Wat zijn de voordelen van een sleutelkastje?

Publicatiedatum: 18 mei 2022 16:07:50

Wat zijn de voordelen van een sleutelkastje?


Wie heeft de sleutel van de grote conferentiezaal? Waar is de sleutel van de voorraadkamer? Kan iemand de deur van het archief voor me open maken? Kortom: wáár zijn de sleutels? Met een slim sleutelkastje maak je voor eens en altijd korte metten met deze vraag. Ontdek in deze blog de 7 voordelen van het sleutelkastje voor jouw sleutelbeheer.

Het beheer van sleutels is niet zomaar iets. Immers, sleutels geven toegang tot gebouwen, ruimtes, kasten of lades waar waardevolle spullen liggen of vertrouwelijke informatie die niet voor iedereen bestemd is.

Daarom is het belangrijk om te weten welke sleutels er in omloop zijn en wie ze in bezit heeft. Sleutelbeheer heet dat.

Sleutelbeheer heeft alles te maken met veiligheid en veilig werken.

Heb je veel verschillende sleutelgebruikers en een beperkt budget, dan is een slim sleutelkastje of een sleutelkluis de beste en goedkoopste oplossing. In één oogopslag zie je wie welke sleutel in gebruik heeft.

De voordelen van de sleutelkast op een rij:

  1. Al je sleutels hangen netjes bij elkaar in één kast of kluis.
  2. Sleutels die je in een sleutelkastje bewaart, kun je niet verliezen.
  3. Bovendien kunnen ze niet worden gestolen (mits je de sleutelkast consequent afsluit).
  4. Je kunt alle sleutels uit het zicht bewaren.
  5. Een sleutelkast biedt goed overzicht van alle sleutels. Dankzij de aparte haken, kun je sleutels gescheiden ophangen. Zo zie je in één oogopslag welke sleutels zijn uitgeleend.
  6. Als je kiest voor een brandwerende sleutelkast- of kluis, zijn je sleutels ook beschermd tegen brand.
  7. Dankzij gekleurde sleutellabels kun je de sleutels of sleutelgroepen in je sleutelkast eenvoudig herkennen. Want eerlijk is eerlijk: veel sleutels lijken verdomd veel op elkaar en je zult ze toch uit elkaar moeten houden…

Hoe zit het met het veiligheidsniveau van sleutelkasten?

Dat is een lastige. Dit is namelijk niet zo duidelijk vast te stellen als bij papiervernietigers bijvoorbeeld. Het veiligheidsniveau van een sleutelkastje kun je het beste verbinden aan het slot. Zo kun je kiezen uit kasten met:

  • een mechanisch slot; dat maak je dus open en dicht met een fysieke sleutel
  • of een elektronisch (combinatie)slot; dit is een stuk veilig
Ook handig en veilig: sleutelkasten met een zogenaamde ‘Key Return opening’: iedereen die een sleutel heeft gebruikt, kan hem na gebruik eenvoudig retourneren, óók als de de sleutelkast is gesloten.

Overtuigd van de voordelen van een sleutelkastje?


Uiteraard hebben wij een uitgebreid programma om jou te helpen bij het sleutelbeheer van je gebouw. Behalve sleutelkastjes en sleutelkluizen vind je in onze shop ook sleutellabels, sleutelringen en key clips.

Neem snel zelf een kijkje >>

Sleutelbeheer

Sleutelkasten