Met video conferencing kun je zóveel meer dan alleen virtueel vergaderen!

Publicatiedatum: 28 mei 2022 10:02:10

Met video conferencing kun je zóveel meer dan alleen virtueel vergaderen!


We kennen allemaal Skype, één van de bekendste tools om online te communiceren met iemand op afstand. Het fenomeen virtueel vergaderen is ook bekend. Maar wist je dat video conferencing veel meer (business)kansen en mogelijkheden biedt voor jou als moderne ondernemer?! 

Lang leve de cloud en internet; een combi die ons, moderne en vooruitstrevende ondernemers, zóveel mogelijkheden biedt.

Mede dankzij talloze wizkids (vooral uit Silicon Valley) die iedere keer weer nieuwe applicaties en software voor ons bedenken.

Een mooi voorbeeld zijn de zogenaamde ‘web collaboration tools’. Simpel gezegd: slimme oplossingen waardoor je altijd en overal met iedereen ter wereld virtueel kunt communiceren. Hóe handig is dat?! 

Dankzij het fenomeen videobellen kunnen wij vele malen efficiënter werken en zeggen we tabee tegen alle verloren tijd én geld omdat we urenlang in de auto of de trein onderweg zijn. Eén druk op de knop en je hebt online verbinding met je klant, collega of wie dan ook, waar dan ook, wanneer dan ook. En dat biedt waanzinnig interessante perspectieven.

Voor velen blijft video conferencing helaas nog beperkt tot virtueel vergaderen of het chatten met familieleden en vrienden in het buitenland.

Maar oh boy, wat als je eens buiten dit vastgeroeste kader begint te denken? Welke kansen zie je dan aan de horizon verschijnen? 

Stel je voor, jij bent een ondernemer in Maastricht en door de afstand kom je niet op het idee om die potentiële klant(en) in Groningen voor je te winnen. Nu stel je je open voor de nieuwe communicatiemogelijkheden, zoals web collaboration. Je hoeft niet meer naar Groningen af te reizen, je kunt gewoon met die (potentiële) klant in gesprek via video conferencing. Dankzij het fantastische beeld en de snelle data-overdracht is het net alsof je samen aan tafel zit, net zoals ‘vroeger’. Zie je de grenzen van je geografische markt al verschuiven? 

“Ja, maar ik moet die klant of opdrachtgever ook dingen laten zien.” No problemo! Met de modernste web collaboration software is dat appeltje-eitje. Je loopt gewoon rond met je smartphone of tablet en met het cameraatje kun je alles live streamen. Hallo makelaars van Nederland, hier ligt ook een giga-kans voor bezichtigingen op afstand! 

Of wat dacht je van het onderwijs: een gastspreker op locatie kan via video conferencing zijn verhaal doen en alles laten zien waarover hij iets vertelt. Al zit die spreker ergens op een berg in IJsland, het kan allemaal. 

Nog een innovatief voorbeeld: zorg op afstand! De huisarts hoeft niet meer in zijn auto te springen voor een controle visite, hij of zij belt gewoon even online in met de patiënt. Genoeg situaties te bedenken waarin dit heel goed mogelijk is. 

Nog even terug naar het onderwijs: wat dacht je van online ouderavonden? Of het zogenaamde ‘blended learning’, de virtuele klas? En dit is nog maar een piepkleine greep uit de oneindige mogelijkheden die web collaboration biedt. 


Kortom: the future is now! Ben jij al klaar voor het nieuwe communiceren en zaken doen anno nu?
Er zijn allerlei aanbieders van video conferencing actief op de markt. Eén ervan is Zoem Europe. Videobellen, chatten, schermen delen en dat met één, vijf of tien hosts… het kan allemaal en inmiddels werken wereldwijd al 225.000 organisaties met Zoem via de Cloud. De voordelen ten opzichte van andere aanbieders? Met Zoem beschik je over de de beste video- en audiokwaliteit in HD. Tientallen video’s tegelijk in beeld? Geen probleem, Zoem is schaalbaar en zeer veilig. Bovendien profiteer je van talloze geavanceerde functies; van recording tot live streaming, screensharing en nog veel en veel meer. Uiteraard werkt Zoem op alle devices. Als je meer wilt weten, neem dan vooral eens een kijkje op de website van Zoem.