kijk op het leven kon zijn.

Wordt het voor jou ook hoognodig tijd, dan wees welkom op onze brillenafdeling (zie onderaan deze blog).

Wens je nog eerst nog wat kennis tot je te nemen? Dan lees gerust even verder:

Leesbrillen en computerbrillen zijn beide soorten optische hulpmiddelen die worden gebruikt om de visuele scherpte te verbeteren. Ze hebben echter ook enkele belangrijke verschillen.

Kenmerken leesbrillen   

Leesbrillen corrigeren de nabijheidszienstoornis, ook wel presbyopie genoemd. Deze aandoening treedt op naarmate mensen ouder worden en hun ogen minder goed in staat zijn om zich aan te passen aan dichtbij gelegen objecten. Leesbrillen hebben een positieve sterkte, wat betekent dat de glazen dikker zijn in het midden dan aan de randen.

Kenmerken computerbrillen   

Computerbrillen zijn ontworpen om het digitale kijkcomfort te verbeteren. Ze hebben een blauwlichtfilter dat helpt om vermoeidheid van de ogen en hoofdpijn te verminderen. Computerbrillen hebben meestal een neutrale sterkte, maar ze kunnen ook een positieve sterkte hebben voor mensen met nabijheidszienstoornis.

Overeenkomsten tussen leesbrillen en computerbrillen

  • Beide soorten brillen kunnen worden gebruikt om de visuele scherpte te verbeteren.
  • Beide soorten brillen hebben glazen die de ogen beschermen tegen schadelijke straling.
  • Beide soorten brillen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen en kleuren.

Verschillen tussen leesbrillen en computerbrillen

  • Leesbrillen corrigeren de nabijheidszienstoornis, terwijl computerbrillen het digitale kijkcomfort verbeteren.
  • Leesbrillen hebben een positieve sterkte, terwijl computerbrillen ook een neutrale sterkte kunnen hebben.
  • Leesbrillen worden meestal gebruikt voor korte periodes, terwijl computerbrillen vaak de hele dag worden gebruikt.

Wanneer heb je een leesbril of computerbril nodig?

Als je moeite hebt om dichtbij gelegen objecten te zien, zoals lezen, schrijven of het gebruik van een mobiele telefoon, kan een leesbril nodig zijn. Als je vermoeide ogen, hoofdpijn of droge ogen ervaart na het gebruik van een computer of andere digitale apparaten, kan een computerbril nodig zijn.

Een greep uit onze lees- en computerbrillen

500+ op voorraad
Levering (verwacht):
Etui I Need You Skinny voor leesbrillen assorti

€ 0,84*
Levering (verwacht):
Leesbril I Need You +1.50 dpt Feeling blauw

€ 9,15*
Levering (verwacht):
Leesbril I Need You +2.00 dpt Lucky blauw-zwart

€ 9,11*
Levering (verwacht):
Leesbril I Need You +2.50 dpt Lucky blauw-zwart

€ 9,11*
Levering (verwacht):
Computerbril I Need You +3.00 dpt bluebreaker zwart

€ 11,62*
Levering (verwacht):
Leesbril I Need You +3.00 dpt Feeling rood-zwart

€ 9,15*
Levering (verwacht):
Computerbril I Need You +0.00 dpt bluebreaker zwart

€ 11,62*
Levering (verwacht):
Leesbril I Need You +1.50 dpt Lucky blauw-zwart

€ 9,11*
Levering (verwacht):
Computerbril I Need You +2.50 dpt bluebreaker zwart

€ 11,62*
Levering (verwacht):
Computerbril I Need You +1.00 dpt bluebreaker zwart

€ 11,62*

Leesbrillen

Al onze brillen
Loading...
neonlines-configurator.product-box.upload-text
Product Devices Show confirm dialog