Sollicitatiegesprek? Lach!

Publicatiedatum: 28 mei 2022 09:57:01

Sollicitatiegesprek? Lach!


Lach je tanden bloot en straal zelfvertrouwen uit tijdens je volgende sollicitatiegesprek. Een mooi gezond gebit is namelijk minstens zo belangrijk als een goed stel hersenen, werkervaring en een stapel diploma’s om een nieuwe baan te vinden. In deze blog lees je waarom.

Op zoek naar een nieuwe baan? Zorg er dan voor dat je tanden er toppie uitzien. Want een slecht gebit maakt het vinden van een nieuwe baan moeilijker. Dat blijkt uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP). Sterker nog, een onverzorgd gebit kan volgens de Engelse Daily Express al aanleiding zijn voor een afwijzingsbrief. En in een onderzoek van de Hospital Group geeft zelfs bijna de helft van de ondernemers toe dat zij mensen met een slechte adem eerder afwijzen tijdens een sollicitatiegesprek. Dat geeft te denken, nietwaar?

Wie breeduit durft te lachen, straalt zelfvertrouwen uit

Heeft de staat van het gebit invloed op het zelfvertrouwen van mensen? Die vraag stond centraal in een onderzoek van het Britse Oasis Dental in 2014. En wat blijkt? Maar liefst 64% van de deelnemers was van mening dat een slecht gebit afbreuk doet aan je zelfvertrouwen. En 50% dacht zelfs dat een slecht gebit de kans op een nieuwe baan verkleint. Inkoppertje? Bijna wel, want je lach is het eerste wat andere mensen zien. Zijn je tanden niet gezond en fris, dan is de kans groot dat dit van invloed is op jouw zelfbeeld. Misschien ben je zelfs bang dat anderen op grond van jouw lach al een oordeel over je hebben, zonder nog maar één woord met je te hebben gesproken…

Kortom: een mooie en gezonde lach geeft je dus meer zelfvertrouwen en dát straal je uit. Trouwens: wie overtuigd is van zijn eigen kunnen, wordt ook sneller uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, beweren de eerder genoemde SCP-onderzoekers. Alle reden dus om regelmatig stil te staan bij jouw lach en niet uitsluitend te focussen op een perfect c.v.

P.S. Geloof het of niet, je kunt in onze webshop alvast deze tandenstokers in een praktische dispenserbox bestellen. Handig voor in de kantine! ;-)

 

Beeld gevonden via: Popsugar (foto 1) en Forbes (foto 2)