Waarom thee op kantoor goed voor je is

Publicatiedatum: 22 mei 2022 18:34:40

Waarom thee op kantoor goed voor je is.


“Koffie?” Dat is meestal de eerste vraag als je ergens op bezoek komt. Er is bijna niemand die zegt: “Heb je zin in thee?”. Eigenlijk best gek, want behalve koffiedrinkers zijn wij Nederlanders best grote theeleuten, óók op kantoor. Alle reden om in deze blog in de wondere wereld van thee én zijn gezondheidsvoordelen te duiken.

Thee, een krachtig goedje

Thee werd ontdekt in China. Hoe lang geleden weet niemand precies, maar één ding is zeker: na de ontdekking nam de populariteit van thee als medicinale drank in no-time toe. 

Door heet water te schenken over de kleine blaadjes van de plant ‘Camellia Sinensis’ kwamen allerlei bijzondere eigenschappen vrij.

Mensen die de thee dronken voelden zich opvallend fitvitaal en ook nog eens heel ontspannen.

Bovendien verlichtte het drinken van het brouwsel van deze bijzondere blaadjes maag- en darmklachten en de huid ging ervan glanzen.

Een krachtig goedje dus…

Waar komen de positieve effecten van thee vandaan?

Duizenden jaren en vele onderzoeken verder weten we het antwoord op deze vraag.

Thee is bijzonder rijk aan antioxidantentheïne en een aantal vitaminen en mineralen.

De cafeïne in thee (theïne dus) is gebonden aan die antioxidanten, waardoor deze niet ‘piekt’ in je lichaam (zoals bij koffie), maar zich juist langzaam verspreid in het bloed. Daarom ervaar je door het drinken van thee langdurige verkwikking en energie. Hoe handig is dat tijdens een lange dag op kantoor?

Antioxidanten zorgen er bovendien voor dat je immuunsysteem aan het werk wordt gezet en daardoor sterker wordt.

Nóg een gezondheidsvoordeel van thee: het heeft een positieve werking op je spijsvertering. Thee helpt namelijk bij het splitsen van vetten. Hoe zwaarder of vetter het eten, hoe sterker en bitterder de thee (moet zijn). De thee zorgt er dan juist voor dat je maag niet zo hard hoeft te werken en je energielevel dus constant blijft. Dus: bye bye after-lunch of -dinner dip! 

3 Tips voor het bereiden van thee

1. Laat het water na het koken afkoelen (tot 80 graden) en giet dan pas je thee op. Daardoor voorkom je de bitter of wrange smaak die mensen vaak niet lekker vinden. Dit geldt vooral voor veel groene theesoorten.

2. Ga niet hengelen met je theezakje of thee-ei. Laat de thee in alle rust een minuut of twee trekken en verwijder daarna het zakje of het thee-ei. 

3. Laat je thee na het trekken iets afkoelen, maar nooit teveel. Warme thee behoudt zijn aroma nu eenmaal beter. 

Bewaartip voor thee

Bewaar je thee altijd licht- en luchtdicht.
Hoe meer lucht, maar ook hoe meer licht bij je thee komt, hoe sneller de smaken vervliegen en veranderen en hoe sneller je thee oud wordt. 

Thee bij het diner

Wist je dat je bepaalde theesoorten ook heel goed kunt combineren met verschillende gerechten? Net als bij wijn gelden er een paar algemene regels:

  • Groene/witte thee past goed bij zeevruchten, vis en zachte fruitige gerechten. Ook goed bij aziatische ingrediënten, zoals kokosmelk, citroengras en tropisch fruit.
  • Zwarte thee gaat prima samen met stoofgerechten en hartige schotels. Past bij vlees, wild en knolgroenten. Ook de perfecte partner voor iets machtigere nagerechten op basis van zuivel.
  • Oolong thee drink je bij vis, maar ook bij gebakken gerechten.
  • Pu-erh of Lapsang souchong thee past bij kazen, gerookte zalm/vis en vlees, maar ook bij olijven en wild. 

