Bedrijfsgroei met uitgeprint rapport: Overstap van beeldscherm naar papier voor beter begrip en efficiëntie

Publicatiedatum: 1 okt. 2023 10:00:00

Bedrijfsgroei met uitgeprint rapport: Overstap van beeldscherm naar papier voor beter begrip en efficiëntie

In de drukke straten van de stad stond een imposant kantoorgebouw, waarbinnen de bedrijvigheid nooit leek te stoppen. Dit was het hoofdkwartier van een florerend bedrijf, geleid door een directeur met een scherp oog voor detail en een onverzadigbare honger naar groei en verbetering. Op een heldere woensdagochtend ontving deze directeur een e-mail die het pad zou effenen voor toekomstige triomf - een adviesrapport van maar liefst 307 bladzijdes, vol inzichten en aanbevelingen van een externe adviseur.

Met een gevoel van optimisme opende de directeur het digitale document, gereed om de inhoud te verslinden en zijn bedrijf naar een nieuwe hoogte te stuwen. De medewerkers kwamen bij elkaar in de vergaderruimte, starend naar het grote scherm waarop de bladzijdes van het rapport één voor één werden getoond. Ze begonnen gezamenlijk aan de titanische taak om het rapport door te spitten, zoekend naar de gouden ideeën van wijsheid die hun bedrijf zou helpen transformeren.

Maar al snel veranderde hun enthousiasme in vermoeidheid. Ogen begonnen te knipperen onder het harde licht van het scherm. Hoofden begonnen te knikken en de aandacht dwaalde af naar buiten, waar de zon vrolijk scheen en de bomen zachtjes wiegden op het ritme van de wind. Het beeldscherm, leek een muur te bouwen tussen de lezers en de woorden, waardoor begrip en concentratie verloren gingen in de digitale kloof.

Na een vruchteloze dag van worstelen met het digitale rapport, nam de directeur een besluit dat de koers van de discussies radicaal zou veranderen. Met een gevoel van vastberadenheid instrueerde hij zijn secretaresse om het hele rapport voor iedereen uit te printen en te bundelen, een taak die met een zucht en een rol van de ogen werd aanvaard.

De volgende dag kwamen de medewerkers weer bij elkaar, ditmaal geconfronteerd met enorme stapels papier, netjes geordend en stevig gebundeld in de robuuste “Bundelmechaniek JalemaClip Plus assorti”. Met een tastbaar document in handen, voelde de informatie ineens een stuk toegankelijker. De bladzijdes draaiden vlot om en de woorden sprongen uit het papier, helder en scherp, rechtstreeks het begrip binnen, zonder de afleiding van meldingen, e-mails en ander digitaal lawaai.


De discussies bloeiden op, het begrip verdiepte en de ideeën stroomden vrij. Samen navigeerden de directeur en zijn team door de bladzijdes van inzicht, elk met een eigen, tastbaar rapport en maakten aantekeningen en opmerkingen in de kantlijn met een ouderwetse pen. De digitale muur was geslecht en de weg naar vooruitgang lag helder en uitnodigend voor hen open.

Zo kwam het dat, dankzij de eenvoudige kracht van gedrukt papier en een betrouwbare JalemaClip, het bedrijf de inzichten en aanbevelingen van het rapport kon omarmen en de ladder van succes met hernieuwde energie en duidelijkheid kon beklimmen. Een herinnering aan allen dat, zelfs in een wereld gedomineerd door digitale wonderen, de tastbare realiteit van papier een onvervangbare bondgenoot in begrip en communicatie blijft.

Lieve lezer, dit soort verhalen komen dagelijks wereldwijd voor. Er zijn verschillende redenen waarom lezen vanaf papier beter is dan vanaf een beeldscherm.

Visuele weergave

Tekst op papier heeft een natuurlijkere weergave dan tekst op een beeldscherm. De letters zijn scherper en hebben een meer gevarieerde breedte-hoogteverhouding. Dit maakt het gemakkelijker om de tekst te lezen en te begrijpen.

