0 Vergelijken
  • Persoonlijk advies op werkdagen van 8:30 tot 17:00
  • Door klanten beoordeeld met een 8.9
  • Gratis verzending vanaf € 65 (excl. btw)
Waarom thee op kantoor goed voor je is.
06 feb 2020

Waarom thee op kantoor goed voor je is.

“Koffie?” Dat is meestal de eerste vraag als je ergens op bezoek komt. Er is bijna niemand die zegt: “Heb je zin in thee?”. Eigenlijk best gek, want behalve koffiedrinkers zijn wij Nederlanders best grote theeleuten, óók op kantoor. Alle reden om in deze blog in de wondere wereld van thee én zijn gezondheidsvoordelen te duiken.


Thee, een krachtig goedje

Thee werd ontdekt in China. Hoe lang geleden weet niemand precies, maar één ding is zeker: na de ontdekking nam de populariteit van thee als medicinale drank in no-time toe. 

Door heet water te schenken over de kleine blaadjes van de plant ‘Camellia Sinensis’ kwamen allerlei bijzondere eigenschappen vrij.

Mensen die de thee dronken voelden zich opvallend fit, vitaal en ook nog eens heel ontspannen.

Bovendien verlichtte het drinken van het brouwsel van deze bijzondere blaadjes maag- en darmklachten en de huid ging ervan glanzen.

Een krachtig goedje dus…

 

Waar komen de positieve effecten van thee vandaan?

Duizenden jaren en vele onderzoeken verder weten we het antwoord op deze vraag.

Thee is bijzonder rijk aan antioxidanten, theïne en een aantal vitaminen en mineralen.

De cafeïne in thee (theïne dus) is gebonden aan die antioxidanten, waardoor deze niet ‘piekt’ in je lichaam (zoals bij koffie), maar zich juist langzaam verspreid in het bloed. Daarom ervaar je door het drinken van thee langdurige verkwikking en energie. Hoe handig is dat tijdens een lange dag op kantoor?

Antioxidanten zorgen er bovendien voor dat je immuunsysteem aan het werk wordt gezet en daardoor sterker wordt.

Nóg een gezondheidsvoordeel van thee: het heeft een positieve werking op je spijsvertering. Thee helpt namelijk bij het splitsen van vetten. Hoe zwaarder of vetter het eten, hoe sterker en bitterder de thee (moet zijn). De thee zorgt er dan juist voor dat je maag niet zo hard hoeft te werken en je energielevel dus constant blijft. Dus: bye bye after-lunch of -dinner dip!

 

3 Tips voor het bereiden van thee

 

1. Laat het water na het koken afkoelen (tot 80 graden) en giet dan pas je thee op. Daardoor voorkom je de bitter of wrange smaak die mensen vaak niet lekker vinden. Dit geldt vooral voor veel groene theesoorten.

2. Ga niet hengelen met je theezakje of thee-ei. Laat de thee in alle rust een minuut of twee trekken en verwijder daarna het zakje of het thee-ei. 

3. Laat je thee na het trekken iets afkoelen, maar nooit teveel. Warme thee behoudt zijn aroma nu eenmaal beter.

 

Bewaartip voor thee

Bewaar je thee altijd licht- en luchtdicht.
Hoe meer lucht, maar ook hoe meer licht bij je thee komt, hoe sneller de smaken vervliegen en veranderen en hoe sneller je thee oud wordt.

 

Thee bij het diner

Wist je dat je bepaalde theesoorten ook heel goed kunt combineren met verschillende gerechten? Net als bij wijn gelden er een paar algemene regels:

  • Groene/witte thee past goed bij zeevruchten, vis en zachte fruitige gerechten. Ook goed bij aziatische ingrediënten, zoals kokosmelk, citroengras en tropisch fruit.
  • Zwarte thee gaat prima samen met stoofgerechten en hartige schotels. Past bij vlees, wild en knolgroenten. Ook de perfecte partner voor iets machtigere nagerechten op basis van zuivel.
  • Oolong thee drink je bij vis, maar ook bij gebakken gerechten.
  • Pu-erh of Lapsang souchong thee past bij kazen, gerookte zalm/vis en vlees, maar ook bij olijven en wild. 

Tot slot: je kunt met thee meer dan alleen heet water opgieten!
Je kunt er ijsthee of cocktails van maken. Je kunt ermee koken, stomen, garneren of dressings mee maken.

Hartstikke lekker én gezond!

 

Snel en makkelijk online thee shoppen? Hier vind je ons complete thee-assortiment!