Tot slot: je kunt met thee meer dan alleen heet water opgieten!
Je kunt er ijsthee of cocktails van maken. Je kunt ermee koken, stomen, garneren of dressings mee maken.

Hartstikke lekker én gezond!

 

Snel en makkelijk online thee shoppen? Hier vind je ons complete thee-assortiment!

Langere levertijd
Lipton Feel Good Selection Thee, Earl Grey (doos 6 x 25 stuks)
Lipton Feel Good Selection Thee Earl Grey is zwarte thee gearomatiseerd met bergamot. Vouw de doos om tot een theedisplay en biedt uw gasten en medewerkers de mogelijkheid een moment van energie te vinden gedurende de dag. Earl Grey thee is een echte opkikker die goed is voor elk moment van de dag. Het heeft de typische smaak dat bergamot verschaft. De thee is smakkelijk en snel te bereiden. Door het theezakje 2-3 minuten te laten trekken geniet u van de optimale smaak. De thee is duurzaam geteeld van Rainforest Alliance gecertificeerde theeplantages. De theezakjes zijn per stuk verpakt in folie-envelop. Deze enveloppen bieden optimale bescherming voor de thee, hiermee blijft de geur en smaak goed behouden. Theezakjes van LiptonLaat 2-3 minuten trekken voor een heerlijke smaakDuurzaam geteeldPer stuk verpakt in folie-envelopVerpakking zorgt voor optimaal smaak-behoudDe doos kan in 3 stappen omgevouwd worden tot theedisplaySmaak: Earl GreyPer verpakking: 25 theezakjes
Art. Nr.: 362570

€ 25,46*
Langere levertijd
Lipton Feel Good Selection Thee, Rooibos
Lipton Feel Good Selection Thee Rooibos heeft een zacht houtachtig smaakprofiel met een zoete nasmaak. Deze kruidenthee helpt om een moment van ontspanning te creëren. Doordat de doos makkelijk en netjes neer te zetten is, kunt u dit eenvouding presenteren in de keuken of pantry van uw kantoor. De thee is snel en makkelijk te bereiden. Voeg gekookt water toe en laat het theezakje 2-3 minuten trekken voor de beste smaak. De theezakjes zijn per stuk verpakt in folie-envelop. Deze enveloppen bieden optimale bescherming voor de thee, hiermee blijft de geur en smaak goed behouden. Theezakjes van Lipton Per stuk verpakt in folie-envelop Verpakking zorgt voor optimaal smaak-behoud Smaak: Rooibos Per verpakking: 25 theezakjes
Art. Nr.: 362784

€ 25,51*
Langere levertijd
Lipton Feel Good Selection Groene Thee met Citrus (doos 6 x 25 stuks)
Lipton Feel Good Selection Groene Thee Citrus is een groene thee met een subtiele smaak van citrus. Deze thee helpt om een balansmoment te vinden gedurende de dag. Doordat de doos makkelijk en netjes neer te zetten is, kunt u dit eenvouding presenteren in de keuken of pantry van uw kantoor. De thee is snel en makkelijk te bereiden. Voeg gekookt water toe en laat het theezakje 2-3 minuten trekken voor de beste smaak. De thee is duurzaam geteeld van Rainforest Alliance gecertificeerde theeplantages. De theezakjes zijn per stuk verpakt in folie-envelop. Deze enveloppen bieden optimale bescherming voor de thee, hiermee blijft de geur en smaak goed behouden. Theezakjes van Lipton Laat 2-3 minuten trekken voor een heerlijke smaakDuurzaam geteeldPer stuk verpakt in folie-envelopVerpakking zorgt voor optimaal smaak-behoudSmaak: Groene Thee CitrusPer verpakking: 25 theezakjes
Art. Nr.: 337550

€ 18,78*