Beste werkgevers uit het MKB, er zijn regels en voorschriften voor thuiswerken

Publicatiedatum: 31 jul. 2023 10:00:00

Beste werkgevers uit het MKB, er zijn regels en voorschriften voor thuiswerken

Welkom in de spannende wereld van thuiswerken! Sinds we allemaal te maken hebben gehad met de pandemie en de daaropvolgende verschuiving naar hybride werkvormen, is het thuiswerken niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Maar, laten we eerlijk zijn, hoe goed zijn we eigenlijk op de hoogte van de regels en voorschriften die hierbij komen kijken?

Arbeidsinspectie

Heb je al gehoord van het 'Arbo in Bedrijf Special: Thuiswerken' rapporten van de arbeidsinspectie? Als dat niet het geval is, geen paniek, ik ben hier om je bij te praten! Er zijn niet één, niet twee, maar drie rapporten die je een schat aan informatie bieden over het onderwerp waar we het over gaan hebben: thuiswerken. Zet je schrap, want ik ga je meenemen op een meeslepende reis door de wereld van ergonomie, arbeidsomstandigheden en werkgeluk, allemaal vanuit het comfort van onze eigen huiskamers!

Arbowet en thuiswerken

Ten eerste, de Arbowet. Het is begrijpelijk dat je als werkgever soms al die regels en wetgevingen wilt negeren. Maar vertrouw me alsjeblieft, de Arbowet niet onderschatten is de beste beslissing die je ooit zult nemen. Het waarborgt niet alleen de gezondheid en veiligheid van je werknemers, maar het helpt ook om het productiviteitsniveau op peil te houden. Denk eraan dat de verantwoordelijkheid voor een gezonde werkomgeving nu ook deels bij de thuiswerkplek van je werknemers ligt.

Aandachtspunten

Ja, ik hoor je denken: "Hoe kan ik in hemelsnaam weten of de thuiswerkplekken van mijn werknemers voldoen aan de Arbowet?" Wel, daar komt de 'Arbo in Bedrijf Special: Thuiswerken (infographic)' om de hoek kijken. Deze korte, maar informatieve infographic, van slechts één pagina, brengt je in een oogwenk op de hoogte van de belangrijkste aandachtspunten. Maar, blijf even zitten, want er is nog meer!

Risico-inventarisatie is plicht

Het tweede rapport, 'Arbo in Bedrijf Special: Thuiswerken', biedt een diepgaander inzicht met 29 pagina's aan tips, richtlijnen en praktische suggesties. Het helpt je niet alleen om de risico's te identificeren, maar het laat ook zien hoe je een positieve thuiswerkervaring kunt bevorderen. Vergeet niet om thuiswerkplekken, nadat deze zijn overeengekomen met de werknemers, op te nemen in de RIE (Risico-Inventarisatie en -Evaluatie) van je bedrijf. Zo kan je de arbeidsomstandigheden op afstand net zo goed in kaart brengen als die op kantoor!

Checklist

Ten slotte, het rapport 'Arbo in Bedrijf Special: Thuiswerken (appendix)', is als een uitgebreide gids die je begeleidt door de do's en don'ts van thuiswerken. Hier vind je nuttige checklists en voorbeelden van ergonomische inrichtingen van thuiswerkplekken, zodat je jouw werknemers kunt inspireren om hun eigen comfortabele en efficiënte omgeving te creëren.

Wil je elk detail weten? Kijk dan op: arbo-in-bedrijf-special-thuiswerken

Laat ons helpen    

Maar, laat me je vertellen hoe Kantoorartikelen.nl jullie kan ondersteunen bij dit hele avontuur. Wij begrijpen dat een goede thuiswerkplek essentieel is voor het welzijn en de productiviteit van je werknemers. Daarom hebben we een breed assortiment aan ergonomische meubels en kantoorbenodigdheden om hun thuiskantoren in te richten. Van verstelbare bureaustoelen tot monitorstandaards en ergonomische muizen, we hebben alles wat nodig is om hun werkplek zo comfortabel mogelijk te maken.

Bovendien staan onze experts altijd klaar om advies te geven en eventuele vragen te beantwoorden. We willen dat jullie als werkgevers het beste halen uit deze nieuwe werkomgeving en dat jullie werknemers zich ondersteund en gewaardeerd voelen.

Dus, werkgevers uit het MKB, laten we samen de uitdaging van thuiswerken omarmen. Met kennis over de Arbowet, het opnemen van thuiswerkplekken in de RIE en onze hulp vanuit Kantoorartikelen.nl, kunnen we de thuiswerkervaring naar een hoger niveau tillen.

Eén laatste tip: blijf communiceren!!!

Bel ons: 0031 (0)45-5229311

Of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact op:

Contact
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.
Privacy *
Loading...
neonlines-configurator.product-box.upload-text
Product Devices Show confirm dialog