Vermoeidheid van de ogen  

Het lezen van tekst op een beeldscherm kan vermoeiender voor de ogen zijn dan het lezen van tekst op papier. Dit komt doordat beeldschermen een blauw licht uitstralen dat de slaap kan verstoren.

Afleiding

Het lezen van tekst op een beeldscherm kan afleidend zijn doordat er andere dingen op het scherm te zien zijn, zoals e-mail, social media en andere meldingen. Dit kan het moeilijker maken om je te concentreren op het lezen.

Cognitieve verwerking

Er is zelfs wetenschappelijk bewijs dat het lezen van tekst op papier de cognitieve verwerking kan verbeteren. Dit komt doordat het lezen van tekst op papier meer hersenactiviteit vereist dan het lezen van tekst op een beeldscherm.

Wetenschappelijk bewezen!

Een studie uit 2014, gepubliceerd in het tijdschrift Educational Psychology Review, toonde aan dat studenten die van papier lazen, beter presteerden op een begrijpend lezen-toets dan studenten die van een beeldscherm lazen. De studie concludeerde dat het lezen van tekst op papier een meer actieve vorm van cognitieve verwerking vereist dan het lezen van tekst op een beeldscherm.

Een andere studie uit 2016, gepubliceerd in het tijdschrift Psychological Science, toonde aan dat mensen die van papier lazen, beter in staat waren om informatie te onthouden dan mensen die van een beeldscherm lazen. De studie concludeerde dat het lezen van tekst op papier een meer duurzame vorm van geheugenvorming bevordert dan het lezen van tekst op een beeldscherm.

Deze studies zijn slechts enkele voorbeelden van het wetenschappelijk bewijs dat de cognitieve verwerking van papier lezen ondersteunt.

Hier zijn enkele specifieke voorbeelden van hoe het lezen van tekst op papier de cognitieve verwerking kan verbeteren:

Verbeterde aandacht

Het lezen van tekst op papier vereist meer aandacht dan het lezen van tekst op een beeldscherm. Dit komt doordat papier een kleinere visuele focus heeft dan beeldschermen.

Verbeterde geheugenvorming

Het lezen van tekst op papier kan leiden tot een betere geheugenvorming dan het lezen van tekst op een beeldscherm. Dit komt doordat het lezen van tekst op papier meer hersenactiviteit vereist.

Verbeterde begripsvorming

Het lezen van tekst op papier kan leiden tot een betere begripsvorming dan het lezen van tekst op een beeldscherm. Dit komt doordat het lezen van tekst op papier een meer actieve vorm van cognitieve verwerking vereist.

Dus lieve mensen, zoals ik het zelf al jaren doe is het volgende. Ik lees zoveel mogelijk digitaal, maar daar waar het echt gaat om goed begrip van de tekst of daar waar mijn “brein mij vertelt” dat ik het niet kan meer kan volgen print ik de tekst uit. Ik hoop dat jullie dit stuk echter digitaal tot je hebben kunnen opnemen 😉

Een greep uit onze Jalema Clips

Levering (verwacht):
Bundelmechaniek JalemaClip Stickup zelfklevend geel

€ 5,13*
Nog maar 9 op voorraad
Levering (verwacht):
Bundelmechaniek JalemaClip Stick-up geel zelfklevend

€ 37,45*
Levering (verwacht):
Bundelmechaniek JalemaClip zwart

€ 24,88*
Levering (verwacht):
Bundelmechaniek JalemaClip geel

€ 3,61*
Levering (verwacht):
Bundelmechaniek JalemaClip Plus geel 100 stuks

€ 24,88*
Levering (verwacht):
Bundelmechaniek JalemaClip dekplaatjes geel

€ 14,05*
Levering (verwacht):
Archiefbinder JalemaClip Pli-fix geel

€ 6,74*
Levering (verwacht):
Bundelmechaniek JalemaClip slangetjes 215mm geel

€ 9,98*
Levering (verwacht):
Archiefbinder JalemaClip Pli-fix geel

€ 49,49*

Snelhechtstrips en hechtmechanieken

Al onze bundelmechanieken
Loading...
neonlines-configurator.product-box.upload-text
Product Devices Show confirm dialog